»

GAIM 2.0.0 prihaja

Source Forge - Včeraj je luč sveta ugledala najnovejša verzija GAIMa, poleg mirande enega najpopularnejših odprtokodnih instant messaging programov. Na verzijo 2.0.0 bo sicer treba počakati še kak mesec, uporabnikom pa je že na voljo prva beta verzija, ki zaenkrat izgleda precej stabilno. V primeru, da se jo boste namenili preizkušat, raje za vsak slučaj shranite nastavitve v direktoriju .gaim. SourceForge ima te dni probleme z dostopnostjo, tako da lahko zadnji CVS build poiščete tukaj.

Again, this is a beta release and should not be used by those with a heart condition, if you are pregnant, or if you are under the age of 8. Side-effects include awesomeness, dumbfoundedness, dry mouth and lava. Consult your doctor to find out if Gaim 2.0.0beta1 is right for you.

71 komentarjev

Nanooklep

Slashdot - V našem drugem članku o nanotehnologiji smo zapisali, da je uporaba (an)organskih nanomaterialov skoraj neomejena, saj materiali kažejo precej boljše lastnosti kot ti, ki so v uporabi sedaj. Da je temu res tako, priča sledeča novica.

Izraelsko podjetje Isracast je razvilo anorganske fulerene volframovega disulfida. Zaradi lažje obdelave kot jo poznamo pri ogljikovih fulerenih, je raziskovalna skupina naredila večplastne cevke, ki prepletene v mrežo tvorijo material, ki je sposoben zdržati visoke obremenitve. Odpornost kvadratnega centrimetra je kar 250 ton, kar je petkrat več kot pri jeklu, zato bi se lahko sledeča pridobitev uporabljala za izdelavo zaščitne opreme, predvsem neprebojnih jopičev. Ker nanoprodukti izkazujejo tudi veliko manjšo gostoto kot konvencionalni materiali, nosilcu nudijo tudi več udobja. Še klik.

Kot smo napovedali, nanotehnologija prihaja z velikimi koraki...

37 komentarjev

HD-DVD pridobiva?

EETimes - V petek je HP uradno sporočil, da je pristopil k HD-DVD* taboru. Nasprotnega tabora ni čisto zapustil, saj namerava še naprej podpirati Blue-ray**.

Holivudski studiji so se podobno sprva zaobljubili modremu žarku (pravzaprav oba formata uporabljata modri laserski žarek), a na področju osebnih računalnikov je očitno zgodba drugačna. Za vsako modrožarčno enoto mora proizvajalec odšteti 30 ameriških $ in razvijati lastno podporo v Javi. Na drugi strani je pri HD-DVDju vse zastonj, podpora je integrirana v prihajajočo Microsoft Visto. Ker Microsoft dominira na področju OS, proizvajalcem očitno ne preostane velika izbira. Modrožarčnemu taboru tako ostaja zvesta še Apple in Dell.

C net poroča, da je v ozadju še kaj več, kot le Java in pristojbine. HP naj bi se s Sonyem sporekel glede iHD. Tehologijo sta razvila Microsoft in Disney, omogočala pa naj bi interaktivne vsebine. Vse skupaj je malce zamegljeno, saj je Disney v Blu-ray taboru. Toshiba pa je medtem naznanila, da je...

43 komentarjev