»

Modifikacija Volcana 7

Extreme Overclocking - Kot je že omenjeno v pravkar objavljenem testu procesorskih hladilnikov, Volcano 7 sploh ni dosegel maksimalnega števila vrtljajev v minuti. To je produkt dejstva, da je temperaturna sonda postavljena ob rob plastike, katere temperatura pa ne odraža ravno pravega stanja temperature procesorja. Rešitev? Izjemno preprost premik sonde. Obvezno branje za vse lastnike tega kvalitetnega hladilnika, katerih pa ne moti še malo dodatnega hrupa.

2 komentarja

Nov test

Slo-Tech - Kot sem obljubil štiri novice spodaj, smo objavili nov test. Goorxu so bilo v roke izrečeni trije hladilniki za procesorje, ki se ponašajo s tem, da znajo delovati ušesom prijazno. Dva nova Zalmana ter Thermaltakeovega Volcana 7 je Goorx popeljal čez procesor pri dveh frekvencah ter dveh fazah obremenitve. Rezultati so precej presenetljivi. Branje je obvezno! "In vse tiho je bilo..."

8 komentarjev

"Kotalke" za miško

Overclockers Australia - No ja, niso ravno kotalke, toda učinek in namen je v bistvu podoben. Zmanjšati trenje in izboljšati drsenje med podlago in miško. Problem pri miškah je včasih tudi ta, da jih moramo z veliko silo vleči gor in dol po podlagi in s tem izgubimo natančnost ter hitro odzivnost, ki je potrebna pri igrah. Zato so si GamersStuff.com izmislili neke vrste nalepko, ki jo prilepimo čez nogice na miški in s tem pridobimo to, da se miška lažje premika po podlagi.
Glede na opis in zaključek je avtor članka na OverClock Intelligence Agency bil precej navdušen nad zadevo. Sam predlagam, da si nalimate spodaj kakšen selotejp ali kaj podobnega, učinek naj bi bil podoben. ...

6 komentarjev

SmartSMS 4.5

gsmsoft.nu - Ker je naša galerija Nokiinih logotipov zelo dobro obiskana, je v mojem in vašem interesu, da zadevo obnavljamo. Ker sem obljubil, da vam bom sporočil, ko bo prišel na dan program za logotipe pri drugih znamkah GSMjev, se bom tega držal in zato vam povem, da je izšel (že nekaj časa nazaj) SmartSMS 4.5, ki naj bi podpiral pošiljanje logotpiov poleg na Nokiine aparate tudi na: Ericsson-ove, Siemens-ove, Alcatel-ove ter Motoroline.
gsmsoft.nu je tu za vas, obljubljam pa, da bom v kratkem tudi sam raziskal ta program in napisal kratek vodič, kot ste vajeni.

5 komentarjev

Intelove težave s PCI ter UATA

The inquirer - Medtem ko smo vedno mislili, da je VIA tista s težavami z čipovji ter raznimi hrošči v le-njem, se je za pridnopridnega proizvajalca "najzanesljivejših čipovij na svetu" izkazalo, da tudi oni niso brezmadežni. The Inquirer poroča, da je Intel na svojih straneh objavil, da i850 ter i860 ne dosegajo nominalnih ter zagotovljenih prenosov. Tako je najvišja hitrost PCI vodila tam okoli 90 MB/s namesto 133 MB/s, najvišja hitrost, ki jo lahko doseže uATA100 kontroler, pa posledično tudi 80 MB/s namesto nominalnih stotih. Tudi velikim se kdaj zalomi...

3 komentarji

Kaj je to DVI?

AnandTech - Na AnandTechu so se potrudili ter spisali dokaj zanimiv članek o tem, kaj je to DVI izhod na grafičnih karticah, čemu pripomore, kdo si ga je izmislil, in tako naprej. Branje je zelo zanimivo ter poučno, a hkrati spisano zelo razumljivo. Na primer: Ste vedeli, da je na DVI izhodu 29 kontaktov, od katerih gre 24 za digitalno povezavo, pet pa jih ostane za analogni izhod? Veste, da to pomeni, da bi lahko proizvajalci grafičnih kartic kar danes opustili VGA izhod ter k grafični dodali samo še pretvornik, ki bi omogočil prikaz slike na CRT zaslonih? Veste, da se čez DVI kabel pretočita 2 gigabita v sekundi? Vas zanima tudi, zakaj ima Geforce slabo sliko ter kako problem odpraviti? Klik!

3 komentarji

Quake3 na P4

Linux Today - Na The Register so naredili test Quake 3 na Linuxu in na Windows XP. Šlo je za Northwood 2.2 GHz 0.13-micron P4, oba operacijska sistema sta bila nameščena na isti mašini. Čeprav so imeli XPji mnogo boljšo podporo vsemu specialnemu hardwareu in so bili Linux driverji bolj bogi, je imel Quake na Linuxu vendarle višji FPS. Glede na to, da je testerja to močno presenetilo, se je odločil, da bo sedaj preizkusil še nekaj cross platform aplikacij kot so OpenOffice, Netscape in Gimp.

12 komentarjev

AOL kupuje RedHat?

Slashdot - Tole je pa že mal too much. Sicer ni še njikjer drugje potrjeno, ampak AOL-TimeWarner naj bi se zanimal za nakup RedHata. Stvar je z AOLove strani še kar logična, saj če hočejo res globalno medijsko dominacijo, bodo moral prej ko slej obvladat tudi operacijski sistem. Znano je, da so si z MSjem že nekaj let precej v laseh (instant messaging, Mozilla vs. IE, AOL vs. MSN...). So pa še druga vprašanja, saj je mogoče interes AOLa celo uničiti Linux na desktopih, saj je preveč svoboden, da bi sprejel uveljavljanje 'content protectiona', ki si ga TimeWarner tudi nedvomno želi...
Če bo deal resnično sklenjen, potem je vprašanje, če bo koristil komurkoli razen AOLu.

9 komentarjev

Christina toži

Vnunet - Ta zelo dobra pevka () je javnosti razkrila, da vse pornografske strani, ki ponujajo fimlčke ali slikice Christine Aguilerae v bistvu sploh ne ponujajo njenih slik, ampak umetnine neke druge blondinke. Šokantno novico je podkrepila še s tožbami proti nekaterim stranem. Ste bili nat...?

11 komentarjev