»

Večina emailov še vedno spam

The inquirer - Inquirer poroča o relativno zaskrbljujočih dejstvih, po zadnjih podatkih je namreč še vedno skoraj 90 odstotkov vsega prometa elektronske pošte zgolj nezaželena pošta oz spam. Največ emailov poskuša prodati farmacevtska sredstva za izboljšanje potence, na drugem mestu so prevare z delnicami, evolucijski krog novih in novih prevar pa je zelo kratek, zato so strokovnjaki vedno bolj zaskrbljeni. Boj proti določenemu tipu spama je po besedah Amirja Leva, vodilnega v podjetju Commtouch, brezupen, saj si spamerji v najkrajšem možnem času izmislijo nov trik in izničijo ves trud nasprotnikov. Očitno bo edina prava rešitev temeljita preureditev protokola.

Izvorna novica.

35 komentarjev

Znane zmogljivosti Penryn-a

Daily Tech - Intel je dal na dan določene informacije o svojih prihajajočih procesorjih, ki bi znale pritegniti pozornost bralcev, saj gre za številke, ki jih imamo najraje - rezultate testov. Kljub rahlo neprimernim testom (3,3-gigaherčen procesor so primerjali z 2,9-gigaherčnim starejšim modelom) številke kažejo na obetavne performanse Penryn-a, za katere je najbolj odgovoren novi nabor ukazov SSE4 ter višja FSB frekvenca. Več o testih, ki so bili izvedeni na konfiguraciji z dvema gigabajtoma pomnilnika, GeForce-om 8800GTX in 32-bitno Visto, v izvorni novici.

11 komentarjev

Žalostna prodaja Viste na Kitajskem

Newlaunches - Kljub obsežni reklamni kampanji (demonstracija na spodnji sliki), ki jo je Microsoft izvedel v najbolj poseljeni državi na svetu, se mali rumeni niso preveč zmenili za njihov nedavno izdani operacijski sistem, vsaj ne toliko, da bi ga pridobili po legalni poti. Glede na uradne podatke naj bi namreč bilo prodanih zgolj 244 primerkov, kar je seveda smešno malo. A bolj kot za norčevanje iz Redmondovcev je ta podatek pomemben za prikaz grozne stopnje nelegalnega kopiranja, s katero se soočajo Kitajci. Za en sam dolar je namreč kar na ulici mogoče...

53 komentarjev

Igre spet vzgojile morilca

Ars Technica - Tako kot neštetokrat prej (zaenkrat se še sicer ne ve, kdo je bolj kriv za Columbine, ali John Carmack ali Marilyn Manson) so se po nedavni tragediji vsi mogoči poznavalci in nepoznavalci v ameriškem medijskem aparatu lotili iskanja krivcev in kazanja s prstom. Velika količina krivde je seveda padla na računalniške igre, saj naj bi morilec v prostem času med drugim pogosto igral Counter-Strike (ki je zgolj najpopularnejša streljačina na internetu), med drugim pa so igre obsodili tudi: Washington Post, Dr. Phil na CNN-u in vsem dobro znani stari prdec Jack Thompson.

Izvorna novica.

71 komentarjev