»

Neonske modifikacije

Taco Nuts - Tole mi je pa všeč. Vgradnja neonske svetilke v računalnik postaja iz dneva v dan bolj interesantna, saj imajo neonske svetilke (from now on "neonke") prav ubitačen efekt, če jih vgradimo v računalnik, pa še grejejo se ne tako. Stran Taco Nuts se je tudi ubodla s tem problemom, saj vgraditev neonke ni ravno najbolj enostavno opravilo. To vem zato, ker sem se tega početja lotil tudi sam. Klik za članek. Še zanimivost: Če se neonke grejejo zelo minimalno (18W za 60 cm neonko), predstavljajo večji problem dušilci za to napravo. Če ne veste, rabite za vzpostavitev delovanja neonke še štarter in dušilko. Štarter ne igra vloge, dušilka se pa med delovanjem segreje na svojih 40 stopinj nad nič.

7 komentarjev

Še malo 3D Marka

Overclockers Cafe - Jah, ko pride nov program na sceno, se morajo pač strani malo dokazati ter nakazati njihovo spretnost. OC Cafe se je spravil primerjave Detonatorjev z dvema testnima računalnikoma. Test je kar pregleden, pogrešal sem le vključitev testa z novo inačico gonilnikov, nastavljenih na številko 11.00 . Klik sem za ogled.

0 komentarjev

ATI Radeon 64 DDR

Jaz - Res je, da kartica ni nova ter da testi le-te ne bi bili ažurni, a se vseeno pojavljajo. V tem primeru z novim aspektom testiranja, 3D Mark 2001 imenovanim. Kakor že vemo, je 3D Mark 2001 optimaliziran za delovanje z vsemi naprednimi funkcijami, ki jih prinaša DirectX 8. Znano je tudi, da Radeon nosi podporo nekaterim funkcijam, ki jih Geforce ni ugledal (Charisma Engine, na primer). Nekako je znano tudi, da je bil Radeon narejen za 32 bitno barvno ločljivost. Če sestavimo vse, lahko vidimo, da bi moral Radeon v 3D Marku 2001 dobiti dovolj točk za konkurenco s Geforceom 32 DDR. Club OC se je spravil testirati ravno to. Dokazi govorijo v prid Radeona. Test si oglejte na tej strani. Ker se mi je stvar zdela zanimiva, sem tudi jaz probal isto, saj sem po sreči imel pri sebi dve 800 MHz mašine, eno z Geforceom II PRO, drugo z Radeonom 64. Obe grafični sta bili naviti, rezultata pa domala identična (2900 točk). To je pa že nova plat zgodbe, ane? Radeon je namreč več kot 15000 SIT...

0 komentarjev

Konec skinz.org

Jaz - Še ena od mojih najljubših destinacij na spletu, spletna stran skinz.org, ne obstaja več. Če greste na to spletno stran, najdete samo eno stran, na kateri so povezave na druge spletne strani s podobno tematiko. Na skinz.org ste imeli na razpolago za dol-vleko ogromno t.i. skinov za razne programe, kot je npr. WinAmp, ki imajo možnost uporabe skinov. Prav tako je bilo na razpolago dosti ozadij.
Že dalj časa se je govorilo o ukinitvi te spletne strani. Skinz.org je namreč pridobila firma eFront, oglaševalska firma za oglaševanje na Internetu, s katero pa se administratorji skinz.org-a niso preveč dobro razumeli. Največji problem pa je seveda nastal s tem, da jim je eFront dolžan kar nekaj denarja, in kot protest so administratorji stran spremenili, in dali na spletno stran le povezave na druge podobne strani.
Res škoda.

0 komentarjev

Softseek pod ZDNet

Jaz - Moja najljubša spletna stran za dol-vleko raznih programov, Softseek, se je združila z ZDNet Downloads. Sicer smo že prej lahko opazili, da je ZDNet pridobil Softseek, vseeno pa je integracija bila na nižji ravni. Sedaj vas na Softseekovi strani enostavno prenese na ZDNet Downloads, kjer pa ni Softseekovega prejšnjega sistema shranjevanja programov. Meni je bilo na Softseeku všeč predvsem to, da je imel skoraj vsak program napisan dober opis, in enostavno navigacijo po kategorijah.
Hm, Softseek bom definitivno zelo pogrešala.

1 komentar