»

Rebeccin "Friday" umaknjen s portala YouTube, posredi kršitve avtorske pravice

Kaj pa zdaj?

vir: TechCrunch
TechCrunch - Ta četrtek malo pred polnočjo (že v petek zjutraj na Kiribatih in drugje na zahodnem pacifiku, še v četrtek popoldne v ZDA) je bil posnetek "Friday" gospodične Rebeke Black umaknjen iz YouTuba. V treh mesecih pred tem je zbral skoraj 170 milijonov ogledov (21. najbolj gledani posnetek vseh časov), ob tej rasti pa bi do srede poletja gotovo presegel 200 milijonov (top 10 all time aka bieber territory). Padlo je tudi več milijonov ocen (od tega 98% dislike-ov), komentiranje pa so izklopili že več kot mesec dni nazaj zaradi neutrudljivega navala žaljivk, groženj in parodij. Ob vsej tej popularnosti je bil umik videa precejšnje presenečenje.Video je bil objavljen na kanalu...

15 komentarjev

Pentagon gradi simulator interneta

vir: BBC
BBC - Konec maja je Kitajska potrdila obstoj enote za internetno vojskovanje, nekaj dni kasneje pa je Pentagon povedal, da bodo internetne napade vzeli enako resno kot konvencionalne in tudi tako odgovarjali nanje. Da so kibervojne že realnost, kaže tudi naslednji Pentagonov projekt, saj gradijo simulator interneta za urjenje enot in raziskave.

Sistem se bo imenoval National Cyber Range in bo posnemal obnašanje internetnega omrežja na nekoliko manjšem nivoju. Pri projektu sodelujeta tudi Lockheed Martin, ki je dobil 30 milijonov dolarjev vreden projekt ameriške agencije DARPA, in Laboratorij za aplikativno fiziko Univerze Johns Hopkins, ki je dobil 25 milijonov dolarjev. V prvih krogih razpisa je sodelovalo 35 organizacij, sedaj pa jih je ostalo le nekaj. DARPA od...

8 komentarjev

Hekerji napadli Sega Pass

BBC - V četrtek zvečer so v japonskem podjetju Sega, ki se ukvarja z razvojem videoiger in konzol zanje, odkrili vdor v sistem Sega Pass. Odtujili so bazo podatkov, v kateri so bili elektronski naslovi, rojstni podatki, imena in šifrirana gesla uporabnikov. Zaradi tega je Sega takoj izključila stran in začela preiskavo incidenta, naslednje jutro pa je uporabnikom poslala elektronska sporočila. V njih so jih obvestili o napadu in jim priporočili, da za vsak primer zamenjajo gesla na drugih stran, če so uporabili ista, medtem ko so jih v Sega Passu že ponastavili. Hujših posledic naj ne bi bilo, saj so bila gesla šifrirana, podatkov o finančnih transakcijah pa Sega ne hrani lastnih strežnikih.

Odgovornosti za napad ni prevzela še nobena...

2 komentarja

Naslednja postaja spamerjev: Kindle Store

Manuel Ortiz Braschi je v Kindle Storu objavil več kot 3000 knjig, večinoma kopij drugih del.

vir: Reuters
Reuters - Spamerji so odkrili novo platformo, na katero lahko masovno pošiljajo spam in pri tem zaslužijo. Izbrali so Amazonovo spletno trgovino za e-knjige Kindle, kamor lahko vsakdo postavi svojo ali "svojo" knjigo in dobi odstotke od prodaje. Tako se vsak dan na strani pojavi več tisoč lažnih ali pa samo zelo nekakovostnih "knjig".

Večina materiala izvira iz tako imenovanih PLR-jev (private label rights), ki jih lahko poceni kupijo na...

4 komentarji