»

Napadi iz virtualnih strojev

Heise - Pri varnostnih analizah se pri zaganjanju potencialno ne-varne kode pogosto uporabljajo virtualni stroji. Virtualni stroji naj bi predstavljali varno okolje. A to drži le toliko časa, dokler zlonamerni programi ne znajo pobegniti na gostiteljski stroj.

Peter Ferrie iz Symantec Advanced Threat Research je v članku Attacks on Virtual Machine Emulators opisuje znane napade na virtualne stroje VMware in VirtualPC ter emulatorje Bochs, Hydra, QEMU in Xen.

Članek vsebuje tudi konkretno programsko kodo s katero je mogoče zaznati programje za virtualizacijo in emulacijo.

22 komentarjev

Sodelovanje operaterjev komunikacij s tajnimi službami

New York Times - Pred dvemi dnevi je New York Times objavil članek z naslovom Wider Spying Fuels Aid Plan for Telecom Industry.

V članku opisujejo sodelovanje ameriških telekomunikacijskih podjetij z NSA. Nekaj ameriških nevladnih organizacij je namreč proti nekaterim telekomunikacijskim podjetjem vložilo tožbe zaradi (po njihovem mnenju) nezakonitega sodelovanja z NSA. Zaradi tožb je ameriška administracija skušala doseči sprejetje zakonodaje, ki bi telekomunikacijskim podjetjem za nazaj podelila imuniteto. A glavni problem ameriške vlade ni podeljevanje imunitete za nazaj, pač pa vprašanje ali bodo telekomunikacijska podjetja v prihodnosti še želela (nezakonito) sodelovati z ameriškimi tajnimi službami.

Dokler je glavni prenos telekomunikacijskih podatkov potekal brezžično in preko satelitov, so ameriške tajne službe imele na voljo lastno tehnologijo za prestrezanje. V zadnjih letih pa čedalje več komunikacij poteka po optičnih kablih, pri nadzoru le-teh pa tajne službe potrebujejo...

9 komentarjev

OpenOffice.org Online Beta

OpenOffice.org Online

Slashdot - Avtor odgovoren za izzid Mandriva Linux-a, Gael Duval, nam je tokrat ponudil OpenOffice.org Online, popoln pisarniški paket kar v našem internetnem brskalniku.

Na Ars Technica so vzel pod drobnogled beto prihajajočega OO.o Online, pisarniškega paketa v brskalniku, ki ni novost na tržišču, saj poznamo že Google Docs in Microsoft Office Live Workspace, vsekakor pa po prvih testih kaže da ima kopico uporabnih dodatkov, ki jih konkurenci primanjkuje.

OO.o Online zahteva sodoben brskalnik z JavaScript ter Sun Java Runtime Environment version 1.4+ plug-in-om, tako so se na testih pokazali za uporabne Firefox 1.5 (in višji) ter IE6 (in 7), pravtako pa zadeva deluje tudi s Safari-jem, le Ubuntu uporabniki bodo...

21 komentarjev

Resničnost tokrat navidezna

RTV Slovenija - Dva tedna sta naokoli in na vaše male ekrane spet prihaja Resnična resničnost. Na sporedu bo v torek, 18.12.2007, ob 18:00, ponovljena bo 40 minut čez polnoč in potem spet ob 11:25 zjutraj na prvem programu Televizije Slovenija!
Če bo bolj ali manj resnična kot Preverjeno se prepričajte kar sami.

Podali se bomo v virtualne svetove, tiste podobne pravemu in druge, ki tega niti ne poskušajo. Kaja bo poiskala možnosti za socialno omreženje, skupaj pa bomo poskušali razumeti, zakaj bi kdo hotel spletne dnevnike v tiskani obliki. Polž nam bo vsem pokazal katero programje uporablja za klepet s...

5 komentarjev

Ali bo Vista SP1 vseboval stranska vrata za NSA?

Slashdot - Schneier poroča, da so se pri Microsoftu odločili dodati Dual_EC-DRBG generator naključnih števil v paket popravkov za Visto. Prav o tem generatorju naključnih števil je bilo že veliko govora, saj ga je odobril sam NSA kot zanesljivega, pri čimer pa se poraja dvom ali niso v njem skrita kakšna stranska vrata.

Vir

SP1 za Visto pušča grenek priokus, še preden smo ga zaužili...

33 komentarjev