»

Nevrolingvistično programiranje oziroma kaj nas sodobna znanost lahko nauči o denarju in ljudeh

Kiberpipa - Nevrolingvistično programiranje (NLP) je skupek metod, ki omogočajo spreminjanje odločitvenih in vedenjskih vzorcev ljudi. Teorijo NLP sta v 70-ih razvila Richard Bandler in John Grinder, kmalu zatem pa je NLP postal svetovna uspešnica na seminarjih za izobraževanje prodajalcev in t.i. srednjega managementa.

Na Pipinem odprtem terminu boste imeli priložnost izvedeti, kaj je NLP, spoznati izvirno NLP metodologijo, ki bo tudi pojasnjena na nekaj konkretnih primerih iz prakse, poglobili pa se bomo tudi v najsodobnejša odkritja nevroloških znanosti in raziskali njihove implikacije v poslovnem in družabnem kontekstu delovanja človeka. V torek, 17.11. ob 19h v Kiberpipi.

Predaval bo Matevž Leskovšek, raziskovalec v Laboratoriju za Biokibernetiko Univerze v Ljubljani, projektni vodja v skupini Labena Razvoj in Raziskave ter aktivni član Poslovnega Kluba Byron - društva za izmenjavo in promocij odobrih poslovnih praks.

Seveda bo kot običajno na voljo neposreden prenos, na voljo pa so...

17 komentarjev

Avtorica bloga Belle de Jour razkrita

Guardian - Blog sicer anonimne ženske, na katerem je opisovala svoje dogodivščine kot prostitutka, je postal zelo uspešen, po njem je avtorica sama napisala tudi knjigo, snema pa se tudi televizijska serija Secret Diary of a Call Girl, katere tretja sezona naj bi se pričela to jesen. Identiteta avtorice bloga je bila v javnosti žgoče vprašanje že nekaj časa. Javnost je namigovala na nekaj imen ter celo špekulirala, da je celotna zgodba le izmišljotina.

Dvomov ni več, blog in knjiga, ter deloma tudi TV serija, natančno popisujeta življenje Brooke Magnanti, doktorice razvojne nevrotoksikologije in epidemiologije raka, ko je s prostitucijo služila denar za preživetje proti koncu opravljanja doktorata. Delala je za eno izmed Londonskih spremljevalnih agencij in službo opravljala za 300 funtov na noč, 14 mesecev zanimive kariere izpred šestih let pa ne obžaluje. Povedala je tudi, da za razliko od nekaterih drugih prijateljic noči nima nobene slabe izkušnje ter službo obdržala kljub poizkusu, da...

50 komentarjev

USB 3.0 pokazal, kaj zmore

NECova razširitvena kartica s podporo USB 3.0 in 2.0

vir: Tweak Town
Tweak Town - USB 3.0 je zanimiv predvsem za uporabnike prenosnih trdih diskov in video kamer, ki so se zaradi nizkih prenosov vodila USB 2.0 do sedaj posluževali predvsem vodila eSATA oz. Firewire. USB 3.0 v teh dveh primerih reši glavno slabost svojega predhodnika, hitrost prenosa (s 480 Mbit/s v teoriji prepustnost dvigne na 4,8 Gbit/s oz. 600 MB/s), s popularnostjo USB 2.0 dandanes pa se morda lahko nadejamo tudi, da bo čez nekaj let USB 3.0 prav tako razširjen. Kaj dejansko prinese desetkrat višja prepustnost so se odločili preizkusiti fantje pri TweakTown, ki so prek USB 3.0 vodila povezali hiter SSD s SATA vodilom, Intelov X25-M druge generacije. V testu so na sistemu z Gigabyteovo P55 ploščo, 4 GB pomnilnika in Intel Core-i5 750 primerjali USB 2.0 in 3.0, eSATA,...

20 komentarjev

Windows Mobile izgublja

ZDNet - V zadnjih dvanajstih mesecih je Microsoftov operacijski sistem za mobilne naprave Windows Mobile izgubil 28 odstotkov svojega tržnega deleža, kažejo analize podjetja Gartner. Lani takle čas so imeli 11-odstotni delež na pametnih telefonih, letos pa je upadel na 7,9 odstotka, medtem ko se je iPhonov povzpel z 12,9 na 17,1 odstotka, RIM-ov pa s 16 na 20,8 odstotka. Na prvem mestu še vedno ostaja Symbian, ki pa je zdrsil z 49,7 na 44,6 odstotka. Novinec Android lani še ni obstajal, letos pa drži solidnih 3,9 odstotka, kar je trikrat več od Palmovega WebOS. Vsi preostali Linuxovi derivati imajo slabih pet odstotkov.

Analitik Roberta Cozza, ki je zaslužen za te številke, ugotavlja, da se Microsoftov operacijski sistem še naprej spopada s hudo konkurenco. Do leta 2012 bodo, ocenjujejo, Symbian, Android in ostali Linuxovi derivati obvladovali 62 odstotkov trga, prav tako pa naj bi se okrepila zaprtokodna RIM in Applov iPhone. Microsoft pa ostaja med kladivom in nakovalom, pri čemer mu...

6 komentarjev

AMD predstavil Bobcat

X-Bit Labs - Konec prejšnjega tedna je AMD predstavil svoje novo jedro Bobcat, ki ga bodo dokončali do leta 2011. Z njegovim razvojem se v AMD-ju niso osredotočili na hitrost, marveč bolj na varčnost. Vanj bodo vgradili ukaze x86-64, virtualizacijo, SSE, SSE2 in SSE3, ne pa tudi SSE4, SSE5 in AVX. Šlo bo za del platforme Brazos s pospeševalno enoto (APU) Ontario - torej na eni rezini bosta skupaj procesor in grafični procesor. Bobcat bo namenjen ultratankim prenosnikom in netbookom s porabo pod 20 W, zaradi česar bo tudi sam izjemno varčen, saj bo preživel z manj kot vatom. AMD obljublja, da bo ponujal 90 odstotkov današnje hitrosti na pol manjšem prostoru, pri čemer ni povsem jasno, kaj smatrajo za današnji mainstream.

10 komentarjev