»

Hladilnik za Hammerja

X-Bit Labs - Za novo generacijo AMDjevih procesorjev bomo rabili tudi nove (močnejše) hladilnike. Podjetje Dynatron je že napovedalo svojo rešitev za hlajenje Hammerjev, celotna zadevica bo merila 78*74*55mm, izdelana bo iz aluminija, na njej pa se bo vrtel 70 milimetrski ventilator, ki bo povzročal 36dB hrupa.

Kar je še zanimivo pri tej novici je to, da je Dynatron tudi podjetje, ki proizvaja 'BOX' hladilnike za AMD. Mogoče to pomeni, da bodo Hammerji kmalu na pohodu?

16 komentarjev

E-država?

Gambit - Sicer sem enkrat že bil ciničen kar se tiče Gantarjevega oglaševanja, da smo model e-države in kot kaže, mi je to pisano na kožo.
Na Gambitu sem zasledil dve novici, ki potrjujeta, da je minister vzorčni model politika, Slovenija pa daleč od e-države (samo spomnite se na Telekom).
Tako viri navajajo, da Hong Kong s svojo tipično poselitvijo omogoča poceni infrastrukturo, zato ne preseneča podatek, da kar 75 procentov prebivalcev do interneta dostopa preko širokopasovnih povezav.
Stanje je podobno tudi na Japonskem, kjer opažajo 17% upad uporabe klasične telefonije in kar 34-kratno povečanje ADSL naročnikov.
Sodeč po podatkih bi se splačalo živeti še v Nemčiji, na Švedskem ali recimo na Nizozemskem, čeprav zaostajo za več kot polovico.

Jaz pa bi se, odkar poznam Metulja, preselil kar na faks..

9 komentarjev

Dell v črnem

Newsfactor - Dellovi črni prenosniki so mi kul, a ne bomo o njih govorili [:)]. Ker se mi ne da tipkariti, bo tole bolj na kratko: prihodki so znašali $8.46 MRD (11 % več kot v prejšnjem obdobju), pričakovali so sicer vsega $100 MIO več. Čisti dobiček tako znaša $501 MIO v primerjavi z izgubo $101 MIO v prejšnjem obdobju, Klik!

4 komentarji

Je Intel megaherčni goljuf?

PC World - AMD navdušenci že dolgo poudarjajo, da Intelovi procesorji pri isti frekvenci delovanja ne zmorejo takega bremena kot AMDjevi. Kot vemo, je AMD svojim procesorjem iz Palomino serije začel celo dodajati znameniti plus k njihovem nazivu. No, nekateri so šli še korak dlje in vložili tožbo proti Intelu, Gatewayu in Hewlett Packardu. Le-ti naj bi jih zavedli v nakup Intelovega P4 procesorja z neresničnimi izjavami o superiornosti P4 procesorja nad P3 in AMD Athlon procesorji. Klik za več informacij.

21 komentarjev

20 let zgoščenke!

SiOL - Na včerajšnji dan pred 20 leti se je rodil za tedanje čase popolnoma nov medij - zgoščenka. Starši prve masovno dostopne zgoščenke (na njej so lahko poslušali Frederica Chopina) so bili Bayer, Philips in Polygram. Sony je vzel stvar v svoje roke kot oster napad z zgoščenkami na vse analogne medije prejšnjih let- vinilke, kasete, ipd. Prvi CD predvajalniki so bili precej dragi (približno tako kot danes DVD komponente), sčasoma pa sta se pocenila tako medij kot predvajalnik in zgoščenka se je vrtela v skoraj vsaki hiši širom po svetu. Na začetku devetdesetih let prejšnjega stoletja je zgoščenka postala tudi podatkovni medij. Po 20 letih je postala najbolj popularen medij vseh časov - Izdelali so jih namreč že 25 miljard. Klik!

11 komentarjev