»

Prevzemi odlična priložnost za kupce napačnih delnic

Slo-Tech - Prevzemi podjetij, zlasti kadar jih izvajajo velikani, kot je Google, so priložnost, da si lastniki prevzemnih tarč omastijo brke. Kadar gre za mlada podjetja, so to navadno ustanovitelji, medtem ko je situacija precej drugačna, ko tarča že kotira na borzi. Tedaj je ponudba praviloma nad borzno ceno, premija pa se lahko meri v desetinah odstotkov.

Včasih pa zaradi pomot in špekulacij obogati še kdo drug. Google je ta teden najavil prevzem podjetja Nest. Omenjeni izdelovalec pametnih termostatov in detektorjev monoksida ne kotira na borzi.

Spoznajte podjetje Nestor. Če zanj prvič slišite, niste edini, ker gre za ostanke podjetja, ki je nekdaj prodajalo prometno signalizacijo, sedaj pa je že od leta 2009 pod prisilno upravo. Delnice...

5 komentarjev

Samsung izdal Galaxy Tab 3 Lite

Slo-Tech - Samsung je včeraj predstavil težko pričakovani Galaxy Tab 3 Lite, o katerem smo slišali že mnogo špekulacij. Manjša verzija Galaxy Taba 3 je sedaj tu.

Poglejmo najprej v njeno notranjost. Poganja ga dvojedrni procesor s frekvenco 1,2 GHz (Marvell PXA986), ima 1 GB pomnilnika in 7-palčno diagonalo na zaslonu, ki zmore prikazati 1024 x 600 točk. Osem gigabajtov prostora lahko razširimo s kartico microSD, za sodelovanje vseh komponent pa skrbi Android 4.2 Jelly Bean. Povezljivost je brezhibna: 3G (HSPA+), Wi-Fi, Wi-Fi Direct, Bluetooth 4.0 in USB 2.0, GPS in GLONASS.

Do sem ni še nič drugače kakor pri Galaxy Tabu 3. Sedaj pa spremembe. Kamera ima zgolj dva milijona točk, medtem ko druge kamere sploh ni. Baterija je s 4000 mAh oslabljena na 3600 mAh, kar naj bi...

10 komentarjev