»

Danger Denov blok na GF3

Pure OC - Na PureOC so se spravili v ekstremno hlajenje originalnega Geforcea3. Na procesor so pritrdili DangerDenov vodni blok, na pomnilnik pa namestili izjemno velika rebra. Kartici so tudi zvišali voltažo ter gledali, kakšne hitrosti bo kartica dosegla z zračnim hlajenjem, z vodnim hlajenjem ter z vodnim hlajenjem v kombinaciji z 80 W peltierovim elementom. Nad rezultati so bili osupli. 275 MHz frekvenca jedra pa ja ni tako slabo, mar ne?

2 komentarja

Za vse z dobrim srcem

eBay - Na eBayu nVidia prodaja "fun pack" primerek svoje najboljše grafične kartice, Geforcea4 Ti4600. Izkupiček gre strogo v dobrodelne namene, darovan pa bo "Children's Health Councilu", organizaciji za pomoč otrokom. Trenutno je cena prodajanega primerka kartice narasla že na 2.800 dolarjev, dražba traja pa še malo več kot dva dni.

0 komentarjev

Tudi Intel s svojimi 4in1?

Intel - Izgleda, da VIA ni edina, ki pospešeno piše gonilnike za svoja čipovja za Microsoftove operacijske sisteme. Intel je izdal že drugo verzijo svojega Application Acceleratorja, programa, s katerim bodo, vsaj tako Intel, programi tekli hitreje. Tudi računalo se naj bi hitreje naložilo ter diskovne operacije pohitrile. Če ste lastnik plošče, na kateri se bohoti katerikoli od teh čipovij, kar veselo k dolvleki!

0 komentarjev

Kako se obnese Arctic Silver III?

VR - Zone - Vsi so bili navdušeni, ko je Arctic Silver Inc. najavil naslednico svoji zelo uspešno prodajani termalni pasti. Arctic Silver III je že po specifikacijah boljša od Arctic Silver II: 99% čisto srebro, kar 82% srebra v celotni teži paste, boljša toplotna ter manjša električna prevodnost. Postalo je jasno, da bo Arctic Silver III uspešno nadomestila svojo predhodnico. Kako se torej obnese nov izum? Sodeč po tem testu - odlično. Stopinja razlike v mirovanju ter dve stopinji razlike pod polno obremenitvijo na sistemu z Athlonom XP 1800+ v primerjavi z AS II. Samo upamo lahko, da se bo "namaz" kmalu pojavil tudi na cenikih naših prodajalcev.

1 komentar

kickme.to vs BSA

The Register - Kar je razočaranje za BSA, je morda zmaga za preprosto kmečko pamet (...): BSA je zahtevala nalog za preiskavo na naslovu Maximiliama Andersena, administratorja priljubljenega servisa kickme.to, ki 200.000 stranem ponuja krajše naslove, kot jim jih je recimo dodelil zastonjski IPP. Prizivno sodišče na Švedskem je zahtevo zavrnilo, češ da so argumenti tožnika prešibki. Agencija za boj proti piratstvu trdi, da je Andersen odgovoren za vsebino strani, katerim je dodelil 'domene', bi pa z njim želeli sodelovati -- čemur pa on odločno nasprotuje, po tej tožbi (katero namerava vrniti!) pa je to še manj verjetno.

1 komentar

Nova anketa

Slo-Tech - Glede novega oddelka v forumu "Anime" je bilo v anketi povedanega veliko, saj so, sodeč po rezultatu, uporabniki zelo razcepljeni. O tem bomo morali še premisliti. Sicer je pa sedaj na vrsti ena zelo spolno usmerjena anketa. Samo za tiste, ki imajo močno srce :D.

0 komentarjev