»

Power Maci z napako

PC Pro - Nekateri lastniki novejše verzije Power Macov se pritožujejo nad brnenjem, ki ga Power Maci povzročajo med predvajanjem glasbenih datotek. Zvok se začne kmalu, po kakšni uri dela z računalnikom pa se tako ojača, da je že moteč. Če računalnik ugasnemo in "ohladimo", brnenje preneha, po kakšne pol ure pa se spet pojavi. Napaka naj bi se popravila z menjavo matične plošče. Seveda so vsi Power Maci novejše verzije še v garanciji, vendar si lahko predstavlajte, kako sfrustrirani so ljudje, ki jih potrebujejo za vsakodnevni zaslužek, in svojega Maca ne morejo pogrešiti niti za en dan. Servis pa lahko traja in traja... Klik!

4 komentarji

Švedski pametni telefon

Infosync - Švedsko podjetje Neonode je predstavilo svoj prvi "pametni telefon", imenovan N1 Neonode. Zanimivo je, da so za operacijski sistem izbrali Windowse CE ter ga predelali v svoj OS, ki tako ponuja drugačen uporabniški vmesnik. Poganja ga 76 MHz ARM procesor, ter je opremljen z GPRS. Seveda ne smemo pozabiti 24-bitne kamere, ki je zmožna zajemati krajše filmčke s hitrostjo 15 FPS v resoluciji 160 x 120 pikslov. Filmčke pa lahko zapišemo kar direktno na SD kartico, ki jo vstavimo skozi vgrajeno režo. Z manekenskimi merami 88 x 52 x 21 in težo 93 gramov vsekakor paše tudi v žep. Ostale podrobnosti pa si preberite tukaj.

4 komentarji

Red Hat v črnih številkah

Slo-Tech - Eno od vodilnih podjetij kar se tiče Linux distribucij, Red Hat, se je znašlo v črnih številkah. Da, poslujejo z dobičkom; to četrtletje le-ta znaša znaša $304000, ustvarili pa so za 24,3 milijonov zelencev prihodka. V črne številke so prišli predvsem zaradi povečanega povpraševanja s strani podjetij, ki predstavljajo 93% njihovega prometa. To dokazuje, da se da tudi z "odprto kodo" nekaj zaslužiti. Klik!

Microsoft pa v jok in na drevo ... [:D]

3 komentarji

Nova anketa

Slo-Tech - No, pa smo se končno znebili Matere Med Ustvarjalnimi Anketami™, ki vas je povpraševala, kakšen forum bi si uporabniki želeli gledati. Za to, da bi se vsebina odrezala, je bilo oddanih 813 glasov (183 po Primzlnovem Štetju™ -- 1 glas na uporabnika) ter 836 za to, da se vsebina raztegne (po Primožu 169). Ker zaradi ambivalenca rezultata ne bomo uvedli ponovnega štetja ali zasedanja ameriškega senata (ups [:D]), bomo enostavno zadevo naredili -- izberljivo. Privzeto bomo rezali. Ha!

Nova anketa je malo resnejša.

9 komentarjev

VIA tudi z RAID krmilniki

X-Bit Labs - Tajvanski gigant, podjetje VIA, izdeluje že ogromno stvari, vse od matičnih plošč, procesorjev, čipovij in še bi lahko naštevali, danes pa so objavili odločitev, da bodo začeli izdelovati tudi svoje RAID krmilnike.

Zaenkrat VIA načrtuje izdelavo dveh krmilnikov; VT6410 bo standardni IDE PCI RAID krmilnik, ki bo podpiral priključitev štirih diskov ter RAID 0, 1 ter 0+1 načine. Drugi krmilnik pa se bo imenoval VT6420 ter bo prav tako podpiral različne RAID načine, le da bo omogčal priključitev štirih Serial ATA trdih diskov ter dveh starih IDE. Proizvodnja že teče, o datumu začetka prodaje pa zaenkrat še ni znanih podatkov. Klik!

0 komentarjev

Informacije o VIA KT400A

X-Bit Labs - Kot vam je verjetno znano, je VIA že nekaj časa nazaj objavila namero o izdaji KT400A čipovja. Na spletu so se tako osnovala mnoga špekuliranja o čipovju, med drugim tudi to, da naj bi KT400A vseboval dvokanalni DDR pomnilniški krmilnik. No, danes pa smo končno dobili uradne informacije o specifikacijah tega težko pričakovanega čipovja.

Torej, čipovje bo podpiralo AMD-jeve procesorje vodil 100, 133 ter 166 MHz ter enokanalni pomnilnik DDR frekvenc 200, 266, 333 ter 400 MHz. Prav tako bo vgrajena podpora ECC standardu. Čipovje KT400A bo tako kot predhodnik KT400 podpiralo še AGP 8x ter V-Link 8x vodilo, kar kaže na južni čip tipa VT8235. Masovna prodaja naj bi se začela v prvi četrtini prihodnjega leta. Klik!

8 komentarjev

IBM, z warpom 4 do konca!

IBM - V bistvu se čudim, da je trajalo tako dolgo: OS/2 Warpu, IBM-ovem konkurentu veliko bolj poznanih Oken, je odklenkalo -- uradno.

Vse skupaj se je pravzaprav začelo (najkasneje) z izdajo verzije 95 vsemznanega operacijskega sistema: takrat je IBM izdal svoj izdelek, ki pa je bil v marsičem veliko bolj dovršen in stabilen. Manjkalo mu je le primerno propagiranje, saj se je MS na vse pretege trudil izpodbiti kredibilnost sistema. To jim je pri laični javnosti kakopak uspelo, manj pa pri tistih, ki smo sistem dejansko preizkusili. Takratna resna težava se je kazala tudi v relativnem primanjkljaju programja, saj prednostim navkljub IBM-u ni uspelo v zadostnem obsegu motivirati razvijalcev. Tako publicistično rečeno, se je neodkriti genij pogrezal v svojo zibelko ter končno tudi uradno prenehal živeti; IBM je 10. decembra namreč izdal dokument z zgovornim naslovom:
Software Withdrawal: Selected Part Numbers of OS/2 Warp V4 and Warp Server for e-business Programs
...

8 komentarjev

Sem nam obeta ukinitev regij?

The inquirer - Kot vam je verjetno jasno, so ob nastopu DVD-ja kot medija takoj na oblasti planili filmski lobiji in zavarovali svoje interese. Iz tega so nastale tako nepriljubljene regije, ki še vedno mučijo ali pa vsaj nervirajo uporabnike.

Da je tega dovolj, se je odločila skupina Electronic Frontier Foundation, ki je ameriškemu kongresu predlagala spremembo Digital Millennium Copyright Act ali DMCA po domače, poroča Inquirer. Sicer gre za ureditev na ameriškem področju, ki pa lahko sproži podobne procese po svetu.

Tako so kot nerazumno navedli uporabo regij, kar posledično pomeni, da naj bi se te ukinile, poleg tega pa naj bi imel kupec možnost preskoka reklam na medijih. Kaj pa se bo iz tega izcimilo, bomo še videli..

4 komentarji