»

Nov članek

Slo-Tech - Po kakšnem tednu odmora od člankov smo se vrnili. Tokrat nas je presenetil eden od forumašev - nojus - saj je poslikal ter opisal postopek modifikacije svojega ohišja. Vanj je izvrtal luknje za ventilatorje, vgradil pleksi steklo ter varčno žarnico. Celotno ohišje je, z ventilatorji in CD enotami vred, nato še pobarval. Branje obvezno.

8 komentarjev

XP 2000 vs P4 2200

The Register - Sicer bi človek rekel, da smo o teh testih že poročali, če ne bi tokrat prebral čisto drugačnega videnja celotne štorije, o katerem poročajo na The Register. Štorija poteka nekako takole - Avtor je na test dobil dva sistema, oba z pol gigabajta pomnilnika. Prvi je bil AMDjev Athlon XP 2000+, drugi pa Intelov P4 2200. Hudič v vsej stvari je bil, da je bila plošča, na kateri se je potil Athlon, defektna in nikakor ni hotela delovati na 133 MHz zunanje frekvence - tudi po brezbrojnih ponovnih namestitvah operacijskega sistema ter prepisih BIOSa. Tako sta se pomerila Athlon 2000, delujoč na 100 MHz FSB, kar odgovarja 1250 MHz, ter Intelov favorit? Rezultati vas bodo presenetili, saj je v polovici testov AMD bil še vedno hitrejši. Aja, saj res - Pentium je bil sparjen z ultra-hitrim RAMBUS pomnilnikom. Sem končno dokazal svoje? :D

18 komentarjev

Koolance PC2-C

Club Overclocker - To je ime Koolanceovega vodno hlajenega ATX ohišja, katerega so testirali na ClubOC. Zadeva je narejena profesionalno, a je vseeno razvidno, da je vgrajevanje kompletnega vodnega hlajenja v midi tower ohišje kar zapletena zadeva. Sicer pa vse hvale inženirjem, saj jim je uspelo zelo lepo. Na vrhu je radiator, katerega hladijo trije ventilatorji, spodaj pa črpalka in rezervoar za vodo. Le-to vlijemo ali izlijemo iz sistema tako, da obrnemo ohišje na glavo ter spodaj najdemo "zamašek". Poleg tega, da izgleda dobro, tako tudi hladi. Klik!

1 komentar

Breztipkovna miš™

Overclockers Australia - Za vse šefe megakorporacij, ki imajo računalnik na mizi samo zato, da pozirajo pred kamerami ter v bistvu ne vedo, s katerim gumbom se za vraga prižge gizma. Za vse destruktivne šestletne brate in sestre, ki vedno kliknejo napačni gumb na miški ter s tem povzročijo nepopravljivo škodo. Torej - za vse, ki prave miši ne smejo držati v roki, četudi se gre za preživetje človeške vrste, je tukaj Stupida Mouse, miš brez gumbov. Slogan podjetja? Česar Janezek ne more klikniti, s tem Janezek ne more uničevati. Smešno... :D

0 komentarjev

Zalman Fan Mate

Mikhailtech - Zalmanov produkt, Fan Mate imenovan, dela točno to, kakor je imenovan - je namreč prijatelj ventilatorjem. No, tehnično bi lahko napravici rekli tudi "profesionalno in lično zapakirani potenciometer z lepo naspajkanimi priključki", a vseeno. Grajen je za vse, ki hočete ustaviti vaš ventilator za procesor, a se ne spoznate na elektriko ter hkrati ne zaupate sosedu, da bi vam spajkal potenciometre na priključek za HSF. Stane sedem dolarjev, pretestirali so ga na Mikhailtechu.

2 komentarja

ZZZ #117

ZZZ - Tedensko ažurno, zanimivo ter sploh nujno za branje - ZZZ Online. Tokrat se avtor spusti v napihljive zvočniške enote, v človeški oklep narejen iz titanijeve zlitine ter v policiklični monocikel (to morate videti, izgleda kot naspidiran skuter - kar v resnici je :D). Tedenska slikica kaže kokoš, katera je živela še dolgo po tem, ko ji je njen lastnik odsekal glavo. V glavnem - zanimivosti cel kup. Klik!

0 komentarjev

Malo o naši SETI ekipi

Slo-Tech - Danes sem malo kliknil na stran naše SETI ekipe ter uvidel, da imamo prijavljenih 248 obdelovalcev paketkov, da smo v dobro iskanju malih zelenih darovali že skoraj 90 let procesorskega časa ter obdelali malo več kot 60.000 SETI paketov. Prva dva v naši SETI ekipi (PaJo ter JS) imata vsak obdelanih več kot 5.000 paketkov. Zakaj vam to govorim? Zato ker smo opazili, da je prejšnja slikica v levem meniju imela širino 140 pikslov, kar je 20 več od omejitve. Slikico sem zamenjal, sedaj me pa še zanima, kaj si o njej mislite :D.

9 komentarjev

Microsoft: bodi priden in daj kodo!

The Register - Tako sem pred kratkim poimenoval novico, v kateri sem obrazložil zahtevek 9 držav v nam najbolj znani zadevi proti Microsoftu. Bolj pa me preseneča (no, v bitsvu sploh ne), da je Colleen Kollar-Kotelly zahtevi dejansko ugodila. Sedaj bodo torej nepristranski programerji (itak) poskusili dokazati, da je IE dejansko moč ločiti od samega operacijskega sistema -- v tem primeru gre kar za kodo oken XP!

No, MS se bo verjetno pritožil, tako da se bo zopet čakalo. Pa saj stvar ne pride nikamor že od vsega začetka...

1 komentar

Cenite stabilnost?

Vnunet - Administratorji pornografskih strani jo. V zadnji raziskavi so pri Smutcraft-u pregledali, reci inu piši, 2385 vročih strani ter ugotovili, da jih kar 84 % teče na strežniku Apache (kdo ve, morda pa je krivo to, da je zastonj >:D ). Microsoft se lahko požre, saj na dotičnem trgu komaj drži svojih 8 odstotkov. Hihi.

2 komentarja

QuickTime zamuja

Vnunet - Nova verzija Applovega multimedijskega programčka bo zamudila: glavni razlog so nesprejemljivi pogoji nosilca mpeg-4 patenta, ki poleg vložka v višini $1 MIO ter $0.25 po izdelku (kar bi Apple z veseljem plačal) zahteva še plačevanje za vsako uro doljemanja mpeg-4 filmčkov. Pogajanja so tako črni točki, Apple-ovi predstavniki pa ljudstvo naprošajo, naj v znak protesta pišejo na licensing@mpegla.com.

8 komentarjev