»

Intel napada: Celeron udaril na 2 GHz

Tom's Hardware - Na Tom's Hardware so si pravkar ogledali najnovejšega Celerona, ki reči in piši, tiktaka že pri celih dveh milijardah urnih ciklov v sekundi. Intel se je tokrat potrudil in zadevo izdal na Northwood jedru (0.13 mikronska tehnologija izdelave), vendar žal obdržal klavstrofobičnih 128k drugostopenjskega predpomnilnika in borih 100 MHz zunanje hitrosti vodila. Za kaj več o zmoglijvostih ter navijalskih zmožnostih pa kar hitro skočite na to stran!

15 komentarjev

iŠtudent - izposoja prenosnikov

Apple - Apple bo študentom poundil izposojo prenosnikov za osnovno ceno 7,58 funtov na teden, kar znese 2700 enot naše valute. V osnovno ceno je všteta cena za osnovni iBook z zavarovanjem in Apple Care programom tehnične podpore. V ponudbi naj bi bili še ostali iBooki in PowerBooki, vendar je o cenah za le-te Apple še skrivnosten. Po pretečenem obdobju izposojanja bo možno prenosnik kupiti samo za 50 funtov. Žalost vsega? Nedostopnost storitve v Sloveniji - kot vedno. Klik in uradni klik!

3 komentarji

Hammerji ter USB 2.0

X-Bit Labs - Govorice o AMDjevih problemih z načrtovanjem čipovja za novo generacijo procesorjev, imenovano Hammer, ne jenjajo. Nasprotno, vedno bolj določne so. Trenutno se na internetu pojavljajo špekulacije, da ima AMDjevo čipovje AMD-8000 težave z AMD-8111 I/O Hubom. Bistvo naj bi se skrivalo v USB 2.0 krmilniku vgrajenem vanj, ki naj bi deloval nepravilno v nekaterih primerih. Vsa stvar je šla že tako daleč, da je AMD naročil zunanjim proizvajalcem, naj izdelajo dodatni USB 2.0 krmilnik. Kako se bo to odražalo na cenah, sami stabilnosti ter fleksibilnosti čipovja, pa bo povedal čas. Klik!

1 komentar

Procesor z milijardo tranzistorjev?

Sillicon Strategies - Intel je včeraj uradno predstavil svoje zamisli o izdelavi procesorja, ki bo vseboval več kot milijardo tranzistorjev. Za zdaj še neimenovani procesor naj bi bil sestavljen iz štirih jeder Itaniumov II. Točnih načrtov o izdelavi Intel še ni razkril, pravijo pa, da bo procesor, izdelan v 65 nanometerski tehnologiji, nared do leta 2007. Megaprocesor™ naj bi vseboval od dvanajst do šestnajst megabajtov hitrega predpomnilnika. Vsak Itanium 2 ima približno 120 milijonov tranzisorjev in če k temu prištejemo še okrog 700 milijonov tranzistorjev potrebnih za predpomnilnik, število le-teh naraste krepko pred milijarde. Intel še pravi, da bo načrtovanje, izgradnja, razhroščevanje ter urejanje napajalnih standardov tega procesorja eden največjih izzivov procesorske tehnologije sploh. Bomo videli!

6 komentarjev

Matičnim ploščam nikoli konca

več strani - Tako, za konec tehle popoldanskih novic vas razveselim še z ... uganili ste, testoma dveh matičnih plošč [:D].

Na IzgubljenihVezjih™ so si ogledali Soyovo umetnijo na KT400 čipovju, namenjeno Athlonom ter novim serijam grafičnih kartic s podporo AGP 8x. No, na Overclocker's Club pa so pod drobnogled vzeli ploščo na istem čipovju konkurenčnega proizvajalca, to je Asus A7V8X, o kateri so že bile novice. V kolikor vas torej mika nova plošča za vašega Athlončka ter se ne morete odločiti, odklikajte na teste.

0 komentarjev

USB ter Firewire rack

Tweak Town - Na TweakTown so si ogledali zanimivo napravo, ki vam pride prav, ko vam zmanjka IDE priključkov na matični plošči. Zakaj v bistvu gre? Gre za t.i. zunanji rack, ki se priklopi na USB ali Firewire priključek in vam omogoča priključitev IDE diskov na računalnik. Zadeva je uporabna tudi v primeru, če želite imeti disk stalno mobilen oz. z njim veliko potujete in ne želite uničiti konektorjev na njem. Na TweakTownu so bili z napravo zadovoljni, saj so si ji prisodili kar devet točk od maksimalnih desetih. Klik!

0 komentarjev

Intel v tretjem kvartalu

več strani - Danes mi je med predavanjem statistike in omenjanjem kvartalov prišlo na misel, da se počasi bližajo poslovni rezultati za Q3, in da je tokrat na vrsti Intel.

Lupus fabuli, bi rekli Rimljani, in res sem zasledil povzetka poslovanja. Če se vam ne da prebrati ne članka na Inqiurerju, ne tistega na Registru, vam lahko zaupam nekaj stalnic. Prodaja se še vedni ni dvignila na pravo raven, vendar velikih izgub ni. Samo dobička pa ni, in za je kriva še vedno trajajoča recesija.

Kot ponavadi, na Zahodu nič novega..

1 komentar