»

Google bo šifriral podatke v Cloud Storageu

Slo-Tech - Google se je odločil, da bo zaradi pritiskov javnosti in okrnjenega ugleda, ki so se pojavili po izbruhu vohunske afere Prism, začel privzeto šifrirati vse podatke v svoji storitvi Google Cloud Storage. Gre za storitev, ki ni namenjena domačim uporabnikom, ampak podjetjem za shranjevanje podatkov.

Odslej bo vsa vsebina, ki jo bodo ta tja naložila, avtomatično šifrirana z 128-bitnim ključem v algoritmu AES. Google pravi, da se bo to dogajalo on-the-fly, torej še pred zapisom podatkov na disk. Strankam ne bo treba nastaviti ničesar, niti se ne bo zanje nič spremenilo.

In slednje je globlja ugotovitev, kot bi na prvi pogled ocenili. Pri vsakem šifriranju je glavno vprašanje, kdo ima ključe. V tem primeru jih bo imel -...

30 komentarjev

Ameriška univerza raje izbrala Dellove Win8 tablice kot iPade

Dobri prijatelji.

Information Week - Pisali smo že, da se Microsoftovi Surfaci ne prodajajo ravno najbolje ter da jih podjetje bolj ko ne iz obupa ceni, da bi nekako spraznili presežne zaloge do oktobrske predstavitve Surface 2. Agresivno jih ponujajo zlasti šolam, to je od 199 dolarjev naprej za Surface RT brez tipkovnice. Izgleda, da se tovrstni (subvencionirani) poslovni model kar splača, sploh če zraven prodaš še Office 365 licenco.

Ameriška Univerza v južnem Illinoisu je pravkar napovedala večletni posel z Microsoftom, ki zajema Office 365 licence za vseh 30.000 študentov in članov osebja, ter brezplačno Dell Latitude 10'' za vse letošnje bruce. PR oddelek je večino črnila namenil prav tablici oz. temu, kako zelo boljša in cenejša je od Applovega iPada. Gre sicer za polnovredno Windows 8...

22 komentarjev