»

AMD-jevi 12-jedrniki tu že pred uradno najavo

X-Bit Labs - Novi 12-jedrni procesorji iz AMD-jevih tovarn so že tu in to celo nekoliko pred uradno predstavitvijo. Neka trgovska mreža iz Missourija jih je namreč že začela prodajati na Ebayju. Uradno splavitev AMD Opteronov 6174 še čakamo, čeprav primerki, ki so naprodaj, niso videti kot inženirski vzorci, temveč zaresna stvar, saj imajo uradne oznake modela in serijske številke.

Kakorkoli že, AMD Opteron 6174 bo imel takt 2,20 GHz, 12 MB skupnega tretjenivojskega in polovico manj drugonivojskega pomnilnika. Vgrajeni štirikanalni pomnilniški krmilnik se najbolje počuti s pomnilnikom PC3-10600 (DDR3 1333MHz), vse skupaj pa sede na ležišče Socket G34. Začetna avkcijska cena na Ebayju znaša 6500 dolarjev, za takojšen nakup pa je treba ponuditi poldrugega tisočaka več.

AMD...

39 komentarjev

Apple uporabnikom pohekanih iPhonov odrekel App Store?

ZDNet - Kot so ugotovili na Redmond Pie, je Apple preprečil dostop do svoje storitve iTunes App Store vsem uporabnikom iPhonov, ki so svoje telefone odklenili z uporabo jailbreaka. Uradnih izjav sicer še ni, tako da imamo za zdaj le sporadična poročila nekaterih hekerjev, da jim iTunes ne deluje več. Sherif Hashim, ki je pred kratkim odklenil iPhone 3.1.3, je pri poskusu dostopa do iTunes dobil...

51 komentarjev