»

O cenah RAMa

Jaz - Po e-mailu sem prejel nekaj informacij v zvezi s cenami RAMa v prihodnje. Zavedajte se, da takim podatkom nikoli ni 100% za verjeti, toda baje je info zanesljiv. Torej, po novem letu naj bi se cene pomnilnika pri nas še dodatno znižale in to ne za malo! 128MB moduli naj bi se prodajali tudi po cenah okoli 15.000 SIT, 64MB moduli pa naj bi kar izginili iz prodaje. No, bomo videli koliko od tega je res, vi pa le pazite pri nakupih!

5 komentarjev

Overclockerski BIOS za MSI K7T Pro2

HardOCP - V svojem testu sem uporabil tudi poseben overclockerski BIOS za MSI K7T Pro2, ki sem ga zabasal na AthlonMB. Stvarca doda kar nekaj zanimivih nastavitevv BIOSu, med drugim tudi možnost višje voltaže inveč nastavitev za pomnilnik. Na Overclockage.com so BIOS namestili na svojo ploščo, ga optimizirali ter napisali članek o tem. Zadeva je res uporabna za vse lastnike MSI K7T Pro2 plošč, tako da si jo dotični kar oglejte.

0 komentarjev

HeatPipe tehnologija

Bench Test - HeatPipe prenos toplote se vsake toliko časa pojavi kot veliki bum na računalniški sceni. Spomnite se samo kontraverznega CoolerMasterjevega hladilnika ali pa Toshibe, ki je svoje nove prenosnike opremila s HeatPipei. Za kaj v bistvu sploh gre? Zelo, zelo poenostavljeno rečeno gre za vodno hlajenje v malem in če vas zanima kaj več, vam resnično priporočam ogled odličnega članka na BenchTestu. Tip se je celo spravil delati svoje lastne testne modele HeatPipe hladilnikov in moram priznati, da se je zadeve lotil pošteno!

0 komentarjev

Spreminjanje GSM logotipov

Jaz - alien-w in V.I.P. sta se skupaj potrudila in za dobrobit vseh nas napisala novi članek, oziroma dodala kar novo funkcijo celotnem Slo-Techu. Gre za zadnje čase zelo popularno zamenjevanje logotipov na mobilnikih in fanta sta se potrudila in za Slo-Techerje izdelala računalniške logotipe, ki jih ni za dobiti drugje. V zanimivem članku lahko izveste in dobite vse potrebno za inštalacijo novega logotipa, v meniju na levi strani pa boste opazili povezavo na galerijo logotipov, kjer potrebne slikice tudi dobite. Fanta obljubljata, da bosta galerijo redno vzrdževala, tako da jo pogosto preglejte. Morda bosta celo tako dobra, da vam bosta izdelala logotip po želji, le pisati jima morate!

2 komentarja

Detonatorji 7.27

3DGPU - No, pa smo spet dočakali nove Detonatorje (je bil že malo predolgo mir [>:D]). In kaj je to kaj posebnega, rečete [:\\]? Na NVitalia (novica z 17. decembra) pravijo, da ti novi Detonatorji vsebujejo HSR (Hidden Surface Removal) lastnost, ki je bilo tako opevana v zadnjih 3dfx-ovih gonilnikih za Voodoo 5 5500. Še kaj novega? Ja, zadeva naj bi bila strojno pospešena! Ker je novička v Italijanščini (se priporočam, da mi kdo, ki zna italjansko, prevede besedico za besedico [:D]), je na 3DGPU objavljen delni prevod. In kolikor se da razbrati, naj bi HSR sedaj delal pod OpenGL na GeForce-ih in sicer preko "register combinerjev" in to strojno! Tole mi je mal porušilo moje predstave o HSR-ju! In če se mi prav dozdeva, je NVidia pogruntala en novi algoritem za HSR... P.S.: Se res priporočam, da mi nekdo prevede tisto v slovenščino.

5 komentarjev

Novi overclockerski kralj med GeForce2 MX karticami

Jaz - Na Chip.de so testirali Cardexpertovo GeForce2 MX kartico, seveda pa zadeva ne bi bila tako zanimiva, če bi se omejili samo na merjenje hitrosti. Kartico so torej temeljito overclockali in prišli do ugotovitve, da gre za eno izmed najbolj overclockabilnih GF2 MX kartic, saj so hitrost 5.5ns pomnilnika lahko dvignili na kar 250MHz (500MHz DDR). Njihov test (ki je, žal, v Nemščini) si lahko pogledate tukaj. Thnx, NiggerBob!

1 komentar

Novi GTU

Guru 3D - Guru of 3D (BTW, kol sneženi logo) je izdal novo različico GeForce Tweak Utilitiya. Gre za zares zanimiv programček, s katerim lahko spreminjate kopico nastavitev za vašo kartico ter jo, seveda, overclockate. Sicer je za overclockanje ravno tako dober kakšen PowerStrip, toda ta programček je namenjen posebej eni kartici in tako ima kar nekaj prednosti. Dobite ga tukaj, pred uporabo pa si le dobro oglejte vso dokumentacijo!Predlagam, da pred uporabo obvezno pogledate NiggerBobov komentar k novici [>:D].

1 komentar

Prava izbira veznega čipovja za Linux

AnandTech - Linuxaši se še vedno (po vsem tem času [;)]) morate ubadati s pravilno izbiro komponent za vaš operacijski sistem, saj so ene precej bolje podprte od drugih. Pazljivi morate biti celo pri čipovjih, saj je pravilna izbira včasih kritičnega pomena. No, izbiro vam bo zagotovo olajšal ta članek na AnandTechu, v katerem so raziskali vpliv veznega čipovja na performanse in splošno delo v Linuxu. Priporočljiv ogled za vse linuxaše.

0 komentarjev

Kaj bo s Quantum3D?

3D SPOTLIGHT - 3DFX je seveda uveljavljeno podjetje in na različnih področjih imajo strateške partnerje. Eden izmed najbolj pomembnih je Quantum3D, ki so mu nedavno prodali licenco V5 6000 kartic. Quantum3D je s to licencno in svojo tehnologijo ustvarjal monstruozne AAlchemy pospeševalnike, toda sedaj se je postavilo vprašanje kako bodo nadaljevali, če 3DFXa ne bo. Na 3D Spotlight so o tem povprašali predstavnika Quantuma3D, tipček pa je povedal, da na vse skupaj niso nepripravljeni. Dogodek so predvideli že nekaj časa nazaj in si zagotovili dovoljšno količina VSA-100 čipov. Vsi ričiboji, ki si želite AAlchemy torej ne jočite, ker boste dobili svojo šanso.

0 komentarjev

Božično drevesce a.k.a. Wannahave

Digit Life - Kdo si nebi želel takega drevesca [:D], sicer pri meni ne bi dolgo ostal tako poln, ampak vseeno. Od leve proti desni začenši zgoraj si sledijo:
 • S3 Savage4
 • NVIDIA GeForce2 GTS
 • NVIDIA GeForce2 MX PCI
 • NVIDIA GeForce2 Ultra
 • Matrox G400
 • 3dfx Voodoo4 4500
 • NVIDIA GeForce2 Pro
 • NVIDIA GeForce256 DDR
 • NVIDIA GeForce256 SDR
 • 3dfx Velocity100
 • 3dfx Voodoo5 5500
 • ATI Radeon DDR
 • NVIDIA GeForce2 MX
 • STM KYRO
 • NVIDIA GeForce2 MX DDR
 • S3 Savage2000
 • ATI RAGE128 Pro
 • ATI Radeon SDR
 • 3dfx Voodoo3 3000
 • NVIDIA GeForce2 GTS 64MB
 • NVIDIA Riva TNT2 Ultra
 • NVIDIA Riva TNT2 M64
Koliko novcev bi odšteli za to? ... brez komentarja [:D]

5 komentarjev