»

Flow Indicator

OC Mod - Ta novica je namenjena predvsem tistim, ki imajo vodno hlajenje. Taki se verjetno zavedate, kako nevarno je lahko če odpove črpalka. Saj se lahko pri tem (če se ne opazi dovolj hitro) ''scvre'' procesor. Zato je ta članek še toliko bolj uporaben. V njemu je namreč na lep način prikazano, kako narediti pokazatelj pretoka skozi vodno hlajenje. Na ta način lahko hitro opazite, če gre kaj narobe...

1 komentar

Break 21, spletne umetnosti...

Mladina - Jutri (v soboto) ob 18:00 bo v klubu Metropol (Kersnikova 4, Ljubljana) otvoritev spletnega dela festivala Break 21.
Tam bo tudi Alex Galloway, sicer urednik ene najbolj znanih spletnih strani, ki se ukvarjajo z novimi mediji rhizome.org. Intervju z njim si lahko preberete tukaj. Zanimivo je, da so tipi na začetku hoteli narediti profitno dot.com podjetje, potem pa so ugotovili, da ne bo šlo in so se preprosto preoblikovali v neprofitno organizacijo.

0 komentarjev

Shrek

ZDNet - Linux gre v kino. Oziroma, če greste vi, boste zelo verjetno gledali specialne efekte narejene z Linuxom. Po Titaniku in Toystory-ju je zadnji tak film (risanka) Shrek. Producenti DreamWorks očitno mislijo, da je Linux tisto pravo (prevedeno iz kapitalističnega novoreka = cenejše), o njem pa razmišlja tudi George Lucas s svojim Industrial Might and Magic. Linux v zvedznih vojnah? Linux goes to holywood. Zdaj, ko je tudi sploh najbolj kul program za 3D grafiko in animacijo Maya sportan na Linux, se res obetajo dobri časi. Mogoče ima to že kdo v Sloveniji, kak review?

0 komentarjev

MSI K7T Turbo Limited opis

VIA Hardware - Na VIAHardware se je pojavil opis MSI K7T Turbo Limited plošče. Gre za omejeno edicijo njihove precej popularne MSI K7T Turbo. Nova plošča se že na prvi pogled bistveno razlikuje od stare, saj je popolnoma rdeča, drugače pa se ne razlikuje tako zelo od svoje prednice.
Plošča se je odrezala dokaj dobro, saj je dobila naziv Editor's Choice.

Tukaj se pa nahaja opis.

0 komentarjev

P4 na SDRAM-u že junija

X-Bit Labs - Govoril sem vam že o Intelovem čipovju za P4 procesorje, ki bo podpiralo SDRAM namesto RDRAM-a. Čipovju je ime Intel 845 in bo, neuradno, izšlo že junija. Prva verzija čipovja, Intel 845A, bo imela podporo standardu ATA100 in do 3GB pomnilnika.
Smisel poganjanja P4 na SDRAM-u je še vedno zelo vprašljiv. Po testih sodeč (in tudi po zdravi logiki) je P4 načrtovan samo za hiter pomnilnik. Če le-tega ni, potem deluje slabše kot P3, ki je optimiziran za SDRAM. Intel je priznal, da je Intel 845 čipovje le začasna rešitev preden se RDRAM ne poceni. Koliko škode bo podjetje med tem utrpelo zaradi čakanja na pocenitev RDRAM-a in pojav programske opreme, ki bi znala izkoristiti P4, ni znano. Jasno pa je, da dokler Intel čaka in čaka, AMD služi. Pa čeprav na počasnejšem SDRAM in DDR SDRAM pomnilniku.

3 komentarji

Kyro III

Segatech - Odgovor na prejšnje vprašanje je da. Kako? S Kyrom III, seveda. Vse kar manjka Kyru II, kot je Sergio poudaril že v testu, bo Kyro III imel. Čipu bo ime STG 5000 in bo imel:
  • 4 renerirne cevovode
  • T&L enoto (končno)
  • SDR/DDR SDRAM podporo
  • Možnost uporabe 32/64/128MB pomnilnika na kartici
  • frekvenco delovanja 150MHz
  • 0.18 mikronsko tehnologijo izdelave čipa

3 komentarji

Cena DDR SDRAM-a

Sillicon Strategies - Vem, vem. Zadnje čase od mene ni nobenih novic...Ampak vzrok za to ni moja lenoba, ampak Bill Gates. Doživel sem namreč hud Windows crash, tako da je moj računalnik v zelo slabem stanju. Naslednji teden pišem tudi eksterna preverjanja, tako da je razlogov za ne-pisanje več kot zadosti. Ampak dovolj o tem, ker vem, da imate svojih težav zadosti, da se ne ubadate s tujimi.
Sodeč po tej novici, bo Micron v kratkem občutno spustil ceno DDR modulov. Micron namreč namerava držati svojo obljubo kupcem, da bo DDR stal samo 5% več kot standardni SDRAM. Tako bo Micron v kratkem spustil ceno svojega PC2100 DDR SDRAM-a na ceno svojega PC133 SDRAM-a. Ali je življenje sploh še lahko lepše?

4 komentarji

Shared source,...

Slashdot - Očitno sta Linux in open source kar veliki kajli v Microsoftovem grlu. Potem, ko so začeli ljudi strašiti, kako je odprto programje nevarno (in na isti dan dobili nazaj milo za žajfo v obliki IIS 5.0 exploita), so se odločili, da bodo naredili svojo alternativo. Imenuje se shared source. Stvari očitno niso dobro premislili, ker jih je uslužbenec Red hata prehitel in kupil shared-source.com. Na strani je prav lepo razloženo, kaj naj bi shared source velikega brata pomenil za vse ostale, na kratko - nič dobrega.

3 komentarji