»

Prenesene pol milijarde aplikacij z App Stora

TG Daily - Apple se je z veliko oglasno pasico pohvalil, da so uporabniki iPhona z njegove spletne strani App Store prenesli že pol milijarde aplikacij z vseh področij - od iger do poslovnih. Trenutno ima zbirka vseh aplikacij, ki so na voljo za prenos, 15.000 enot, dnevno število prenosov pa trenutno znaša skoraj pet milijonov, kar je dvakrat več kot pretekli mesec.

App Store se je pojavil 11. julija 2008 in od začetka ponudil skromnih 500 aplikacij. Za prvih 100 milijonov prenosov je potreboval dva meseca, mejnik 300 milijonov pa je dosegel 5. decembra, ko so nudili že več kot 10.000 različnih programov. Pri trenutnem tempu bo Apple za dosego magične meje milijarde potreboval še dobre tri mesece.

14 komentarjev

YouTube tiša glasbo in prihaja na konzole

Slashdot - Poročali smo že, da je YouTube prekinil pogodbo z založbo Warner Music, ki jim je dovoljevala predvajanje in objavljanje pesmi in video posnetkov avtorjev, ki jih trži omenjena založba. Sprva so sporne posnetke brisali, a so sedaj ubrali še zanimivejšo taktiko. Video posnetke, ki vsebujejo sporno glasbo, so utišali. Uporabniki tako lahko gledajo, vendar ničesar ne slišijo, saj je YouTube odstranil zvok. Ars Technica med drugim dodaja, da uporabnikom sedaj po treh opozorilih o kršitvi DMCA izbrišejo uporabniški račun, četudi naj bi šlo za dovoljeno rabo.

Druga novica iz sveta YouTube je nekoliko bolj vesela. Odslej bo namreč prek strani www.youtube.com/tv mogoč dostop do vsebin tudi s konzol Wii ali PlayStation 3. Projekt, ki je trenutno v stadiju beta, ponuja poenostavljen vmesnik, prilagojen za gledanje na televiziji.

20 komentarjev

Windows XP hoče živeti

Fudzilla - Pravzaprav jih pri življenju držijo uporabniki in sestavljavci računalnikov, ki jim želijo karseda ustreči. Novih rokov, kdaj se bodo Windows XP povsem zares upokojili, smo videli že nešteto, in kot kaže, jih bomo še kaj. Viri blizu Intelu namreč trdijo, da je slednji Microsoft prepričal, da jim življenjski cikel podaljša še vsaj do leta 2010, po možnost pa še dlje. To se je zgodilo seveda zaradi netbookov, ki jim XP-ji ustrezajo, medtem ko je Vista zanje prezahtevna, tako da je tudi načrt samega Microsofta, da Windows XP na netbookih nasledi Windows 7. In ker ta še ni nared, ni druge možnosti, kot življenje podaljšati predhodniku.

61 komentarjev