»

RIAA ter IFPI sta udarila na CDCovers.cc

CD Covers - Vzemimo hipotetično situacijo: recimo, da bi danes hoteli s priljubljene strani z naslovnicami oziroma ovitki raznih CDjev in DVDjev www.cdcovers.cc potegniti naslovnico novega albuma Pearl Jamov Riot Act, bi presenečeni ugotovili, da se je Audio sekcija naslovnic dobesedno ugreznila v zemljo. Hudiča, pomislite, ali se meni blede ali pa je nekdo zbrisal ovitke glasbenih CDjev. Ker do tega seveda nikoli ne bi prišlo iz ljubega miru, bi takoj pomislil na vpletenost RIE in se odpravili na naslovno stran cdcovers.cc, kjer bi lahko z solzami v očeh ugotovili, da ste imeli prav. RIAA je namreč po svoji že dobro uveljavljeni taktiki groženj dosegla, da so bili prisiljeni odstraniti vse glasbene ovitke, sicer, no, saj razumete.

V kolikor se želite prepričati na lastne oči pojdite sem.

10 komentarjev

Zapeči me dvainpetdesetkratno

HotHardware - Moje osebno mnenje je, da so pekači, hitrejši od 40x hitrosti CAV, navaden luksuz ter paša za oči najpetičnejšim uporabnikom, a kdo sem jaz, da bi sodil [:D]. V vsakem primeru se moramo soočiti z dejstvom, da na trg vneto prihajajo že 52x zapisovalne enote, ki zgoščenke z enako hitrostjo tudi bere, zapisovanje pa se povzpne do 24-kratne hitrosti. Zanimivo je pa to, da se bili fantje na Hot Hardware nad napravo izjemno navdušeni, saj ponuja za relativno nizko ceno visoke hitrosti zapisovanja, branja ter DAE kopiranja. Klik!

A moje mnenje ostaja. Čas je, da ostane hitrost zapisovanja na 48x, ter se z njo izenači hitrost PREpisovanja. Ane? [:D]

10 komentarjev

Statistika po založniško

The Register - RIAA je nekaj dni nazaj izvedla racijo, v kateri so zasegli 421 pekačev CD medijev. V bistvu so jih zasegli 156.

Ne -- tukaj ne gre za bistromatiko -- ampak le za vrednotenje samih pečk. Mnoge izmed zaseženih so se namreč hvalisale s 40-kratno hitrostjo, kar je "far above average" (visoko nad povprečjem) ter posledično ne more biti enačeno s počasnejšo napravo. Klik!

Sledeč tej logiki bo en zasežen nelegalen izvod MSSql baze ekvivalenten petdesetim licencam za Okna XP, naši zapori pa so polni le statistično, saj je mnogo tam zaprtih zaradi umorov. In povprečen Slovenec ima v garaži mercedeza, saj imamo dva znana osebka, ki se redno javljata na policijski postaji...

9 komentarjev

DirectX 9 bo v četrtek

The inquirer - Če je v svetu informacijske tehnologije kaj nemogoče, je to napovedljivost. Ne samo glede obstoja in propada podjetij, ampak tudi in predvsem glede izidov proizvodov. Microsoft pri tem ni nobena izjema.

Tako že verjetno nekaj časa manjši ali večji del vas čaka na DirectX 9, ki nam ga fantje iz Redmonda obljubljajo že kar precej časa. Tako je bil zadnji uradni datum četrtek, 12.12, ki pa je padel v vodo.

Sedaj pa je, kot poročajo na Inquirerju, postavljen končni "končni" datum, in sicer ta četrtek. Kot še pravijo, lastniki Radeonov 9x00, veselite se.

19 komentarjev