»

Lahko noč, računalnik

Bcentral - Sam sem bil sicer dolgo časa zagret pristaš tega, da mora biti računalnik prižgan 24/7. Zadnje čase pa sta me začela oba računalnika motiti, predsvem namizni, prenosnik je skoraj tih. Tako sedaj zagovarjam politiko, da je bolje, če čez noč počivata.

Podobno tematiko so obdelali na BCentralu, kjer je avtor primerjal, koliko se lahko prihrani s tem, da računalnik ugasnete čez noč, in kako se izogniti nadležnemu nalaganju operacijskega sistema. Članek verjetno ne bo prepričal nikogar, ki bolj resno ubada s Setijem ali izkorišča hitropasovni dostop, je pa kljub temu lepo branje.

10 komentarjev

Namiznosnik

Slo-Tech - Zadnjič sem na forumu zasledil vprašanje, če je možno zaradi racionalnih razlogov kupiti prenosnik, ki nima baterije. Kako se to splača, je drugo vprašanje, samo kot kaže, menda se.

Na PC Review sem zasledil opis prenosnika, ki pa niti ni to. Namreč, za razliko od pravega prenosnika nima baterije, in procesor in pomnilnik sta namenjena namiznim računalnikom. S tem pridobijo na teži, ker pa nima baterije, je pa tako ali tako vseeno, če ima navadne komponente. Za hlajenje je menda tudi dobro poskrbljeno, prav tako za oči, katerim je namenjen 15" zaslon.

Kot so ugotovili na testu, je ideja zelo dobrodošla za vse, ki želijo imeti poceni "prenosnik", in pri tem ne potrebujejo dela brez priključka za elektriko, kot za razne lan-partye. Če imate veliko časa, poglejte cel članek.

Samo še vedno je občutek, da lahko delaš, ko vsi preklinjajo Eles, enkraten..

2 komentarja

M-vstopnica

Slo-Tech - Ljubljanski Kolosej je danes predstavil svojo novost - M vstopnico. Kot delno pove že ime, gre za storitev, ki obiskovalcem kina omogoča nakup in rezervacijo vstopnice za kino kar preko mobilnega telefona.

Na kratko, kako sistem deluje: Janezek (pa ne jaz valda? --alien-w) želi s svojo punco danes obiskati Kolosej in si ogledati film. Katerega, ni važno [;)]. To se pravi, da želi dve vstopnici. Pokliče na številko 041/184-184, kjer ga sistem za prepoznavo glasu vodi do rezervacije ali nakupa vstopnice. ("Simpl k pasulj" [:D] --alien-w)

Sistem deluje tako, da se klicoči z njim "pogovarja", v primeru, da pa se uporabnik nahaja na glasnem področju, ko sistem ne more prepoznati njegovega glasu, lahko vstopnice še vedno naročimo z tonskim izbiranjem. Če je uporabnik vstopnico kupil, kodo ob obisku kinopredstave vtipka v posebno napravo - kartomat, ki stoji v preddverjih kinodvoran Kolosej, Komuna, Vič in Kompas.
Ata, daj mobilca, da si kupim 6 vstopnic za film Možje v črnem 2. Da boš...

2 komentarja

Vpoklica ni bilo

The Register - Če spremljate strani z "lažjimi" novicami, ki se nanašajo na informacijsko tehnologijo, potem ste vsekakor zasledili vest, da naj bi Fujitsu v Veliki Britaniji menda zaradi napake pozval lastnike 300.000 diskov, naj jih vrnejo.

Tako je poročal tudi The Register pred nekaj dnevi. Da je bila senzacija bolj napaka pri prevodu, pa je novinarjem na Registru zagotovil prestavnik za stike z javnostjo pri Fujitsuju, in zanikal, da bi kjerkoli vpoklicali nekvalitetne diske. Potrdil je sicer, da je med 10 milijoni diskov, ki jih izdelajo na Japonskem, med dvema in tremi procenti diskov z napako, samo da se enakomerno porazdelijo po svetu, in da ni nevarnosti, da bi se vsi nakopičili na manjšem področju.

Sicer pa najdete na koncu članka celoten potek zgodbe, če bi koga zanimalo.

Naj je res ali ne, samo IBM ima očitno konkurenco..

0 komentarjev

Atarijevski Quake 3

Slashdot - Uf, kaj se vse spomnijo razni navdušenci. Trop nostalgikov na tej strani, ki očitno kdaj pa kdaj odigrajo tudi kakšno partijo Quaka 3, se je odločil, da bo v prej omenjeno igro predelal prastaro igrico Adventure, ki so jo lahko včasih igrali na sistemih Atari 2600. Če pogrešate stare čase, potem kar pogumno kliknite sem in se pripravite na ponovno snidenje s staro šolo igričarstva (khm, no ja [:\\]), oplemeniteno z novo tehnologijo. Pa obilo užitkov pri preganjanju po labirintih[:D] .

0 komentarjev

WB bo ponudil svoje filme preko interneta

SiliconValley.com - Vse bolj se zdi, da se bodo tudi razni filmski studii začeli posluževati podobnih taktik, kot jih uporablja glasbena industrija - svoje izdelke bodo začeli ponujati preko interneta v zameno za nekaj dolarjev. Kot poroča SiliconValley.com, bo Warner Bros preko interneta ponudil nekaj svojih velikih uspešnic, kot so Harry Potter and the Sorcerer's Stone in Mars Attacks, preko servisa CinemaNow.

Na žalost pa za nekaj dolarjev ne bomo dobili "polne različice" filma, ampak tako, ki bo po 24-ih urah prenehala delovati. 700 megazložni filet, ki smo ga prenesli iz interneta pa bo po izteku 24-ih ur le neuporaben skupek ničel in enic, ki bo odžiral dragocen prostor na disku, dokler ne bomo ponovno plačali licenčnine. Kako se bo WB-jeva ponudba filmov obnesla preko interneta bo pokazal čas, ampak če vprašate mene, boste za precej manj denarja še vedno odnesli več, če si film ogledate na DVD-ju ali v kinu.

4 komentarji

In uporabnik dneva je ...

SETI@Home - Danes me je po naključju zaneslo na stran projekta Seti@Home, kjer so proglasili uporabnika dneva. Uporabnikovo ime je Mutara, doma pa je iz Teksasa. Pravi, da je Seti@Home zanimiva stvar in da svoje delo jemlje precej resno. Ima polšesto leto in pravi, da je izven adolescence, a se še vedno kdaj pa kdaj poigra s svojim repom. Vas zanima kdo bi to utegnil biti? Klik! Naj povem samo to, da ni Vesoljec [:D].

2 komentarja