»

Upočasnitev sistema

The inquirer - Imate na računalniku operacijski sistem Windows in ste v zadnjem času zaznali počasnešje delovanje sistema? Če ste, je lahko vzrok za vašo težavo v najnovejšem Windows popravku. Na spletni strani The inquirer vam svetujejo, da odstranite popravek 811493 in vaš računalnik bo spet deloval hitreje. Sporni popravek pa je v bistvu povsem nepomemben, saj popravi le majhno luknjo v varnostnem sistemu, katero bi napadalec le stežka izrabil. Več o tem.

8 komentarjev

Podloga za natančne

Slo-Tech - Pri streljačinah, ki zahtevajo hitre in natanče odzive, bolj težko preživimo z glodalcem, ki ima rep in kroglico. Zato ima velika ljudi optične miške, ki so sicer boljše, a potrebujejo dobro podlago. Med boljše podlage bi zagotovo lahko uvrstili PCXMods X-Trac Zoom, ki ima gumijasto dno, kar omogoča boljši oprijem. Za večjo natančnost pa so poskrbeli tako, da so na njo natisnili na tisoče majhnih črnih in belih pik, zaradi katerih je natančnost miške še večja.

6 komentarjev

Prvi testi Athlona 64...

AMD Athlon 64 2800+

vir: X-Bit Labs
X-Bit Labs - Na X-Bit Labs so v roke dobili Athlona 64 2800+. Seveda si niso mogli pomagati in so ga testirali.[:D] Procesor deluje pri taktu 1,6 GHz. Frekvenca je zelo nizka, zaradi velike količine drugostopenjskega pomnilnika, ki ga je kar za 1 MB. Kasneje naj bi AMD izdal tudi Athlone 64 z 256 kB L2. Kot vsi verjetno veste bo Intel uporabil 1 MB L2 v prihajajočih Prescottih, ki bodo zgrajeni v 0,09 mikronih.

Athlon 64 ima seveda vgrajenega tudi 128 KB L1 pomnilnika, zgrajen pa je v 0,13 mikronih in uporablja SOI tehnologijo. Ta tehnologija izboljša odvajanje toplote iz notranjosti procesorja....

24 komentarjev

AOpen AK79G Max

AOpen AK79G Max

vir: Hardware Zone
Hardware Zone - Na Hardware Zone so se odločili spisati članek o matični plošči AOpen AK79G Max. Plošča temelji na NVIDIA nForce2 vezju in je namenjena AMD-jevim procesorjem. Na njej najdemo integrirano grafično kartico GeForce4 MX ter 6-kanalni zvok, 6 USB 2.0, 3 DDR reže za pomnilnik, 2 IEEE1394a vrata ter še cel kup drugih priključkov. Velja pa še omeniti, da se plošča zelo dobro navije. Za večje podrobnosti si preberite celoten članek ter poglejte rezultate testov, v...

0 komentarjev

Xoxide Z40 ohišje

Extensiontech - Danes je veliko ohišje zelo pomembno, zaradi čim boljšega pretoka zraka in možnosti razširitev. Nekateri imajo radi zelo lepa ohišja in jih zato modificirajo. Če pa se vam ne ljubi delati modifikacij, pa lahko kupite že modificirano ohišje. Na Extension Tech so si ogledali ohišje podjetja Xoxide. Je pravi velikan, saj ima prostora za 11 enot. Na stranici najdemo že vgrajeno pleksi steklo, ima pa prostora tudi za vgradnjo štirih 80 mm ventilatorjev. Ohišje so priporočili in mu prisodili oceno 96 %, saj boste za 45$ težko dobili tako kvalitetno ohišje. Klik!


3 komentarji

I/O Data LDR-P22U2: zunanji DVD-R/RW

Digit Life - Podjetje I/O Data se je odločilo, da tržišču ponudi nov izdelek: LDR-P22U2. Govorimo o zunanjem DVD-R/RW pogonu, ki se ga bo priključilo na USB vrata. Sposoben bo zapisovati ter prepisovati DVD medije s hitrostjo 2x, CD-je pa bo zapisoval s hitrostjo 16x, prepisoval pa z 8x. Zapisovalnik, ki tehta borih 400 gramov, pa bodo lahko uporabljali tudi ljudje z Mac-i. Pri modelu za Mac se ne bo spremenilo nič, le to da ga bomo priključili na IEEE1394 vrata. Oba modela lahko pričakujemo v mesecu maju za ceno 368 ameriških dolarjev. Digit-Life.


0 komentarjev

3D Prophet 9800 Pro

3D Prophet 9800 Pro

vir: Digit Life
Digit Life - Hercules je sedaj tudi uradno naznanil, da bo začel s prodajo 3D Prophet 9800 Pro grafične kartice, ki temelji na Radeon 9800 Pro čipu. Kot že dobro veste zadeva vsebuje 128 MB pomnilnika, hladilnik pa poleg GPU-ja ter pomnilnika prekriva tudi stabilizatorje, tako da je za hlajenje grafične kartice zares dobro poskrbljeno. Privzeta frekvenca kartice znaša 380/340 MHz. Na njej se nahajajo analogni, DVI in TV priključki, cena pa zaenkrat še ni znana. Klik!


7 komentarjev

Pregrevanje GeForceFX 5800

PC Ekspert - GeForceFX -- paradni konj nVidie ima očitno težave. Na spletni strani PC Ekspert so našli način, kako preprosto uničiti grafično kartico vredno preko 100 tisočakov, pa se je še dotakniti ni potrebno. Vse kar morate storiti je to, da naložite ohranjevalnik zaslona Matrix Reloaded ali DiveVisions. Hladilnik začne zares zelo ropotati a po eni minuti nastane smrtna tišina, ki naznanja začetek konca grafikulje. Vzrok naj bi bil temperaturni senzor, ki se izklopi po eni minuti. Imamo pa tudi temo v forumu: Pečeni GeforceFX!!!

4 komentarji

Novi Pentium 4 in Celeron uradno najavljeni

Digit Life - Na strani Digit-Life so nas obvestili, da je podjetje Intel uradno naznanilo prihod novih procesorjev. Na prodajne police kanimu kmalu ugledati procesorje Pentium 4-M 2.5 GHz, mobilni Celeron 2.2 GHz in 1.26 GHz. P4-M in 2.2GHz Celeron podpirata 400 MHz sistemskega vodila, medtem ko 1.26GHz Celeron deluje na 133. Znane so že cene -- Pentium 4-M se bo prodajal za ceno 562 dolarjev, 2.2 GHz Celeron za 149 ter 1.26 GHz Celeron za 107 zelencev. Več o tem ...

0 komentarjev

FIC A97P Radeon 9700 Pro

TechSpot - Internet je v zadnjem mesecu ali dveh postal poln GeForce FXov, ki so obnoreli svet. A Radeoni kljub močnemu udarcu še živijo in se uspešno tržijo. Primerek ne tako dolgo nazaj najboljšega Radeona je izdelalo podjetje FIC, proizvodu pa so dali ime FIC A97P Radeon 9700 Pro . Sposobnosti so vam gotovo poznane, zato o tem nima smisla razglabljati, velja pa omeniti zlat hladilnik, ki pokriva GPU in pomnilnik.

3 komentarji

Bartoni in 400 MHz FSB maja

X-Bit Labs - Kot smo poročali, naj bi bili AMDjevi Bartoni na 400 MHz FSB dobavljivi in predstavljeni 22. aprila. Toda pri AMDju so si premislili in prestavili rok na letošnji maj. Razlog naj bi bil nedobavljivost osnovnih plošč, ki bi podpirale procesorje s 400 MHz vodilom. Maja naj bi torej prišla ven Bartona 3200+ in 3000+. Delovala naj bi pri taktu 2200 MHz (3200+) oziroma 2100 MHz (3000+), delovala pa naj bi na privzeti voltaži 1,65 V. O cenah še ni rečeno nič, a gotovo bodo pri AMDju kmalu izdali tudi ta podatek. V vsakem primeru boste še obveščeni [:D]. Izvirna novica

0 komentarjev

CF-968 AMS gBOX Blue

OCAddiction - Iz ohišij je danes nastala prava umetnost, saj se je število modificiranih računalnikov povečalo. Če kupujemo ohišje, je le-to ponavadi srednjega oziroma velikega tipa, le redki se pa odločijo za manjša in bolj praktična ohišja. Lep predstavnik manjših ohišij je CF-968 AMS gBOX Blue, ki ima povrh vsega tudi dobre sposobnosti. V kompletu dobimo tudi osnovno ploščo (heh), 150 W napajalnik, hladilnik, gonilnike in kupček kablovja. V računalnik lahko vstavimo katerokoli grafično kartico, plošča pa je pripravljena sprejeti tudi P4 3,06 Ghz, ki omogoča funkcijo večnitenja.

0 komentarjev