»

AMD presenetil z izgubo

Reuters - AMD je tretje letošnje četrtletje sklenil z izgubo, ki je presegala napovedi analitikov. Ob 1,06 milijarde dolarjev dohodkov, kar je 26 odstotkov manj kot v enakem obdobju lani, se je izguba povzpela na 197 milijonov dolarjev. Lani so v enakem obdobju ustvarili 17 milijonov dolarjev dobička ob 1,43 milijarde dolarjev prihodkov, potem pa so sledila štiri negativna četrtletja.

Glavnino krivde za slab rezultat AMD pripisuje upadu prodaje računalnikov. Zato je njihov oddelek za PC-je ustvaril kar 181 milijonov dolarjev izgube (lani zgolj 17 milijonov), saj so prodali manj. Dodaten udarec so prinesla prevrednotenja starih zalog, ki jih niso uspeli prodati. Dodatni 48 milijonov dolarjev izgube je posledica stroškov zaradi...

86 komentarjev

Yahoo nadaljuje odpravljanje gesel

Yahoo News - Yahoo je marca krenil na pot odprave gesel (takrat so predstavili On-Demand Passwords), kar še vedno ostaja njihov cilj. Po besedah Jeffa Bonforteja, podpredsednika za komunikacijske izdelke, uporabniška imena in gesla zaradi svoje množičnosti ne opravljajo več svojega dela. Uporabniki zato pogosto uporabljajo ista gesla na različnih straneh ali pa uporabljajo izrazito ne varna gesla. Z gesli na enostaven in intuitiven način ni mogoče zagotoviti visoke varnosti, zaključuje. Zato želi Yahoo postopno odpraviti gesla.

Novi korak so naredili z aplikacijo Yahoo Mail za pametne telefone, kamor vpišemo Yahoojev elektronski naslov in geslo. Če vključimo funkcijo Yahoo Account Key, se bo telefon enolično povezal z elektronskim predalom, zato ne bomo nikoli več potrebovali gesla za dostop. Ob vsakem dostopu bo...

27 komentarjev

Microsoft preizkuša reklame v meniju Start v Windows 10

Beta News - Na pametnih telefonih so v brezplačnih aplikacijah oglasi nekaj običajnega, saj (tudi) od tega avtorji teh aplikacij živijo. Na računalnikih v ekosistemu Windows se od reklam vse bliska na spletu, medtem ko jih programi skoraj nimajo, razen kakšnih brezplačnih (freeware ali freemium). Lahko pa bi jih imeli. Microsoft preizkuša, kako bi se obnesli oglasi za aplikacije v meniju Start.

Ob tem se velja spomniti na Mozillo, ki je pred poldrugim letom razmišljala o vpeljali reklam v Firefox. Zamisel ni bila preveč dobro sprejeta in nekaj mesecev pozneje so sporočili, da je ne bodo udejanjili. Microsoftov poizkus je taktnejši.

V razvojnem kanalu (program Windows Insider) so se v meni Start...

43 komentarjev

USB-ključ, ki fizično uniči računalnik

Slo-Tech - Navadili smo se že, da USB-ključev ni dobro vtikati v računalnik (in tudi ostale naprave), ker s tem tvegamo okužbo računalnik. Če logično pomislimo, pa nič ne preprečuje izdelati "USB-ključa", ki bi ob priključitvi v sistem spražil elektroniko v notranjosti s prenapetostnim sunkom. In smo ga dobili.

Pravzaprav je treba priznati, da je bilo že pred tem znano, da lahko USB-ključi računalnik nepovratno okužijo, kar ima enak rezultat - zamenjati ga je treba. Nemški parlament je staknil tak virus, videli pa smo tudi že primerke, ki okužijo firmware in se ne pustijo izbrisati. Razlika je v prikritosti, saj so ti virusi poizkusili svoj obstoj zakamuflirati, da so lahko prestrezali podatke, medtem ko ubijalski USB-ključ takoj naredi škode,...

31 komentarjev

Kilogramu se izteka čas

Trenutna izpeljanost definicij osnovnih enot.

Nature - Vsak na svetu si lahko poustvari sekundo, meter in druge osnovne enote razen kilograma, ki je še vedno precej nepraktično definiran kot masa kosa iridija in platine v Parizu. Izmed vseh sedmih osnovnih enot, na katerih temelji celoten merski sistem ter vsa znanost in inženirstvo, je kilogram ostal grdi raček. Prvotno so bile vse enote definirano s fizičnimi objekti, a so kasneje definicije spremenili, tako da so neodvisne od njih in jih je mogoče poustvariti kjerkoli. Sedaj to čaka še kilogram.

Ena sekunda je tako definirana kot 9.192.631.770 nihajev prehoda med dvema hiperfinima nivojema...

13 komentarjev