»

Novi Duron in Barton

The inquirer - Razpečevalci trdijo, da bo AMD izdal nove, oslabljene Barton procesorje, s samo 256 KB drugostopenjskega predpomnilnika. To bi naj bil procesorji Thornton, o katerih je bilo že govora. Zaradi težave z nekaterimi hrošči bodo inženirski primerki Thorntonov poslani le nekaterim podjetjem. Isti vir trdi, da bo AMD oživel procesor Duron, pri katerem pa ne bo PR Ratinga ampak, hvalabogu, predstavljena dejanska frekvenca obratovanja. Novi Duron bo tako na voljo z frekvencami 1.4GHz, 1.6GHz in 1.8GHz. Originalna novica

25 komentarjev

9x GeForce FX

Nordic Hardware - Na Nordic Hardware so spisali test devetih grafičnih kartic podjetja nVidia, natančneje družine kartic GeForceFX, od modela FX5200 Ultra do FX5900 Ultra, proizvajalcev ABIT, Gainward, Innovision in Creative. Za primerjavo so dodali še tri grafične kartice podjetja ATi, Radeona 9600 Pro, 9800 in 9800 Pro. Če se odločate za nakup nove grafične in še vedno ne veste katere, je ta test pravi za vas. Prijetno branje!

2 komentarja

Slo-Tech Pywo é Wyno '03

Slo-Tech - Pozor pozor, vrli uporabniki inu uporabnica Slo-Techa! V četrtek, 21.8.2003, ob 20:00, se bo zgodilo. Vsi, ki imate tisti dan kakšno urico ali dve časa, se nam pridružite v ljubljanski pivnici Kratochwill v BTCju, saj se mislimo dobiti na sproščujoči pijači, reči nekaj lepih besed, kaj popiti in pojesti, in tako dalje. Hladna orožja so prepovedana [:D]. Na voljo vam bomo za vsa morebitna vprašanja glede Slo-Techa, na mestu samem pa boste lahko tudi kupili Slo-Techovo majčko (ženske za punčke pa moške za fantke) in Slo-Techovo distribucijo Linuxa.

Se vidimo v četrtek, v ljubljanskem Kratochwillu v BTCju, ob osmi uri zvečer!

18 komentarjev

Palm se je preimenoval v pa1m0ne.

Bargain Panda - Heh, pa še ena novica iz vrste bolj bizarnih. Tokrat pišemo o preimenovanju nam vsem znanega podjetja Palm v pa1m0ne. Razlog za to odločitvijo bi naj bilo mnogo jasnejše prepoznavanje imena podjetja in izdelkov. Prav tako so spremenili še barvno shemo podjetja, ia je sedaj sestavljena iz temno rdeče in oranžne barve. O črkovanju imena podjetja ne bomo izgubljali besed, saj h3k3rsk4 govorica počasi odhaja iz mode, seveda pa filmsko bolj izobraženi ne morejo mimo analogije s filmom S1m0ne, v katerem je igral Al Pacino. Celoten članek in novička na Slashdotu.

Jezus Kristus...

5 komentarjev

Prvi PowerMaci G5 potujejo iz skladišč

Apple - Apple je skoraj po mesecu in pol začel pošiljati prve zloglasne PowerMace G5 svojim kupcem, a zaenkrat le enoprocesorske. V Evropi jih je v najboljšem primeru mogoče pričakovati čez teden ali dva. Tukaj govorimo o dveh konfiguracijah:

Prva za 2.278 evrov ponuja 1.6 GHz 64-bitni PowerPC G5 procesor z 800 MHz sistemskim vodilom in 256 MB pomnilnika, razširljivih na 4 GB. Ima 80-gigabajten Serial-ATA disk in grafično kartico nVidia GeforceFX 5200 Ultra s 64 MB pomnilnika. Druga za 2.638,80 evrov ima 1.8 GHz procesor G5 s sistemskim vodilom na 900 MHz, s pol gigabajta pomnilnika, razširljivega na 8 GB. Notri najdemo 160 GB SATA disk. Ostale enote so večimanj enake, v obeh računalnikih pa najdemo še 4x pogon Superdrive.

Dvoporcesorske postaje pričakujmo kasneje v avgustu.

7 komentarjev

Širokopasovne povezave še vedno v vzponu

The Register - Očitno ni več daleč dan, ko bomo "širokopasovni dostop do interneta v vsako (svetovno) vas", odrešili navedkov. Vsaj tako lahko sklepamo iz poročila analizne hiše Gartner.

Kot so zapisali v poročilu, je trend naraščanja prodaje širokopasovnih priključkov za dostop do interneta še vedno prisoten na področju Evrope, narašča tudi v Latinski Ameriki, največji potencial pa kaže na Kitajskem. Kot enega od glavnih vzrokov navajajo znižane stroške priklopa, saj se je ta samo v tem četrtletju pocenil povprečno za 12$, in sedaj znaša 84$.

V prešnjem četrtletju naj bi bilo po podatkih analitikov prodanih skoraj deset milijonov DSL modemov, kar predstalja kar 81% rast glede na prvo četrtletje. Več statistike pa najdete tukaj.


Sodeč po tem, IPv6 krepko trka na vrata...

8 komentarjev

Samsung še vedno največji

X-Bit Labs - Sodeč po poročilu Gartner Dataquest je bil Samsung v drugem letošnjem kvartalu še vedno največji proizvajalec pomnilnika, saj obvladuje slabo tretjino trga (31 odstotkov), kar je za odstotek več kot v prvem letošnjem četrtletju. Povečali so tudi prihodke od prodaje, ki so zdaj znašali 1,155 milijarde dolarjev. Na drugem mestu je Micron, sledijo pa mu Infenion, Hynix, Nanya in Elpida. Več o tem.

3 komentarji