»

Ko kupujete pri piratu, naj vas ne skrbi BSA ...

InternetNews -

... vaši osebni podatki so namreč pomembnejši. Sodeč po zanimivem članku na internetnews.com je znan spammer ter prodajalec nelegalne programske opreme za varnost na svoji strani poskrbel celo do te mere, da so se podakti o naročilih shranjevali v nezaščitenih besedilnih datotekah, s čimer so bili na/za vpogled na voljo praktično vsem.

Tovrstno piratstvo stranke lovi predvsem z žgečkljivimi ponudbami, ki pa neposredno ne dajejo vtisa pouličnega kriminala, torej ne prodajajo programja po ceni 5 dolarjev za zgoščenčka, temveč raje kar po manj sumljivih cenah, ki največkrat ustrezajo 50 % priporočene cene ter to opravičujejo z akcijami oz. posebnimi ponudbami. Najpogostejši indic, da gre za rožice ("rožica": Slo-Tech forumski izraz za nelegalno opremo oz. karkoli, kar je prepovedano s pravili, med kolegi znano kot warez) je pripis, da izdelki nimajo škatle ter se navodila nahajajo na CD-ju. Klik!

Abecedni seznam v družbi nezaželenih tvorb: ... bsa, bse ... ...

2 komentarja

3D Mark 2003 -- Žgečkljivček™ na voljo!

Futuremark - Vsakdo, ki se je kadarkoli srečal s težavo izmeritve hitrosti njegove grafične kartice, je že srečal Futuremarkov program 3D Mark, ki je eden najbolj priljubljenih programov za merjenje grafikulj že od davnega leta 1999. No, od izdaje zadnje verzije 3D Marka, 2001, je minilo že dobro leto. Potihem smo pričakovali, da bo Futuremark izdal inačico 2002, a je bilo to zaradi zavlačevanj izdaje DirectX 9 ter splošne nepodpore standarda s strani proizvajalcev čipovij (pomnite, trenutno DX9 podpira samo ATIjev R300) enostavno nemogoče. Vseeno pa je prišel dan, ko so nam frajerji dali vedeti, da se pri njih nekaj premika, saj lahko iz njihove strani za vunpoteg dobite "teaser", kako naj bi novi program izgledal. Za uspešno predvajanje potrebujete WMP 9, tako da kar hitro po kliku!

9 komentarjev

Želite videti izvorno kodo Windows?

Australian IT -

Ste debelo pogledali? Da, izvorna koda Windows je ena najbolj varovanih skrivnosti sveta (no, ja), sedaj pa se kani zgoditi, da bomo dopoli vpogled vanjo. "Hum?" bi rekli pravi Štajerci.

Torej Avstralci so pod okriljem svojega vladnega zaščitnega programa ponudili šestdesetim organizacijam vpogled v izvorno kodo Windows XP, 2000, CE ter .Net. Microsoftov tiskovni predstavnik Alex Mercer je poudaril, da je program v osnovi brezplačen, a se morajo organizacije strinjati z vrsto določb in dogovorov, da dobijo izvorno kodo. Spoštovanje intelektualne lastnine, pač. NATO in Rusija sta dogovor že podpisala, ostali pa to nameravajo stori kmalu oz. z Microsoftovimi besedami, pogajanja so pri koncu. Originalna novica.

2 komentarja

Sneg je bel, admin bo pel...

Slo-Tech -
Hodil je admin,
prijazen vesel,
lepo si pesmico
po Tivoliju pel,

nič hudega slutil,
nič po forumu mutil,
ga nenadmoma zlepa,
zadane snežna kepa.

Oh, admin, postoj!
Si to ti, tiran moj?
Si mi ti zaklenil temo,
ko sem prodajal svojo Fato,
ter mi nalimal Persono non Grato?

Na, tu imaš, admin!
Sprejmi malo darilo,
od mene in Fate,
veliko in lepo
snežno kepo!

Eno v faco,
eno za vrat,
tri pod pazduho,
nič se me bat'.

Je kepanje igra,
nedolžna, vesela,
navdaja nas z navdihom,
odeja ta bela.

Zatorej, o, admin,
brez vsake zamere,
naj tvoje te roke,
ne bodo brez bere!

Naredi še ti
eno kepo -- bodi nor!
Naberi vso silo,
pospešek, navor!

Zalučaj mi jo v glavo
brez vsakega "rimorsa"
stisni mi roko,
pejva na horsa!

Da, kepanje bo! Jutri se ob 16:00 narišite v Tivoliju, točneje pred vhodom v minigolf, pri horseburger štantu. Prinesite gomilo dobre volje, tople rokavice ter še kakšnega prijatelja. Če boste zamudili, ali pa če imate kakšno vprašanje, bo od 15:00 do 16:30 vključena telefonska...

16 komentarjev

eVGA Ti4600 z ACS3

X-Bit Labs - Kljub ubijalskemu videzu, iz tega eVGA-jinega Ti4600 na X-Bit Labs niso dobili prav veliko. Hladilnik je sicer nadvse dober in tudi dobro zasnovan. Gre za asimetrično hlajenje, ki smo ga vajeni tudi iz drugih tovrstnih nVidiinih produktov in sicer je poanta v tem, da ventilator ni direktno nad grafični procesorjem, temveč je pomaknjen v stran ter piha čez bakrena rebra ki štrli direktno z GPUja.

Celotna kartica je pokrita z 1mm debelim kosom aluminija, ki prenaša na okolje tudi toploto s pomnilnikov in hkrati pokriva celotno drobovje kartice in ji s tem daje zanimiv izgled. A zakaj overclock kljub dobremu hlajenju ni uspel? Zaradi ne najboljših pomnilniških čipov -- le-ti so Samsungovi 2.8 nanosekundni -- so namreč pomnilnik navili le na slabih 714MHz DDR, medtem ko se je GPU lahko potil pri...

0 komentarjev

Seagate Cheetah 15K.3

X-Bit Labs -

Na X-Bit Labs so spisali nov test trdega diska, le da so se tokrat posvetili višjemu cenovnemu in kakovstnemu razredu. Testirali so namreč Seagate Cheetah 15K.3 -- ultrahiter SCSI320 disk, katerega plošče se vrtijo z astronomskimi 15.300 obratin na minuto. Primerjali so ga z IBM-ovim ter Fujitsovim konkurentom, za testiranje pa so uporabili standardne programe, kot so HD Tach in WinBench. Klik!

0 komentarjev

Delavnica: Bazična robotika

Cyberpipe - Modificiranje računalnikov je sicer ponavadi bolj pasivno, ampak zakaj ne bi računalniki dobivali tudi kakšne aktivne lastnosti. - In ne, to da predelate svoj CD-ROM v držalo za skodelico se ne šteje za 'dodano funkcionalnost'

V galeriji Kapelica sta novoveška umetnika Thomas Kvam in Frode Oldereid nastopila s svojima robotoma. Naslednji teden med 20. in 24. januarjem pa bo v prostorih taiste galerije in Kiberpipe potekala delavnica, ki jo bosta vodila umetnika v angleškem jeziku. Delavnica je namenjena tistim, ki jih zanima robotika v najširšem pomenu besede. Zaželjeni so tako umetniki kot tudi tisti, ki se z računalniškim manipuliranjem strojev ukvarjajo kako drugače.

Udeleženci/ke naj obvladajo vsaj osnove računalniške video montaže ali računalniško manipuliranje zvoka, delo s protokolom MIDI, ipd. V primeru, da imate zainteresirani za delavnico v delu svoj projekt, za katerega potrebujete znanja iz področja manipuliranja robotov, ga lahko prinesete na delavnico, kjer vam bodo...

0 komentarjev

Intel objavil poslovne rezultate

X-Bit Labs -

Procesorski gigant, podjetje Intel, je danes objavil poslovne rezultate lanskega leta. Kot je bilo pričakovati, je podjetje še zmeraj dokaj dobro stoječe z veliko dobička. Poglejmo številke.

Prihodki od prodaje so v lanskem letu znašali 26.8 milijarde dolarjev, kar je za slab odstotek več kot v letu 2001. Njihov dobiček je v celotnem lanskem letu znašal 3.1 milijarde, kar je za 41% več kot v predpreteklem letu. Dodatne statistične informacije so na voljo na v novici na X-Bit Labs.

0 komentarjev

Leadtek A280 LE TD MyVIVO

Hardware Zone - Leadtek že kar nekaj časa proizvaja grafične kartice z nVidiinimi procesorji. Tokrat so si na Hardware Zone ogledali izvedenko GF4 Ti4200, ki je pridobila to prednost, da deluje v AGP 3.0 (8x) načinu. Na grafikulji tiktaka 250 MHz procesor, kateremu pomaga 128 MB Samsungovega pomnilnika, ki deluje na 512 MHz. A kljub temu je prepustnost pomnilnika le 8.2 GB na sekundo, kar je v primerjavi z Radeoni -- malo. To zver umirja aluminijast hladilnik, ki prekriva večji del kartice in se ne razlikuje veliko od predhodnice.

0 komentarjev

Microsoft, Sun: Java v Windows XP mora biti

News.com - Po novembrskem poročanju, ko je sodnik Microsoftu začasno odredil prilaganje Sunove Jave Windowsem XP namesto njihove lastne, je sodnik v Baltimoru odločil, da bo temu tako tudi v prihodnje.

Odločitev Microsoftu seveda ni povšeči ter se bo pritožil. Na drugem bregu pa Sun poskakuje od veselja ter naznanja izbojevanje vojne, saj naj bi jih redmondski velikan želel uničiti oz. izpodriniti s svojim izdelkom, .Net. Java namreč teče na vseh operacijskih sistemih ter procesorskih arhitekturah, s čimer programerjem omogoča, da se osredotočijo na kvaliteto programa, namesto da bi čas zabijali s prirejanjem vsem mogočim operacijskim sistemom. Roko na srce, tudi Windowsi XP ter na njih temelječe podrazličice (in seveda prihajajoča strežniška družina) programerjem omogočajo veliko lažje zagotavljanje kompatibilnosti, kot je bilo s tem nekaj let nazaj.

0 komentarjev