»

Nintendo brez konkurence tudi v maju

Digital Trends - Po porazih v prejšnjih dveh generacijah se Nintendo v letošnjem letu veseli in ruši prodajne rekorde. Že nekaj mesecev so na vrhu lestvic in v maju ni bilo nič drugače. Najbolj popularna je prenosna konzola DS, ki je ta mesec našla kar 423.000 novih domov, sledi ji Wii s 338.000 prodanimi primerki. Številke so sicer malce manjše kot v aprilu, a še vedno zelo vzpodbudne.

Prodaja konkurence je primerno nižja, Sony je uspel v promet spraviti 81.600 kosov PS3, 187.800 kosov PS2 (malce ironično, kajne?) in 222.120 PSP-jev, kar je zaradi nižjih cen precej več kot aprila. Microsoft ni pretirano zaostajal s 154.900 prodanimi Xboxi 360.

Izvorna novica.

14 komentarjev

YouTube Mobile pričenja z delovanjem

vir: Gizmodo
Gizmodo - Največji ponudnik video vsebine, stran YouTube, zadnje čase širi svojo ponudbo. Najprej so se spajdašili z Appleom in prekodirali vso svojo vsebino v format h.264, ki ustreza uporabnikom Apple TV-ja, zdaj pa boste lahko tarnanje vaših čustvenih prijateljev spremljali kar z vašega mobitela. Tukaj je namreč YouTube Mobile - predelava strani, kompatibilna z XHTML in prilagojena za mobilnike (vključno s filmi v formatu 3gp).

Izvorna novica in posnetek strani v praksi.

3 komentarji

Google Video po novem samo iskalna storitev

Ars Technica - Odkar je Google prevzel YouTube, je bila njegova storitev Google Video nekako odveč. Ista zadeva na dveh koncih uporabnike samo zmede, zato so jo fantje posodobili in spremenili njen namen. Odslej bo delovala tako kot večina ostalih Google funkcij, služila bo namreč predvsem iskanju. Pri tem sicer ne bo analizirala celotnega spleta, ampak zgolj kopico popularnejših strani, specializiranih za objavljanje posnetkov (poleg YouTubea še MySpace, BBC, Yahoo Video, Metacafe, itd.). V prihodnosti se bo seznam seveda razširil, trenutno pa je največja težava prepoznavanje podvojenih posnetkov.

Izvorna novica.

17 komentarjev

Sony pripravlja SIXAXIS s tresenjem

Daily Tech - Ob predstavitvi PlayStationa 3, še preden je le-ta izšel, je Sony šokiral gledalce s podatkom, da njihovi novi stari ploščki ne vsebujejo dodatkov za tresenje med igranjem. Odločitev so utemeljili s komentarjem, da so vibracije stvar prejšnje generacije, oni pa so dovolj hip, da so to predvideli in jih zato niso vključili v svoj izdelek.

Izjavi so seveda verjeli samo obsedeni privrženci, večina ostalih pa se je začela spraševati, kaj je resničen razlog. Nekateri so ugibali, da naj bi tresenje motilo zadnji hip vgrajene senzorje gibanja, a na koncu se je izkazalo, da za vsem skupaj stoji tožba podjetja Immersion.

Po novih podatkih naj bi konflikt bil rešen in Sony ponovno razmišlja o vključitvi omenjene funkcije v svoje kontrolerje. Podrobnosti zaenkrat niso znane, a razvijalci vršijo pritisk nad Sonyjem, tako da bi po nekaterih komentarjih tresoče-se SIXAXISe lahko videli pred izidom tretjega dela ene najuspešnejših serij God Of War.

Izvorna novica.

Modni trendi se dandanes...

1 komentar

Antec Performance One P182

MadShrimps - Antecovo ohišje P180 je eno popularnejših v višjem razredu, predvsem pri uporabnikih, ki jih zanima dober kompromis med kvaliteto hlajenja in glasnostjo delovanja. Podjetje se je zato odločilo, da ne bo poskušalo izumiti revolucionarnih novosti, ampak bo raje posodobilo obstoječ izdelek. Že na CeBitu so predstavljali nov model, imenovan P182.

Opisovalci na MadShrimps so si ogledali ohišje in bili z njim precej zadovoljni. Najbolj opazne...

0 komentarjev

Apple ima težave z iskanjem partnerja za prodajo iPhone-a v Evropi

Slashdot - Apple se spopada s težavami pri osvajanju mobilnega trga v Evropi, saj ne najde operaterja, ki bi bil pripravljen sodelovati z njimi. Nekateri operaterji so šli tako daleč, da so izjavili, da nikoli ne bodo prodajali iPhone-a. Njihova edina možnost za prodajo v Evropi je zaenkrat le preko lastnih trgovin, kar pa pomeni, da ne bodo mogli mobilnika zakleniti na operaterja.

Izvorna novica.

44 komentarjev

Safari za Windows prenešen že milijonkrat

Slashdot - Apple je sporočil, da je v samo dveh dneh od objave Safarija za Windows platformo ta dosegel milijon prenosov. Kljub resnim varnostnim težavam v prvi izdaji, so prepričani, da bo Safari osvojil vsaj 10% delež trga spletnih brskalnikov, s čimer bo pripomogel, da bodo izdelovalci spletnih vsebin začeli prilagajati vsebine tudi za Safari ter s tem posledično za iPhone.

Povezava do izvorne novice.

Oznaka najboljši brskalnik mu na Windows platformi zaenkrat še ne pristoji najbolje.

46 komentarjev