»

Prodaja Xboxa zaostaja za PS4

Slo-Tech - V tekmi med Sonyjevo konzolo PlayStation 4 in Microsoftovo Xbox One za zdaj še vedno vodi prvi, ki je bil boljši tudi pred dvema mesecema. V Redmondu so se namreč pohvalili, da so prodali pet milijonov konzol Xbox One. Ob tem je treba poudariti, da Microsoft v to številko šteje vse konzole, ki so romale na naslove trgovine, ne pa dejanske prodaje končnim kupcem. Le dan pred tem je Sony naznanil, da so prodali že sedem milijonov konzol PS4, kar pomeni, da se vrzel med konzolama veča. Pred dvema mesecema je bil namreč razlika le poldrugi milijon prodanih enot - in ne pozabimo, Sony navaja dejansko prodajo končnim uporabnikom!

Vseeno pa to ne pomeni, da se katera konzola prodaja slabo, saj sta obe...

20 komentarjev

Razprtije na vrhu reddita

Daily Dot - (Še vedno) priljubljeni novičarski agregator reddit je te dni umaknil svojo glavno tehnološko podstran (subreddit) r/technology s seznama "privzetih" oz. priviligiranih 25 podstrani, na katere so avtomatsko naročeni vsi novo registrirani uporabniki portala. Posledično bo r/technology deležen vidno manj obiska, s tem pa tudi manjših možnosti, da se tam izpostavljene zgodbe znajdejo tudi na prvi strani, ki je rezervirana za res najbolj izpostavljene novice.

Razlog za takšno "kazen" je v kršitvah in internih kregarijah med voluntersko moderatorsko ekipo, ki bedi nad podstranjo. Moderatorji so, zgleda, bili že kar naveličani določenih tem, npr. "NSA", "Bitcoin", oz. "Obama", zato so antispam filtre na podstrani nastavili tako, da so prijavljene novice s temi besedami v naslovu avtomatsko...

16 komentarjev

Google povečal dobiček, a razočaral

Slo-Tech - Google nadaljuje štafeto računalniških in internetnih velikanov, ki razkrivajo poslovna poročila za preteklo četrtletje. V svoji najavi so zapisali, da so imeli 15,4 milijarde dolarjev prihodkov, s čimer so ustvarili 3,45 milijarde dolarjev dobička, kar je za tri odstotke več kot v enakem obdobju lani. Analitiki so pričakovali nekoliko večje prihodke in za 20 odstotkov višji dobiček, zaradi česar je delnica izgubila skoraj štiri odstotke.

Večino prihodkov Google še vedno ustvari s svojimi stranmi (iskalnik, YouTube, Gmail), in sicer 10,5 milijarde dolarjev oziroma 68 odstotkov, kar je petino več kot lani. Prihodki iz naslova Adsense so se povišali za štiri odstotke na 3,4 milijarde dolarjev, preostanek v višini milijarde dolarjev pa gre na rovaš Google Playa,...

8 komentarjev