»

Vroče cevi tudi na procesorskih hladilnikih?

3dGameMan.com - Princip vroče cevi je preprost, saj je namenjen temu, da prenese toploto iz enega dela še na druge hladilne površine. Tokrat je podjetje Thermalright, poznano po svoji seriji SLK hladilnikov, predstavilo procesorski hladilnik, iz katerega molijo "vroče cevi". Le-te namreč prenašajo toploto iz dna hladilnika na hladilna rebra. Izdelan je iz 100% bakra, tehta pa kar 520 gramov oz. nekaj več kot pol kilograma. Pritrdi se preko štirih vijakov in nase sprejme 80 ter 92 mm ventilatorje.

Tako kot vedno, je tudi tokrat posnetek na voljo v WMV in MOV obliki.

7 komentarjev

Prescott 2,8 GHz za 178 $; Prescott 3,8 GHz v drugi polovici 2004

X-Bit Labs - Intelov paradni konj Prescott bo uradno izšel 26. oktobra. Seveda so po poročanju X-Bit Labs znane tudi cene. Prescotta, tiktakajočega pri 2,8 GHz, bo na dan izida možno kupiti za 218 dolarjev, medtem ko so prve pocenitve napovedane za 15. februar. Takrat mu bo vrednost padla na "samo" 178 ameriških zelencev.

Na dan pa je prišla tudi novica, da bo Prescott 3,8 GHz uradno na trg prišel šele v drugi četrtini naslednjega leta. Še izvirna novica.

3 komentarji

Mobilni trdi diski

Tom's Hardware - Mobilnost oz. prenosljivost pomeni v današnjem svetu veliko, saj se potrebe po prenosnih trdih diskih večajo. Na tržišču je zaradi tega kar nekaj različnih proizvajalcev, ki so poskusili uspeti na tem področju.

Striček Tom je pod drobnogled vzel 6 različnih nosilcev podatkov in jih primerjal med seboj. Enote se ne razlikujejo le po kapacitetah temveč tudi po načinu prenosa, saj nekateri uporabljajo Firewrire, drugi USB in tretji Highpointov produkt e.SATA.

0 komentarjev

Manj požrešni Opteroni

X-Bit Labs - AMD je danes uradno potrdil, da se bodo v prvi polovici prihodnjega leta sedanjim Opteronom pridružili še tisti s srednjo (predvidoma okrog 55 W) in z nizko (okrog 30 W) porabo električne energije. Za primerjavo naj spomnimo, da Opteroni trenutno porabijo povprečno 84,7 W in da je AMD že predstavil posebno vejo Opteronov za prenosnike. Komu bodo torej novi Opteroni z znižano porabo električne energije namenjeni, če ne prenosnikom? Predvsem vgradnji v strežnike in podobne naprave, kjer je majhno gretje ključnega pomena zaradi same zanesljivosti in hlajenje veliko stane, pravi AMD. Klik!

4 komentarji

OpenSSH hrošč

OpenSSH - Kot je razvidno iz tega sporočila in novice, obstaja možnost zlorabe/vdora v sisteme z nameščenim OpenSSH (vse verzije pod 3.7).

Zato hitro "patchat" ali pa nadgraditi na verzijo 3.7. Lastniki Debian distribucije že imajo popravek na voljo na stran na security.debian.org.

Priporočam, da ostali do izida popravka za vam omiljeno distribucijo, blokirate vrata 22 na požarnem zidu in še v "tcpwrappers".

6 komentarjev

Cyber podloge za kozarce?

Metku.net - Če k vam pridejo vaši najboljši prijatelji, popijejo kako pivce (ali dva), ponavadi na mizi ostane kar nekaj pijače, ki ni dosegla svojega cilja. Ko pa bodo prišli naslednjič, pa jim lahko ponudite svetleče podloge, ki prav popestrijo omizje.

Zadeva je dokaj preprosta za izdelavo, saj potrebujemo le nekaj baterij, LED diode in nekaj plastike. Princip je zelo preprost, saj s tem, ko položimo kozarec na podlogo, ustvarimo kontakt med baterijo in LED diodo ter posledično stvar zasveti.

6 komentarjev

"Gostitelja ni mogoče najti", nasvidenje

Slashdot - Verisign, podjetje, ki upravlja z vrhovnimi .com in .net domenami, je danes pozno ponoči uvedlo pomembno novost. Od sedaj naprej vse zahtevke za domene, ki ne obstajajo, preusmerjajo na stran na sitefinder.verisign.com.

Kaj to pomeni v praksi? Če se, recimo, zatipkamo in napišemo stran na www.slo-techhhhh.com namesto stran na www.slo-tech.com, bomo "prijazno" preusmerjeni na Sitefinder, kjer nam bodo ponudili podobne domene. Samo preusmerjanje spletnih naslovov niti ni tako -- dokler ne pomislimo na dejstvo, kaj vse še poleg potegne ta odločitev. Tako po novem, če se zatipkamo pri vpisu elektronskega poštnega strežnika, ne dobimo napake "host not found", kar pomeni, da iz stališča poštnega odjemalca obstajajo prav vsi naslovi poštnih strežnikov. Prav tako je s tem padel tudi preprost SPAM filter, ki preverja, da elektronska pošta prihaja iz obstoječe domene.

Uporabniki Slo-Techa, ki pomagamo še kopici manj veščih uporabnikov, pa smo izredno navdušeni ob vsem tem, ker bodo...

42 komentarjev