»

Winamp 2 + Winamp 3 = Winamp 5

vir: Winamp
Winamp - Nullsoft je danes izdal naslednjo različico enega najboljših in zagotovo enega najbolj priljubljenih predvajalnikov glasbe in filmov. Dame in gospodje, Winamp 5! Po tem ko je večina ljudi, ki je winamp 3 celo preizkusila, ugotovila da to ni več winamp kot so ga poznali, so se avtorji tokrat spravili skupaj in združili najboljše lastnosti winamp 2 in 3. Od 2 so vzeli predvsem hitrost(ki je v 3 ni bilo), iz 3 pa predvsem veliko število funkcij. Za natančen seznam poglejte sem, za dolpoteg pa odklikajte semle. Prav tako so izdali različico Pro, ki omogoča luščenje zgoščenk ter pečenje le teh. Cena sitnica je okroglih 14.95 dolarjev.

Na novico sta nas opozorila še CCMbrother in Tody

59 komentarjev

AMD sledi Intelu

X-Bit Labs - Precej smo že govorili o visoki porabi električne energije Intelovih Prescottov, ki bodo pri 90 nanometrski tehnologiji in 3,6 gigahertza oddali kar okoli 103 W toplote. Sedaj pa jim po zgledu sledi še AMD, le da jih v tem pogledu še malce "prekaša".

AMD naj bi namreč za svoje Socket 939 procesorje (kateri to bodo si lahko ogledate v prvi povezani novici) poostril zahteve za matične plošče. Te naj bodo morale dovesti procesorju več električne energije, saj bodo 90 nm Athloni 64 4000+ in Athloni 64 FX-55 oddajali kar 105 W toplote. To je precej, predvsem če v zakup vzamemo podatek, da bo napetost samega jedra precej nizka - od 1,2 do 1,35 V.

Zanimivo je tudi to, da bodo dejanske hitrosti teh procesorjev ob izidu "le" 2,60 GHz, torej kar cel gigahertz manj kot načrtuje Intel. Še večja razlika pa se pokaže takrat, ko pogledamo na koledar in vidimo, da bodo Prescotti zunaj že v začetku februarja, 90 nm AMD-ji pa šele tam nekje junija ali julija. X-bit labs.

15 komentarjev

KDE 3.2 Beta 2 pred drobnogledinjo

OSNews - Eugenia Loli-Queru, urednica strani OSNews, velja za eno izmed najbolj uglednih kritičark operacijskih sistemov in programja, povezanega z njimi. Nazadnje si je ogledala namizno okolje KDE 3.2 Beta 2 "Dobra Voda", ki je izšlo nedavno. Po njenem mnenju je KDE 3.2 bistveno hitrejši od prejšnjih različic in tudi od konkurenčnega okolja GNOME 2.4(!), kar je vsekakor pohvalno, saj smo hitrost pri KDE-ju precej pogrešali. Novih možnosti je preveč, da bi vse našteval, omenim pa naj še glavno črno piko, ki jo je Eugania dala KDE: okolje ostaja še vedno prenasičeno, torej novemu uporabniku ponuja toliko možnosti, da se le-ta prevečkrat izgubi. Meniji so še vedno preobsežni, da ne govorimo o nastavitvenih modulih v Nadzornem središču. Klik!

2 komentarja

Kljukasti križ

Hm, je Microsoft res iskren?

PC Linux Online - Poznali so ga že v Mezopotamiji, Indiji ter stari Ameriki in Skandinaviji, močno pa se je razširil v budizmu, saj so z njim označevali stopala in odtis stopala Sidarta Gautame, pozneje in danes znanega pod imenom Buda. Svetovno prepoznavnost pa mu je omogočil krvoločni nemški diktator Adolf Hitler, ki je kljukasti križ izbral za simbol svoje nacionalistične oz. nacistične stranke.

Pred kratkim je na sceno stopil seveda še Microsoft, ki ni zadovoljen z dejstvom, da ni storil še ničesar za uveljavljanje in širitev omenjenega znamenja. Tako so novemu pisarniškmu paketu Office 2003 priložili pisavo Bookshelf Symbol 7, ki vsebuje dva kljukasta križa. V Redmondu sicer vztrajno...

20 komentarjev

Pant, pant, puf... Halo, mama?

The Register - Si predstavljate, da bi Ermin Šiljak na tekmi s Hrvaško, potem ko je zadel gol, potegnil iz žepa mobilca in poklical mamo? Ne?

No, nekaj podobnega se je zgodilo na tekmi ameriškega nogometa med New York Giantsi in New Orleans Saintsi. Joe Horn je bil očitno tako navdušen nad svojo igro (dosegel je že drugi touchdown na tekmi), da je moral poklicati svojo mamo in se ji pohvaliti. Verjemite pa, da se trenerju zadeva ni zdela preveč...

5 komentarjev

Mandrake rešen?

Slashdot - Francoski distributer Linuxa -- Mandrake, ki je nekaj časa bil krepko v rdečih številkah in je skoraj bankrotiral, se je očitno uspešno rešil pred stečajem. To je verjetno posledica tudi bolj radikalnih ukrepov, kot je na primer oglaševanje v obliki bližnjic med zaznamki in nekaj malih oglasnih sporočil med nameščanjem. Očitno ves trud ni bil zaman.

Kot so objavili na svoji spletni strani v finančnem poročilu, Mandrake od januarja 2003 posluje pozitivno in v tem ali naslednjem četrtletju pričakujejo prvi dobiček. Zaenkrat so zmanjšali izgubo za sedemkrat, stroške za petkrat in petkrat povečali bruto dobiček. Kako bo Mandraku uspevalo v prihodnje ne vemo, a bi bilo vsekakor žalostno videti, če bi ena izmed najbolj razširjenih distribucij izginila. Klik! za vse, ki si želite več informacij in Klik! za stran z nekaj številkami o Mandrakovem finančnem stanju.

2 komentarja