»

Microsoft tožil MikeRoweSoft.com

The Register - Poznano je dejstvo, da se velike korporacije rade tožarijo zaradi (zelo) podobnih imen in naslovov (Windows in Lindows), a tokrat Redmondski velikan precej verjetno pretirava. Tako je 17-letni kanadski študent Mike Rowe registriral domeno www.MikeRoweSoft.com, kar pa ga je sedaj pripeljalo do srečanja z Microsoftovimi odvetniki. Ti so mu ponudili da jo odkupijo za 10 dolarjev, ko pa je le-ta hotel 10.000 dolarjev, so nameravali domeno iztožiti, ker "naj bi Mike Rowe posedoval domeno samo zaradi izkoriščanja Microsofta".

Da Mikeova domena in domena Microsofta nimata ničesar skupnega, razen dejstva, da se podobno izgovorita (oz. zazvenita), Microsoft seveda ne dojame. Mikeova stran, MikeRoweSoft.com, trenutno ne deluje, vendar če vas zanima njena vsebina, lahko kliknete sem za Googlov shranjeni vnos.

26 komentarjev

Ženske kupujejo več

Slashdot - Medtem ko se posezonsko znižanje oblačil in obutve pri nas bliža koncu, se ameriška javnost onstran sooča z nenavadnimi ugotovitvami združenja CEA (Consumer Electronics Association). Po poročanju CNN-a so spoznali, da večino naprav zabavne elektronike in tehničnih naprav nasploh kupijo ženske. Raziskava je poleg tega pokazala, da skoraj tri četrtine pripradnic nežnejšega spola meni, da so bili prodajalci med nakupovanjem do njih nesramni in celo ignorantski.

Kaj bi šele bilo, če bi se prodajalci zavedali, kako veliko lahko prodajo ženskam?

13 komentarjev