Slo-Tech
Prijavi se z GoogleID

»

Recenzije na Amazonu enako zanesljive kot profesionalne

Guardian - Praktično vsaka večja spletna prodajalna ima možnost komentiranja in recenziranja izdelkov, kjer lahko vsakdo, navadno pa seveda kupci, priobči svoje mnenje o izdelku. Ob tem so novi potencialni kupci venomer v precepu, ali gre tem ocenam verjeti. Rezultati študije (članek), ki so jo izvedli na Harvardu, kažejo, da v povprečju zelo - vsaj ko gre za knjige.

Primerjali so 100 recenzij leposlovnih del, ki so jih napisali profesionalni kritiki za The New York Times, Guardian, Post in ostale uveljavljene medijske hiše, ter kritike istih del na Amazonu, ki so jih napisali brezimni amaterski ocenjevalci. Rezultati so pokazali, da je ujemanje med obema skupinama podatkov veliko. Čeprav recenzij na Amazonu vsebinsko in kakovostno nihče ne preverja, so...

11 komentarjev

Nvidia predstavila oblačni grafični rešitvi GRID in VGX

Nvidia - Nvidia je ta teden predstavila svojo vizijo prihodnosti grafičnih procesorjev, ki utegne korenito spremeniti prihodnost računalništva. Računsko intenzivne procese smo že navadili odlagati v izračun v gruče hitrih računalnikov, medtem ko dela grafičnih procesorjev nismo mogli prenesti drugam. V Nvidii menijo (izjava za javnost), da ni razloga, da lahkih odjemalcev (prenosnih računalnikov, pametnih telefonov, ultrabookov, namiznih računalnikov itd.) ne bi odrešili tudi GPU-jev in njihovo delo poslali v centraliziran oblak.

Na konferenci, ki je v torek potekala v San Joseju, so predstavili VGX. Gre za platformo, ki ima na eni...

11 komentarjev

Pirate Bay nazaj, napad delo osamljenega jezdeca

PluggedIn - Po dvodnevni nedosegljivosti je spletna stran The Pirate Bay nazaj. V teh dneh je bila nedostopna, ker je bila tarča obsežnega koordiniranega napada DDOS, ki so ga sprožili neznani storilci. O motivu za napad se je mnogo špekuliralo, in sicer so bili na tapeti člani skupine Anonymous, katerih napad na Virgin Media je bil The Pirate Bay predhodno kritiziral. Izkazalo se je, da napadalci ne izvirajo iz te skupine.

Odgovornost za napad je prevzel heker z vzdevkom AnonNyre, ki je to storil kar prek Twitterja. V več sporočilih je precej vulgarno izrazil svoje sovraštvo do Pirate Baya in Anonymousa. Svoje dejanje je nato obširneje opisal na Pastebinu. Povedal je, da ne odobrava početja Anonymousa in da občasno pomaga policiji. Ker Anonymous uporablja The Pirate Bay za objavo svojih izjav za javnost, je...

49 komentarjev