»

Instagram bo delil in prodajal slike uporabnikov

vir: CNet
CNet - Tri mesece po Facebookovem prevzemu Instagrama imajo uporabniki že resen problem. Pred prevzemom je bila glavna bojazen odprtost platforme, saj zna Instagram uporabljati večino socialnih omrežij, uporabniki pa so se bali, da ga bo Facebook zaklenil le na svoje. Toda to ni bil razlog za današnji preplah. Facebook je danes neprijetno presenetil z napovedjo novih pogojev uporabe Instagrama, ki mu omogočajo trajno shranjevanje vseh naloženih slik in njihovo komercialno uporabo brez privoljenja uporabnika in nadomestila.

Novi pogoji uporabe bodo začeli veljati 16. januarja in se jim ni mogoče izogniti. Kdor se ne strinja z njimi, lahko do takrat izbriše svoj račun na Instagramu, kaj drugega...

46 komentarjev

Raspberry Pi dobil še svojo spletno trgovino Pi Store

RaspBerryPi - Raspberry Pi je fenomen, ki se je nepričakovano dobro prijel. Računalnik v velikosti kreditne kartice, ki stane 25 oziroma 35 dolarjev, odvisno od modela, je namreč tako zaželen, da proizvodnja s težavo dohaja povpraševanje. Letos so jih prodali že več kot tri četrtine milijona. In ker je bil namenjen zlasti za poučevanje programiranje in kot poceni element za domače medijske centre, avtomatizacijo postopkov, SCADA, robotiko itd., uporabniki zanj pišejo kopico programske opreme. Odslej jo lahko delijo na spletni trgovini Pi Store.

Postavil jo je Eben Upton, ki je svoj čas delal na Cambridgeu....

14 komentarjev

Cene SSD-jem še naprej padajo

ComputerWorld - Medtem ko so cene klasičnih trdih diskov zaradi lanskoletnih poplav še vedno višje, kot bi pričakovali in želeli, se SSD-ji cenijo. Leta 2010 so stali več kot tri dolarje na gigabajt in merili največ 128 GB (razen ekstremno dragih inačic), danes so se spustili precej pod mejo dolarja za gigabajt in se precej razširili. Nazadnje smo o cenah pisali oktobra in že tedaj je večina modela padla pod to mejo, situacija pa se je do danes le še izboljšala. V povprečju stanejo SSD-jev okoli 80-90 (evro)centov na gigabajt.

Številke analitikov se med seboj nekoliko razlikujejo, trendi pa ne. IHS iSupply ugotavlja, da so se v prvem polletju tega leta cene SSD-jev znižale za 20...

46 komentarjev