»

Microsoft OneNote brezplačen za Windows in Mac

Ars Technica - Kot smo napovedovali, je Microsoft pohitel in izdal brezplačno verzijo svojega programa za organizacijo in urejanje zabeležk OneNote za Windows in Mac OS X. Uporabniki slednjega so ga deležni prvič in ga lahko prenesejo iz Mac App Stora, za Windows pa jo snamemo z domače strani. Obe verziji sta brezplačni. Doslej je bila na voljo zastonjska verzija za Windows 8 in Windows Phone, ostali pa so jo morali kupiti v okviru Officea.

Brezplačnost prinaša določene omejitve, med katerimi je omejenost licence za domačo in akademsko...

9 komentarjev

Internet bo nekoliko manj ameriški

Slo-Tech - Ameriški Nacionalni urad za telekomunikacije in informatiko (NTIA), ki sodi pod okrilje ministrstva za gospodarsko, je v nepričakovani izjavi za javnost napovedal, da bodo nadzor nad vrhnjim delom interneta spustili iz svojih rok. Vse od leta 1997, ko se je internet iz vojaškega projekta spremenil v civilnega, je NTIA držala roko nad vrhnjim delom sistema DNS (zapisi za vrhnje domene), po pogodbi pa je ta dela opravljal ameriški ICANN. Pogodba se izteče konec septembra 2015.

Zamisli o zmanjšanju ameriške hegemonije na internetu so že stare, a so običajno prihajale iz vrst preostalih držav. Težko je reči, kaj je razlog za hitro spremembo mnenja pred aprilskim kongresom ICANN-a v Braziliji, verjetno pa se je nezadovoljstvo nad ameriško prevlado povečalo po...

23 komentarjev

Tajne preiskovalne metode

Harisovi IMSI lovilci, vsi poimenovani po plenilskih morskih živalih.

Slo-Tech - To pomlad bo v parlamentarno proceduro vložena najbrž najbolj agresivna novela Zakona o kazenskem postopku doslej. Ministrstvo za notranje zadeve - policija namreč želi v ZKP-M vključiti IMSI lovilce in policijske trojance, nedvoumno dovoliti razkrivanje identitete uporabnikov interneta brez sodne odredbe, razmišlja pa se še o iskanju pripornic s prisluškovanjem sorodnikov, sosedov in znancem. O vsem tem bo treba še precej napisati (Anže je že, priporočamo), a za zdaj en kratek intermezzo v Čezlužje, po lekcijo, kako se stvari ne lotiti.

Torej... Več zveznih in državnih policijskih služb v ZDA že kar nekaj let veselo...

33 komentarjev

Firefoxa za Metro na Windows 8 ne bo

vir: ZDNet
ZDNet - Podpredsednik Johnathan Nightingale je razkril, da Firefoxa za uporabniški vmesnik Metro na Windows 8 ne bo. Glavni razlog je slab sprejem platforme Metro, ki med uporabniki ni naletela na ustrezno mero navdušenja. Ker Mozilla nima sredstev, da bi se borila na vseh frontah, se odločili, da to izpustijo.

Prvo verzijo Firefoxa za Metro smo videli že aprila 2012, a je šlo za globok prototip. Šele pred letom dni je razvoj zlezel do točke, ko so lahko Firefox za Metro uvrstili v razvojni kanal Nightly, kjer je na voljo zainteresiranim preizkuševalcem eksperimentalnih verzij programske opreme. Končna verzija bi bila morala iziti decembra, pa se to ni zgodilo in naslednji datum se...

25 komentarjev