»

Mozilla Firebird 0.6!

Mozillazine - Dolgo smo čakali in naposled tudi dočakali. Izšel je Mozilla Firebird 0.6 -- brskalnik, ki temelji na Mozillini kodni osnovi in bo od Mozille 1.5 naprej osrednji element tega programa. Prejšnja različica je izšla decembra, zato je spisek novosti resnično dolg. Najbolj opazna sprememba je nova privzeta tema, ki temelji na Qute. Pogovorno okno z nastavitvami je povsem prenovljeno in omogoča tudi preprosto brisanje zgodovine, piškotov ... Številnih izboljšav je bil deležen tudi upravitelj zaznamkov, nova različica pa je opremljena z orodjem, ki v primeru odkritja hrošča samodejno pošlje sporočilo razvijalcem (Quality Feedback Agent). Opombe k izdaji in Dolpoteg.

19 komentarjev

Matrica Reloaded podira rekorde

Keanu Reeves v vlogi Nea

vir: BBC
BBC - Drugi del triologije bratov Wachowski podira rekorde v svetu filmov. S svojo premiero je zaslužil kar 42,5 milijonov ameriških dolarjev, kar je nov rekord. Drugo mesto pripada Spidermanu, ki je na svoj dan predstavitve zaslužil zavidljivih 39,4 milijonov ameriških zelencev in drži rekord največjega zaslužkarja za prvi vikend po premieri s kar 114,8 milijoni zelencev. Predvideva pa se, da bo Matrica Reloaded podrla tudi ta rekord. Uspeh tega filma z izrednimi posebnimi efekti pa je še večji, saj je v Združenih Državah označen s črko R, kar pomeni, da je prepovedan ogled filma mlajšim od 17 let brez dovoljenja staršev. Dobiček bo vse prej kot negativen, saj so za film Matrica Reloaded in...

21 komentarjev

Problemi v Telewestu se stopnjujejo

The Register - Po različnih tehnoloških problemih, ki so se godili v Telewestu pred kratkim (glej povezane novice), smo sedaj priče novim neprijetnostim. Tokrat so delavce obvestili, da jim bodo znižali plače, na letni ravni za celih 1.100 dolarjev. Stvari so se še bolj zapletle, ko so delavci ugotovili, da so jim plače znižali pred dogovorjenim rokom, kar jih je zelo razburilo. Mnogo delavcev je takó že objavilo, da so si pričeli iskati nove službe. Več o tem.

0 komentarjev

Po SiMobilu in Vegi še Najdi.si

Najdi.si - Vsi uporabniki E-SMS-storitev ste lahko opazili, da so sprva na SiMobilu in kasneje še na Vegi ukinili možnost pošiljanja SMS-sporočilc prek interneta. Sedaj je tu še ena slaba novica. Tudi Najdi.si je sledil trendu in onemogočil pošiljanje SMS-ov prek svoje strani. Namesto obrazca za pošiljanje nas tako na njihovi strani pričaka obvestilo:
    Najdi.si bo storitev brezplačnega pošiljanja SMS-ov omogočil, ko bodo tej storitvi mobilni operaterji dali potrebno prioriteto in tehnično podporo.
A nekatere alternative še ostajajo, tako da zazdaj še ni razloga za preplah.

17 komentarjev

Brezskrbni tudi na delu

vir: Nokia
Nokia - Nokia Observation Camera je nova brezžična kamera za najširši krog ljudi. Digitalni opazovalni fotoaparat, ki ga predstavlja finska Nokia, omogoča sprejem podatkov na daljavo. Zanimiv je podatek, da brezžična napravica tehta le približno 200 gramov, njena velikost pa ne presega 120 mm. Tako lahko brezskrbno opazujete karkoli želite, pa četudi ste v službi. Dogodke, ki se odvijajo pred kamero si namreč lahko ogledate kar preko elektronske pošte ali pa kot večpredstavno sporočilo MMS. Klik!

6 komentarjev