»

Pipin Odprti termin: Pingo 4

Slo-Tech - Tokrat v torek, 18. oktobra ob 19.00 v Kiberpipi na Pipinem odprtem terminu predstavljamo Pingo Linux - slovenska distribucija Linuxa. Gre za preprost, poslovenjen in uporabniku prijazen operacijski sistem, ki temelji na najbolj popularnih odprtih distribucijah podjetja Red Hat in projekta Fedora. Predstavili ga bodo sami avtorji.

Pingo Linux združuje poslovenjeni namizji KDE in GNOME, poslovenjeno pisarniško zbirko OpenOffice.org, spletni brskalnik in poštni program Mozilla, poslovenjen namestitveni program, multimedijske aplikacije in orodja za upravljanje s sistemom.

Predstavljene bodo novosti najnovejša različice Pingo 4. Poleg tega bodo razvijalci demonstrirali reševanje najbolj pogostih težav s katerimi se uporabniki srečujajo pri vsakodnevnih opravilih. Obiskovalci bodo prejeli distribucijo na medijih CD in DVD.

12 komentarjev

I/0 čopič

Slo-Tech - Ste si morda kaj želeli uporabiti čopič, ki bi posnel določeno barvo iz okolice in jo nato uporabiti za risanje? Zdaj je to mogoče, prvi čopič z vgrajeno kamero, led osvetlitvijo in senzorjem za dotik, omogoča, da v realnem času posnamete nek predmet ali gibanje, nato pa to prikažete na velikem zaslonu na dotik. Kako to poteka, si lahko ogledate v kratkem filmčku.

Več podrobnosti o čudežnem čopiču.

20 komentarjev

Transcend ponudil novi USB gizmo - T.sonic 310

Digit Life - Podjetje Transcend je izdalo nov MP3 predvajalnik, ki je hkrati Flash pogon in ponuja mnogo bolj ali manj uporabnih funkcij (vgrajen USB vtič, izboljšan vmesnik TouchPad, podpora dvema glasbenima formatoma ter možnost zaščite podatkov). Na voljo so različice s 512 MB in 1 GB spomina.

MP3 igrača ne ponuja LCD zaslona za prikaz pesmi, zato ga lahko po enem polnjenju baterije uporabljamo do 18 ur. Izdelek je že na voljo v tujini, zanj pa boste preračunano odšteli približno 28 tisoč tolarjev. Če vas predvajalnik zanima, si oglejte vse podrobnosti na uradni strani.

12 komentarjev

Notranji ministri soglasno o hrambi prometnih podatkov

BBC - Evropski notranji ministri so na nedavnem srečanju v Luxemburgu dosegli soglasje, da je potrebno prometne podatke o telefonskih pogovorih hraniti vsaj 12 mesecev, podatke o uporabi elektronske pošte pa vsaj pol leta. Ministri so na srečanju pooblastili britanskega notranjega ministra Charlesa Clarka, da začne pogajanja z Evropskim parlamentom za dosego soglasja glede obvezne hrambe prometnih podatkov. Znano je, da parlament hrambi prometnih podatkov ni naklonjen, kar je potrdil tudi 27. septembra, ko je zavrnil predlog direktive, ki ga je pripravil Svet za notranje zadeve in pravosodje.

Clarke je glede sprejemanja direktive izjavil, da bodo vlade sprejele direktivo brez sodelovanja Evropskega parlamenta (torej v okviru tretjega stebra, op.p.), če slednji do konca leta ne bo izglasoval sprejetja le-te. Britanski notranji minister namreč želi, da bi bila direktiva sprejeta še v času, ko Evropski uniji predseduje Velika Britanija. S svojo izjavo pa je še bolj presenetila danska...

44 komentarjev