»

Nič več "špricanja" v šoli

Slashdot - New York Times je objavil članek, kjer opisuje nov način uporabe RFID-tehnologije. Gre za tehnologijo, ki je bila razvita kot naslednica črtne kode, le da omogoča identifikacijo izdelka iz oddaljenosti nekaj metrov s pomočjo radijskih valov.

Nek šolski okoliš v Teksasu je uvedel RFID za beleženje prihodov in odhodov študentov. Zabeleženi podatki se samodejno posredujejo tako šolski administraciji kot tudi mestni policiji.

Na Slashdotu so mnenja, da za "špricanje" ni več veliko možnosti ... 1984 prihaja.

33 komentarjev

GeForce 6600GT AGP

AnandTech - V proizvodnji grafičnih kartic na vodilu PCI express se je do sedaj dogajalo naslednje. Nvidia je na kartice AGP lotala še dodatni pretvorniški čip za PCI express, kar je poslabšalo delovanje v navezi s PCIe, a obenem zmanjšalo stroške izdelave (namesto dveh serij samo ena) ter zagotovilo, da na nobenem od obeh trgov ne bo prišlo do pomanjkanja. Ati je ubral drugačno pot - izdeluje dve seriji enakih kartic - ene na vodilu PCIe in druge na AGP, kar je povzročilo sicer boljše performanse v obeh načinih a manko AGP kartic z najnovejšimi čipi.

Sedaj pa so se pri nVidii odločili za obraten pristop - naredili so (nam že znano) PCI express kartico in jo s posebnim mostom "degradirali" na AGP. Tako lahko vsem grafičnim...

28 komentarjev

Half-Life 2 nominiran za 5 nagrad. TV Video Games Awards 2004

Slo-Tech - Na spletni strani Spike TV so naznanili nominacije za Spike Tv Video Game Awards 2004. Kot je bilo pričakovati je igra Half-Life 2 dobila kar nekaj nominacij, in sicer za: igro leta, najboljšo prvoosebno streljačino, najboljšo igro, najboljšo grafiko in najboljšo tehnologijo.

Nagrade, ki bodo na sporedu 14. decembra bo vodil vsem znani raper Snoop Dog.
Podrobnosti na Half-Life Fallout spletni strani.

59 komentarjev

Občutna podražitev klicnega dostopa do interneta?

Finance - Kot poročajo Finance, (celoten članek je plačljiv) se bi naj z 1. decembrom občutno podražil klicni dostop do interneta.

Minuta povezave na številkah 0888 naj bi se po navedbah Financ podražila iz sedanjih 3,24 SIT na 4,20 SIT podnevi in iz 1,80 SIT na 3,36 SIT ponoči, ni pa še znano kaj se bo zgodilo s klici na številke 0880 (Siol) in 0889 (Arnes).

Telekom bo javnost uradno obvestil o cenah jutri.

Kaj pa bo naslednja podražitev? (Trikrat lahko ugibate...)

52 komentarjev

Spam kot orožje za množično... demoralizacijo

ZDNet - ZDNet je pred kratkim objavil intervju z Richardom Clarkeom, bivšim svetovalcem ameriške vlade za področje boja proti terorizmu. V intervjuju se je Clarke precej razgovoril o problemu varnosti, tudi računalniške varnosti, povedal pa je še zanimivost iz zadnje iraške vojne.

Po njegovih besedah so ZDA tik pred vojno uporabile posebno metodo kibervojskovanja, in sicer - pošiljanje spama. Višjim iraškim vojaškim uradnikom so namreč poslali personalizirana elektronska sporočila v katerih so jih pozvali naj ob začetku vojne odidejo domov in se izognejo spopadu, kar naj bi večina prejemnikov sporočila tudi storila.

Če bi Saddam imel antispam filtre...

25 komentarjev