»

AOL prodaja Bebo

TechCrunch - AOL je leta 2008 - ko so socialna omrežja rasla kakor gobe po dežju, ker so bila tista naslednja vroča zgodba, ki bo spremenila podobo interneta, prinesla neslutene dobičke in popolnoma pregazila klasičen splet - kupil Bebo za 850 milijonov dolarjev. Tega je leta 2005 ustanovil Michael Birch z ženo Xochi Birch, a zaradi konkurence nikoli ni postal vodilni na svojem področju, čeprav je zbral nekaj deset milijonov registriranih uporabnikov. AOL je to po prevzemu želel spremeniti, a jim ni uspelo.

Danes je Bebo naprodaj. AOL ga bo verjetno prodal hedge skladu Criterion Capital Partners za vsega 10 milijonov dolarjev, saj stran več enostavno ni vredna....

5 komentarjev

Portal 2 v letu 2011, na PS3

Angleški prijatelj Wheatley

vir: bit-tech.net
bit-tech.net - Velika skrivnost, ki so jo pri Valveu napovedovali za E3 in za katero so že prej potrdili, da je povezana s Portal 2, je znana. Portal 2 in Steamworks bosta prišla na PlayStation 3, kjer je Steamworks Valveova rešitev za dostop do skupnosti, prenašanje dodatnih vsebin za igre, samodejne posodobitve iger in shranjevanje poteka igre v oblak. K neprekinjenemu igranju, ki je poznan s PC-ja in Macov (igro začnete na enem ter jo nadaljujete na drugem, tam kjer ste ostali na prvem), se torej najverjetneje pridružuje še PS3. Gabe Newell, vodja Valvea, je Portal 2 predstavil na Sonyjevi konferenci ter se obenem zahvalil za topel sprejem, kljub pretekli kritiki konzol, sploh PS3. Vsi Valveovi naslovi za PS3 bodo zdaj razviti v samem podjetju, kar velja tudi za različice...

26 komentarjev

Android 2.1 na HTC Hero pred koncem junija

HTC Hero končno v koraku s časom?

vir: engadget
engadget - Lastniki HTC-jevega nekdanjega ponosa in vrha ponudbe na seznamu mobilnih telefonov z Androidom, Heroja, se ta trenutek zdijo kot eni najbolj opeharjenih ljudi na svetu. Pri HTC-ju so preskočili celo Android 1.6, češ da se bodo posvetili nadgradnji na Android 2.0 Slednji je izšel 6. novembra 2009 z Motorolinim Droidom, ki mu je v začetku letošnjega leta sledil še Android 2.1, oba z istim kodnim imenom Eclair.

Meseci so minevali, kakor tudi datumi mnogih obljub o izidu nadgradnje. Kot kaže bo agonije konec, saj naj bi mobilni telefoni že v kratkem (oz. so že) dobili pred-popravek, kateremu bo v celotni Evropi še pred koncem junija sledila nadgradnja neposredno na Android 2.1, kar pomeni, da so pri HTC-ju preskočili še...

30 komentarjev

Ameriška vlada toži Oracle

ComputerWorld - Ameriška zvezna vlada toži Oracle, ker naj bi jim podjetje neupravičeno predrago zaračunavalo za več milijonov dolarjev svojih izdelkov. Tožbo so vložili že aprila, v njej pa so se pridružili nekdanjemu Oraclovemu zaposlenemu Paulu Frascelli, ki podjetje toži od maja 2007 po tako imenovanem False Claims Actu, ki omogoča zaščito žvižgačev.

Ameriška GSA (General Services Administration) namreč z dobavitelji mnogokrat sklene tako imenovane MAS-pogodbe (multiple award schedule), ki poenostavljajo večkratno naročanje. V tem primeru dobavitelj sestavi katalog izdelkov ali storitev s pripadajočimi cenami, vladne službe pa nato izbirajo iz njega izdelke, ki jih potrebujejo, in naročajo brez javnih naročil. Pričakuje se, da so v teh katalogih izdelki ponujeni z občutnim popustom ali vsaj tako poceni, kot jih dobi njihov najboljši kupec.

Ameriška vlada je zbrala dokumentacijo, ki kaže, da je Oracle to obšel in drugim kupcem nudil ugodnejše pogoje kot ameriški vladi. Na tak način naj bi...

8 komentarjev

Office 2010 je tu, Hotmail prenovljen

engadget - Microsoft je sredi aprila dokončal naslednjo verzijo pisarniškega paketa Office 2010, ki je kmalu postala dostopna za naročnike MSDN in Technet. Od včeraj pa je Office 2010 dostopen tudi v fizični obliki, saj so zgoščenke z novim paketom na prodaj tudi v trgovinah. Izbirate lahko med več paketi - najosnovnejši Home and Student vključuje Word, Excel, PowerPoint in OneNote ter stane 150 dolarjev. Home and Business ima še Outlook za skupno 280 dolarjev, Professional pa tudi Access in Publisher za 500 dolarjev. Omenjene cene so priporočene maloprodajne cene za ZDA brez davka.

Cene v Sloveniji...

19 komentarjev

Znana cena Xboxa v Evropi

Oglata oblika prenovljene konzole

vir: engadget
engadget - Čeprav je bilo sprva pričakovano, da bomo ceno prenovljenega Xboxa za evropski trg izvedeli šele tik pred izidom, temu ni tako. Pri Microsoftu so namreč razkrili vsoto Evrov, ki jo bodo zahtevali za manjšo in tišjo črno konzolo na tej strani luže. S Kinectom popolnoma združljiva in z WiFi ter 250-gigabajtnim trdim diskom opremljena konzola bo stala 250 € ter bo, kot že rečeno, na prodajne police trgovin prišla 16. julija.

Cena za britanski trg, kjer še vedno kraljujejo Funti, še ni znana, a naj bi bila po poročanju Wired.co.uk £200, kar je okrog 240 €.

Eden redkih...

6 komentarjev