»

Samsung priznal: bralnik prstnega odtisa na Galaxyju S10 ima napako

Na Samsungovi spletni strani o bralniku še vedno s presežniki

vir: BBC
BBC - Napako je po naključju odkrila britanska ženska, lastnica novega Samsungovega paradnega konja, potem, ko si je za skoraj tisočaka vredno napravo na eBayu omislila želatinast zaščitni ovitek za 2,70 funta. V telefonu je registrirala svoj desni palec, kmalu pa je ugotovila, da telefon odklene tudi levi palec. Poskusil je še njen mož in tudi njegova palca sta bila pri odklepanju uspešna. Nato sta ovitek preizkusila še pri sorodniku z enakim telefonom in rezultat je bil enak. Zdaj, ko se je za varnostno vrzel razvedelo, pa nekateri uporabniki že poročajo, da je enaki napaki podvržen tudi Note 10.

Pri Samsungu, kjer so spomladi ob splovitvi bralnik prstnega odtisa na S10 predstavili kot revolucionaren, so napako že priznali in obljubili programski popravek. Nekatere banke so svoje uporabnike že obvestile, da naj do odprave napake ne uporabljajo avtentikacije s pomočjo prstnega odtisa.

Bralnik na S10 sicer deluje s pomočjo ultrazvočnih valov, ki izmerijo profil posameznikove prstne...

34 komentarjev

Za lažne prijave kršitev avtorskih pravic na YouTubu 25.000 dolarjev globe

Slo-Tech - Kdor meni, da posnetek na YouTubu krši njegove avtorske pravice, lahko kanal s problematičnim posnetkom prijavi, kar se običajno konča v hitri odstranitvi posnetka. Če se to zgodi trikrat, je kaznovan tudi upravljavec kanala, saj lahko v skrajnem primeru YouTube kanal tudi zapre ali kaznuje z zdrsom v algoritmu. Nepridipravi so ugotovili, da lahko ta sistem tudi zlorabijo. To legitimnim uporabnikom povzroči veliko škode in nevšečnosti, saj nekaj časa traja, da se stvari razrešijo, v tem času pa ni ogledov in denarja.

V ZDA se je en tak izsiljevalec pravkar poravnal v tožbi, ki jo zoper njega sprožil Google. Izkazalo se je, da je lastnike kanalov izsiljeval tako, da je najprej proti njim vložil dve prijavi, da uporabljajo avtorsko zaščiteno vsebino v svojih posnetkih. Nato jim je zagrozil, da bo to storil še tretjič, če mu ne plačajo 150 ali 300 dolarjev, odvisno od kanala. Ponujal je celo popust za plačilo v bitcoinih.

Prav tako naj bi tako pridobil podatke o prebivališču žrtev...

14 komentarjev