»

Tudi Bing začel pozabljati

vir: Google
Microsoft - Tudi Microsoftov spletni iskalnik Bing se je pridružil Googlu in našel način, kako implementirati sodbo evropskega sodišča, da je treba omogočiti pravico do pozabe. Bingova implementacija je zelo podobna Googlovi.

Kdor želi iz seznama zadetkov pri iskanju na Bingu odstraniti povezave do strani, ki vsebujejo takšne ali drugačne osebne podatke, mora izpolniti spletni obrazec na Microsoftovih straneh. V njem mora najprej dokazati prebivališče v EU in svoje ime, kar stori s kopijo osebnega dokumenta, potem pa pojasniti, kaj in zakaj želi zakriti. Povedati mora tudi, ali gre za javno osebo, saj je pravica do pričakovane zasebnosti za premierja vendarle drugačna kot za lokalnega vodovodarja.

Microsoft pravi, da bodo preverili vsak zahtevek - ki jih verjetno ne bo malo, saj jih je Google prejel že več kot 70.000 - in se...

7 komentarjev

Google-Novartisove pametne leče bodo merile raven glukoze

The Wall Street Journal - Google in šivcarski farmacevtski gigant Novartis sta napovedala razvoj in prodajo pametnih leč, ki bodo vsebovale senzorje za merjenje ravni glukoze, kar bo olajšalo življenje bolnikom s sladkorno boleznijo.

Danes proizvajalci kar tekmujejo, kdo bo predstavil več pametnih naprav. Pametni telefoni že zdavnaj niso dovolj, zato se bitka širi na področje pametnih naprav, ki jih bomo nosili ves čas. Pametne ure so trenutno vroče žemljice, medtem ko so pametne zapestnice vsaj za zdaj videti kot strel v prazno. Google pa je šel še korak dlje in pripravil pametne kontaktne leče.

Gre za izdelek iz laboratorijev Google X, kakor se imenuje eksperimentalnorazvojni del Googla, od koder bomo dobili tudi Google Glass. Pametne leče...

25 komentarjev