»

Microsoftova orodja za odstranjevanje zalege

Slashdot - V četrtek so Microsoftovci povedali, da v roku 30-ih dni načrtujejo izdajo orodij, ki bodo iz njihovih operacijskih sistemov odstranjevali zlokodo™, ki skrivoma teče na računalnikih njihovih uporabnikov.

Program bo pregledal celoten sistem za morebitnim "spywarom" in ga seveda tudi odstranil. Prav tako bo ščitil pred morebitno podobno zalego v prihodnosti. Po besedah Mika Nasha, podpredsednika Microsoftovega oddelka za varnost, bodo prve različice programa na voljo zastonj, kar pa naj ne bi bilo več res v prihodnosti.

Seveda pa so tu še vedno brezplačne alternative, kot na primer Ad-Aware.

P.S. alien-w: Ima morda to kaj veze z Microsoftovim nakupom podjetja Giant Company Software Inc., ki se ukvarja prav s tem? Najverjetneje res ... torej delujejo zelo hitro. Novica!

28 komentarjev

Analiza delovanja Bittorrent P2P sistema

The Register - Na znani novičarski strani The Register, so se avtorji potrudili in spisali obširno analizo delovanja Bittorrent P2P sistema. V analizi so se lotili opisa delovanja sistema, preverili dosegljivost popularne internetne strani s torrenti, preverili količino lažnih datotek, izmerili zmogljivosti prenosa, ipd ... Vsekakor zanimivo branje za vse, ki jih zanima delovanje P2P sistemov.

5 komentarjev

SLI brez dveh kartic

Tom's Hardware - SLI se še niti dobro ni ponovno uveljavil na trgu, že se pojavljajo prvi hibridi te tehnologije.

Tom's Hardware poroča o novi grafični kartici ki jo je najavil tajvanski proizvajalec Gigabyte. Na kartici sta kar dva NV43 grafična prcesorja (GeForce 6600GT) povezana s tehnologijo SLI. Poleg tega je na kartici še 256 MB DDR3 pomnilnika ter 256-bitno pomnilniško vodilo, vendar je prav ta zadnji podatek varljiv, saj vsak grafični procesor zavzame polovico pomnilniškega vodila.
Hladilni sistem obsega velika hladilna rebra in dva ventilatorja.

Kartica je po prvih meritvah hitrejša celo od Radeona X850XT in GeForce 6800GT, kar je presenetljivo, saj sta dve ločeni kartici 6600GT povezani s SLI...

16 komentarjev

Šifriraj, potrdi, zanikaj - nov protokol za varno uporabo sistemov za trenutno sporočanje

Slashdot - Znana berkleyska kriptologa Borisov in Goldberg sta pred kratkim razvila odprtokodni in brezplačni programski vtičnik za Gaim Off the Record Messaging.

Gaim je programček (na voljo je za Windows in Linux okolje), ki združuje različne kliente za trenutno sporočanje. Tako lahko uporabniki MSN Messengerja, ICQ-ja in še mnogih drugih IM sistemov namesto množice programov uporabljate samo enega, Gaim, ki omogoča povezovanje v vsa ta omrežja hkrati.

Off the Record Messaging pa ponuja še dodatno novost. Gre namreč za programski vtičnik (plug-in), ki omogoča šifrirano izmenjavo sporočil preko kateregakoli IM protokola, ki ga podpira Gaim (seveda mora imeti uporabnik na drugi strani nameščen enak vtičnik).
Poleg šifriranja sporočil pa omogoča tudi avtentikacijo, ki pa je mogoča samo ko je sporočilo poslano, kasneje pa ne več. Novost protokola, ki sta ga razvila je torej, da omogoča tudi zanikanje vsebine sporočila, potem, ko je bilo sporočilo uspešno poslano, oziroma tudi v primeru, če...

31 komentarjev