»

Hiter kot formula 1

Gizmodo - Intel je v sodelovanju z ekipo BMW Sauber F1 predstavil superračunalnik Albert2, ki je zasnovan na dvojedrnih procesorjih Intel Xeon 5160, in v mestu Hinwil v Švici služi simulaciji aerodinamičnih lastnosti dirkalnikov ekipe BMW Sauber F1. Računalnik s 512 procesorji zagotavlja moč procesorja do 12.228 gigaflopov na sekundo. Gruča, ki jo je izdelalo švicarsko podjetje Dalco, ima 2048 GB velik glavni pomnilnik in lokalni trdi disk s kapaciteto 20.480 GB, dodatna podatkovna gruča pa nudi še 15 terabajtov dodatnega diskovja.

31 komentarjev

Adobe Photoshop CS3 Beta

Google News - Adobe je predstavil Photoshop CS3 Beta, ki je javno na voljo za brezplačen 30-dnevni preizkus, uporabniki programov Adobe Photoshop CS2, Adobe Creative Suite 2, Adobe Creative Suite Production Studio, Adobe Design Bundle, Adobe Web Bundle in Adobe Video Bundle pa ga bodo lahko s pomočjo svoje serijske številke aktivirali za neomejeno uporabo do izdaje končne različice, ki je predvidena v drugem četrtletju let 2007.

Poleg posodobljenega uporabniškega vmesnika ter posodobitev orodij Adobe Bridge in Adobe Device Central, je nova izdaja pomembna zaradi dosegljivosti kot univerzalen binarni paket za računalnike Mac, kar pomeni, da bo odslej na Macih s procesorji Intel Photoshop deloval občutno hitreje, saj ne bo potreboval emulacije.

10 komentarjev

Siol je ponovno pod okriljem Telekoma Slovenije

Dnevnik - Nadzorni svet Telekoma Slovenije je na današnji seji dal soglasje k predlogu uprave o pripojitvi družbe Siol k matičnemu podjetju. Uveljavljena blagovna znamka Siol ostaja tako na trgu, njeno trženje pa prevzema Telekom Slovenije. Z novo organiziranostjo naj bi Telekom Slovenije lažje zagotovil najnovejše tehnologije slovenskim uporabnikom. Največji slovenski ponudnik internetnih storitev bo sestavni del Telekoma Slovenije postal predvidoma v prvi polovici prihodnjega leta, so še sporočili iz materinskega podjetja. Več v izvorni novici in v debati na forumu.

55 komentarjev

Tokrat vpoklicuje Nintendo

Gizmodo - Potem ko smo v poletnih mesecih spremljali nemočnega Sonyja, ki je bil glavni krivec za vpoklic več milijonov akumulatorjev prenosnikov, ki so se tu pa tam tako zelo segreli, da se je tu pa tam tudi pokadilo in počilo, je imel pri igralnih konzolah (vsaj zazdaj) nekoliko več sreče kot konkurent Nintendo.

Ta je bil zaradi serijske napake prisiljen vpoklicati 3,2 milijona vrvic za igralne palice konzole Wii, ki v prvotni obliki niso bile dovolj čvrsto pritrjene na palice, zato so se nesrečni uporabniki na nekaterih blogih razpisali o razbitih oknih, arkadah in televizorjih. Nove vrvice bodo na voljo od 21. decembra naprej.

Če ste ponosni lastnik plazemskega ali "tekočekristalnega" TV in konzole Wii, raje počakajte na zamenjavo. Pa tudi sicer ne škodi

28 komentarjev