»

Logitech Revue

Logitech Revue with Google

vir: engadget
engadget - V jeseni želi Google revolucionirati gledanje televizije, kar bodo skušali doseči z GoogleTV, pravzaprav predelanim Androidom. GoogleTV bo na voljo v vsaj treh oblikah, že vgrajen v televizorje, vgrajen v predvajalnike optičnih medijev (DVD, BluRay) oz. bo svoje opravil s pomočjo posebne škatlice, t.i. set-top-boxa. Enega izmed njih je javnosti že na hitro pokazal Logitech, a je bilo do sedaj znano le, da se bo v njem skrival Intelov procesor CE4100, prav za takšne namene mišljen Atom, ter da bo, nepresenetljivo, omogočal WiFi povezljivost. Če si boste želeli GoogleTV uporabljati s pomočjo te škatlice, zdaj veste, kaj boste morali jeseni iskati v trgovinah. Gre za Logitech Revue, imenu pa je treba dodati še with Google, ki ga poznamo že z mobilnih telefonov, na katerem teče Android. Če še ne veste...

7 komentarjev

Gingerbread bo spremenil uporabniški vmesnik

Android 2.1 - na moč podoben Androidu 1.5

vir: TechCrunch
TechCrunch - Čeprav večina mobilnih telefonov oz. sploh naprav z Androidom uporablja običajni uporabniški vmesnik, v mnogih testih in ogledih HTC-jevih mobilnikov s SenseUI slišimo mnenja, da bi moral biti takšen kar običajen Androidov vmesnik. SenseUI je že na Android 1.5 dodal mnogo funkcij, kot so widgeti z vremenom, socialnimi omrežji,...

21 komentarjev

MoMoSlo S02E08 - Mobile Mountains (delavnica)

Mobile Mountains na Over the Air '09

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - V sklopu MobileMonday Slovenija bo v v ponedeljek, 21.6 ob 18:30 delavnica, ki razkriva pasti, v katere se pogosto zapletejo snovalci mobilnih aplikacij. Delavnico bo vodil Tom Hume iz podjetja Future Platforms.



Tom je poln izkušenj na področju razvoja mobilnih aplikacij. V okviru Future Platforms je sodeloval pri projektih za Microsoft, Nokio, BBC, EMI ... Poleg tega aktivno sodeluje v W3C Mobile Web Best Practices Group ter je reden gost dogodkov Mobile Monday. Dogodek bo v angleškem jeziku. Število udeležencev delavnice je omejeno na 50. Za udeležbo potrebujete brezplačno vstopnico, ki jo dobite tukaj.

Poleg delavnice bo predstavljena tudi Akademija NokiaAppForum Slovenija.

1 komentar

Oblačno tiskanje oglasov

bit-tech.net - Pred 10 dnevi smo poročali, da bo HP svojim tiskalnikom dodelil naslove za elektronsko pošto, s čimer bodo pravzaprav na svoj način omogočili oblačno tiskanje, ki ga bo predstavil tudi Google v svojem Chrome OS. A HP-jevi nameni z naslovi niso popolnoma dobronamerni. Objavili so namreč, da bodo na naslove pošiljali reklame, ki jih bo tiskalnik nato natisnil. Takšni so namreč naslovi in prvi komentarji na velikih novičarskih straneh.

Seveda so nobena juha ne poje tako vroča, kot se skuha, kakor je tudi v tem primeru. Tiskanje reklam ne pomeni, da boste prišli domov s počitnic, kjer vas bo čakal kup natisnjenega spama. Reklame se bodo natisnile le, če si boste natisnili svoj...

21 komentarjev

Gran Turismo 5 prihaja novembra

2. novembra 2010!

vir: bit-tech.net
bit-tech.net - Saga, ki je čakanje na izid 5. izdaje ene izmed najpopularnejših dirkačin na svetu, Gran Turismo, bo očitno zaključena pozno jeseni. Na E3 so namreč poleg detajlov v zvezi z Move ter predstavitvijo Portal 2 na Sonyjevi predstavitvi obiskovalci izvedeli datum izida, ki naj bi tokrat držal kot pribit. Na koledarjih si torej označite 2. november 2010, ko bo ta perfektna igra končno na voljo publiki. Prav perfektnost oz. stremenje k njej naj bi bil razlog za vse zamude.

Kazunori Yamauchi, CEO Polyphony Digital, razvijalskega studia, ki stoji za serijo Gran Turismo, je sicer že nekajkrat v preteklosti povedal, da je Gran Turismo 5 tik pred koncem razvoja. Očitno so vsakič našli še nekaj podrobnosti, ki so jih morali popraviti. Nedvomno je to zgolj dobro za nas...

10 komentarjev

Elektronske osebne izkaznice v Nemčiji

Heise - Nemški notranji minister Thomas de Maizière in Združenje Deutschland sicher im Netz (DsiN) sta včeraj predstavila nov elektronski osebni dokument, ki naj bi bil od 1. novembra standardni način identifikacije na internetu, a uporaba ne bo obvezna. S tem bi odpadla potreba po množici različnih gesel.

Nova kartica bo delovala z vsemi običajnimi informacijskimi sistemi, tako da bodo...

11 komentarjev

Islandija za največjo zaščito novinarjev na svetu

Google News - Islandski parlament je včeraj soglasno s samo enim vzdržanim glasom sprejel Islandsko moderno medijsko iniciativo, zaradi katerih naj bi Islandija postala varen pristan za preiskovalno novinarstvo. Z njimi od vlade zahtevajo pripravo zakonodaje, ki bo okrepila zaščito novinarjev in jih ščitila pred sodnimi procesi zaradi njihovega poročanja v tujih državah. Na ta način želijo v državo pritegniti več internetnih medijev in podatkovnih centrov, ki bi državo lahko uporabili kot sedež zaradi zelo močne zaščite svobode govora.

Veliko pozornosti so islandski mediji pritegnili predlani, ko se je sesula tamkajšnja ekonomija. Ker so vso gnilobo domačega finančnega sistema odkrili le tuji novinarji, so se je pojavili očitki, da je odnos med domačimi...

5 komentarjev

EFF pripravlja dodatek HTTPS Everywhere

Slo-Tech - Electronic Frontier Foundation skupaj z razvijalci anonimizacijskega projekta Tor pripravlja dodatek za Firefox, HTTPS Everywhere. Dodatek je trenutno še v beta različici, a je že uporaben.

Dodatek omogoča samodejno in privzeto brskanje preko SSL zaščitenih (HTTPS) povezav za številne spletne strani npr. Google Search, Wikipedia, Twitter, Facebook, Paypal, itd. Te strani sicer nudijo https podporo, vendar je njena uporaba pogosto težavna, saj https privzeto ni uporabljen ali pa šifrirane strani vsebujejo povezave na nešifrirane strani. HTTPS Everywhere vse te http povezave prepiše na https. Dodatek omogoča, da uporabniki lahko vpišejo tudi lastna pravila oz. nabor podprtih spletnih strani še razširijo.

Poleg dodatka HTTPS Everywhere svetujemo še uporabo dodatka Pet Name Tool, ki omogoča preverjanje integritete SSL certifikatov spletnih strani.

10 komentarjev

Izšel WordPress 3.0

TechCrunch - Včeraj je izšla nova različica najbolj priljubljenega odprtokodnega orodja za pisanja bloga WodPress 3.0. S kodnim imenom Thelonious je to že trinajsta stabilna verzija tega paketa. Nove možnosti v tej inačici so nova privzeta tema Twenty Ten, ter knjižice API za enostavno uporabo poljubnih ozadij, glav, povezav, menijev in taksonomij. MU in WordPress sta se končno združila, tako da je z isto namestitvijo moč poganjati en ali na tisoče blogov. Popravljenih je 1.217 hroščev oziroma drugih izboljšav.

10 komentarjev