»

Uhhh...

Jaz - V roku pol ure po začetku Raztaljotke vam je uspelo efektivno onesposobiti strežnik. Ne, ni umrl, ampak mu je enostavno zmanjkalo RAMa in je moral delati po disku, kar se je pokazalo kot nedostopnost. Očitno mizernih 256MB RAMa v našem serveru več ni dovolj... Donacije za nakup večje količine dobrodošle (to resno mislim!).

17 komentarjev

Raztaljotka!

Jaz - Yeah, to je tisto presenečenje, o katerem sem govoril v torek . Gre za Slo-Techovo "nagradno igro". Ker pa ne postavljamo nobenih st00pidnih vprašanj, se zadeva jasno in glasno imenuje Raztaljotka. S pomočjo dobrosrčnih sponzorjev smo zbrali nekaj slastnih nagrad in vam jih podarjamo. Prijavi se lahko vsak registriran uporabnik Slo-Techa, obenem pa vas opozarjamo, da bodo upoštevan le en account na en e-mail naslov. V primeru, da pri registraciji niste vnesli osebnih podatkov (naslova...) in vam je sedaj žal vas obveščamo, da lahko svoje uporabniške nastavitve kadarkoli popravite (kliknite na svoje ime v desnem zgornjem imenu in odprl se vam bo vaš profil). Ta Raztaljotka bo trajala točno en mesec, za naslednje pa še ne vemo. Ko se bo kaj nabralo, bomo pošenkali, pa bo . Uživajte pa veliko sreče!

5 komentarjev

AltaVista edini search na internetu?!

The Register - Eh, v teh dneh me nič več ne preseneča... Niti to, da Altavista namerava tožiti oziroma izterjati denar od VSEH iskalnikov na internetu, ki uporabljajo robote ali indeksiranje (z drugo besedo: ČISTO VSEH). Mogoče se to zdi podobno glupo kot trditve BTja, da so lastniki hyperlink povezav, toda Altavista dejansko poseduje skoraj 40 patentov na take in podobne iskalne tehnologije in vsak iskalnih na internetu kršni vsaj par le-teh. Kaj se bo iz tega izcimilo se še ne ve (in niti nočem ugibat), toda v primeru zmage Altaviste bi bil ogrožen obstoj celotnega interneta. Jaome . Več informacij najdete tukaj (priporočam...).

14 komentarjev

Tekmovanje v modificiranju ohišij

Overclockers.com.au - Na Overclockers.com.au so objavili zanimivo poročilo z njihovega lokalnega tekmovanja v modificiranju ohišij. Seveda so vso zadevo temeljito poslikali in pokomentirali, stvaritve nekaterih udeležencev pa so res vredne ogleda. Meni je seveda še najbolj všeč ohišje organizatorja, ki ni nič drugega kot predelan Black Cube, ampak ok... Kakorkoli, oglejte si zadevo če je v vsa vsaj malo moderja.

Tukaj bi rad izkoristil priložnost, da prvič javno najavim podobno Slo-Techovo tekmovanje. Yup, prav ste slišali, kaj kmalu bomo tudi Slo-Techovci imeli svoje čisto pravo tekmovanju v modificiranju ohišij, stvar pa se bo dogajala nekje konec februarja v Portorožu. To sedaj je le majhna omemba, saj se bo o vsej stvari še veliko govorilo, toda radi bi povabili vse, da se udeležite (če ne kot tekmovalci pa vsaj kot opazovalci). Seveda bo po tekmovanju en megastičen LAN party in čaga, toda to je že druga zgodba... Za več informacij pa se kar podajte v Forum....

1 komentar

Detonatorji...

Jaz - Ok, na Slo-Techu smo izpustili nekaj izdaj novih Detonatorjev z vseh vetrov, saj jih imam osebno preko glave, toda nekateri jih očitno pogrešate. Klemen me je tako obvestil, da so izšli novi WHQL Detonatorji, kar pomeni, da niso neka napol ilegalna različica in da mogoče celo delujejo. Označeni so kot verzija 6.62 za Win2k in 6.67 za Win98, najdete pa jih tukaj. Uporabite jih na lastno odgovornost!

4 komentarji

AMD raste, Intel pada

več strani - AMD je danes objavil prihodke in zaslužke za zadnje četrtletje 2000. Kot bi si lahko mislili, je podjetje več, kot uspešno, saj je prodaja znašala skoraj $1.2 milijarde, čisti prihodek pa skoraj $180 milijonov. To je seveda rezultat več kot uspešne prodaje AMDjevih glavnih proizvodov, računalniških procesorjev in flash pomnilnika, ki se je v primerjave z istim obdobjem lani dvignila za kar 33%. To pomeni, da je prejšnje leto za AMDja bilo rekordno v vseh pogledih. No, če vas o podjetju in njegovih načrtih zanima več (s finančnega stališča...) kar pojdite sem.

Po drugi strani pa svet trenutno ni preveč svetel za Intela. Da se je podjetje začelo otepati s pravimi finančnimi težavami kaže vrsta ukrepov, ki so jih uvedli za leto 2001. Tako so zamrznili vsa dodatna zaposlovanja in širjenja poslovnih prostorov, največji udarec pa bo po vsej verjetnosti zaprtje portoriške PCB tovarne nekje v sredini tega leta. Kaj to pomeni za tamkajšnje gospodarstvo vrjetno ni potrebno posebej razlagati,...

11 komentarjev

Mikropropelerji za hlajenje komponent

Eurekalert - Po nekaterih drznih napovedih naj bi v roku nekaj let šumenje računalniških ventilatorjev postalo preteklost. Velike in glasne hladilnike naj bi nadomestila množica ti. mikropropelerjev, ki bodo dobesedno rasli na površini vročega čipa. Kar se sliši kot znanstvena fantastika je čisto blizu uresničitve, saj prvi poskusni modeli ventilatorjev že delujejo. Eden izmed večjih problemov snovalcev je hitrost vrtenja, saj ventilatorčki trenutno zmorejo od 50-180 vrtljajev na minuto, kar pa je premalo. Če vas zanima, kako zadevice sploh delujejo in kako jih izdelujejo, si kar poglejte ta članek. Fascinantno!

2 komentarja

Naslednik HeatPipe tehnologije?

ZDNet - HeatPipe je tehnologija, namenjena hlajenju naprav v stisnjenih prostorih. Medtem, ko se nikoli ni uveljavila v osebnih računalnikih, je zelo popularna na področju prenosnih naprav in računalnikov. No, podjetje Novel Concepts je najavilo njihovo IsoSkin tehnologijo, ki je v bistvu nekakšna evolucija HeatPipea. IsoSkin sestavlja dva kosa kovine, ki sta med seboj ločena in napolnjena z nekaj grami vode v vakumu. IsoSkin tako odvaja toploto z vročega mesta in jo enakomerno prevaja na okolico in tako hladi celotno napravo. Največja prednost IsoSkina je njegova majhnost in tako ga nameravajo vgrajevati v mobilne telefone (Vodno hlajeni mobiteli? Yeah!) in majhne prenosne diske za prenosnike. Prvi IsoSkin prototipi naj bi se pojavili v roku enega leta. Če vas zanima več o tej novi tehnologiji hlajenja, kar pojdite sem.

1 komentar

Seagatove novosti

Electic Tech - Segate je danes objavil sporočilo, v katerem obvešča javnost o dodatku "V" optimizirane kode v predpomnilnik svojih večjih in hitrejših diskov. Tako bodo vsi njihovi diski s 16MB predpomnilnika bolje pripravljeni na zahtevno delo z digitalnimi mediji. "V" koda zmanjšuje ali odpravlja napake, ki se pojavljajo pri branju, shranjevanju in spreminjanju ogromnih nekompresiranih video datotek. To je seveda pomemben dosežek za vse, ki se profesionalno ukvarjajo s takimi zadevami, saj se več ne rabijo bati zastojev v predvajanju, izgub slik in drugih podatkov. "V" kodo bodo dodali v naslednje popularne modele: 73.4GB Cheetah 73, 36GB in 16GB Cheetah 36LP ter nedavno najavljenega 180GB Barracuda 180.

3 komentarji

Intervju z Garyem Tarollijem

3D Pulpit - 3D Pulpit, stran ki je vedno bila znana kot velika podpornica 3DFXa in vseh njegovih produktov, je objavila kratek intervju z Garyem Tarollijem, enim izmed ustanoviteljev 3DFXa. Tipo je sedaj zaposlen pri Nvidii kot 3D arhitekt. Reverend se je z njim pogovarjal na bolj neuraden način, o njegovih občutkih, željah in pričakovanjih glede nove službe ter o razlogih in posledicah 3DFXovega fiaska. Zanimivo branje!

2 komentarja

Načrtovana prodaja matičnih plošč

X-Bit Labs - Nekaj dni nazaj smo objavili pričakovane in dejanske rezultate, ki so jih dosegli tajvanski izdelovalci matičnih plošč v preteklem letu. Sedaj pa se je pojavila tabela z načrti za leto 2001. Kljub napovedim, da naj bi se prodaja matičnih plošč v letu 2001 zmanjšala, bodo veliki proizvajalci precej povečali svojo proizvodnjo. Razlog za to leži v dejstvu, da veliki OEM proizvajalci vse bolj in bolj naročujejo iz Tajvana, pa tudi v tem, da bodo skoraj vsi selili svoje obrate na Kitajsko, kjer je delovna sila precej cenejša, kot v Tajvanu. Posledica vsega skupaj bo po vsej verjetnosti postopno zniževanje cen v letu 2001.

Proizvajalec Prodaja v 2000
(v tisočah)
Prodaja v 2001
(v tisočah)
ASUS 13,950 18,000
Gigabyte 9,800 13,000
MSI 9,000 12,000
ECS 7,600 9,880

4 komentarji