Prijavi se z GoogleID

»

Knight Rider

MODTHEBOX - Gotovo se vas večina spomni "pametnega" avtomobila, imenovanega KITT, s katerim se je Haselhoff vozil po cestah in lovil kriminalce. Verjetno se tudi spomnite, da je imel avto en lep komplet diod, ki so prestavljale kdovekaj, a bile zelo lepe na pogled. Sedaj ga lahko imate v svojem ohišju brez večjega truda.

Če se vam ne da sestavljati vezja za elektroniko, ki krmili Knight Rider efekt, si lahko za 26$ kupite zelo spodoben set, brez diod seveda. Poleg tega ga lahko pripravite do tega, da kaže uporabo diska. Vsaj tako pravijo na Mod The box, kjer jih je bolj ali manj zmotilo le to, da se sistema v osnovi ne da izklopiti. Kar pa verjetno ne bi smel biti problem popraviti.

9 komentarjev

Rabite mrežico za zaščito ventilatorja?

modtown - Če so vaše želje višje od trenutne (borne, moram reči) ponudbe v Mat'Kurji, vas bo tale novica razveselila. Pri modtownu so razpisali natečaj za najboljšo in najbolj izvirno 80mm mrežico za ventilator. Zmagovalec bo brezplačno prejel svojo zaščitno mrežico v zlati, rdeči, modri, srebrni ali prozorni barvi ter Antec-ov 80mm ventilator z vgrajeno modro diodo. Drugouvrščeni pa bo prejel le izdelan svoj "gril". Več podrobnosti izveste tukaj, predlogo za izdelavo pa dolpotegnite tule.

Upam da se bo kdo od forumašev opogumil in se udeležil tekmovanja, saj so do sedaj predstavljeni dizajni resnično revni in jih bo lahko premagati. Tekmovanje traja od 14. septembra do prvega oktobra, tako da je časa še dovolj. Pa kar na delo![:D]

0 komentarjev

GPS na bluetooth

Loox.org - Očitno Bluetooth res osvaja vse prenosnike, saj je sedaj na voljo že Bluetooth GPS. Izdelek naj bi že bil na voljo, vendar o njem ne duha ne sluha. GPS bo lahko s priloženimi baterijami zdržal 5-6 ur. Prav tako bo imel 3 indikacjiske LED diode, ki bodo prikazovale:
  • modra - Bluetooth status;
  • zelena - status GPS;
  • in rdeče-rumena - baterija.
Kilk!

0 komentarjev

Osnove cinjenja

Alltechbox.com - Na AllTechBox.com so spisali kratek a poučen članek o cinjenju (ali lotanju kot temu postopku tudi rečemo). Avtor članka nam razloži in opiše dve vrsti naprav za cinjenje ter se omeji na eno od dveh metod lotanja. Opiše, kako na najlažji in najhitrejši način uporabljamo cinjenje pri modifikacijah elektronskih elementov kot so matične plošče in podobno. Opozori tudi na strupene pline, ki se jim moramo izogibati. Poučen članek, ki ga boste prebrali v manj kot petih minutah. Pricini me!

17 komentarjev

Pine D'music SM-220C MP3/CD Player

Hardware Zone - 74 ali 80 minut navadnega glasbenega CD-ja je malo premalo, če potujete recimo na Kubo, in bi se radi vso pot v letalu pozibavali ob ritmih priljubljenih glasbenih skupin. Najboljša izbira bi v takšnem primeru za vas bila MP3 CD player. Zadnje čase jim cene zelo padajo, pa tudi vedno bolj funkcionalni postajajo.

Tudi pri podjetju Pine redno posodabljajo svojo kolekcijo predvajalnikov. Hardware Zone-ovci so preizkusili enega od "buđet" modelov za manj zahtevne kupce in bili z njim dokaj zadovoljni. Stvarca je lepo dizajnirana, prepozna ID3 vnose, priloženih je veliko kablov, etui, žepni daljinski upravljalec ter luštkane slušalke. Sicer lahko pozabite na WMA format in podobne nadstandardne funkcije, ampak kaj takega pri igralniku, vrednem 130 zelencev, tudi ni za pričakovati. Pa kaj bi nakladalal, kar pojdite brat.

5 komentarjev

Cooler Master ATC-710

Club Overclocker - Mljask, odličnih ohišij ni nikoli dovolj. Tole prihaja iz delavnic Cooler Masterjev. Notranji dizajn je podoben Chieftecom, ki jih na Slo-Techu dobro poznamo, vendar je ATC-710 popolnoma kovinski, torej je tudi sprednja maska aluminijasta, razlikuje pa se še v nekaj drugih podrobnostih. Po natančnem pregledu pri Club Overclocker so ugotovili, da je ohišje pravzaprav skorajda brez napak, neznano kam sta izginila le LED dioda za aktivnost trdega diska in reset gumb. No ja, nihče ni popoln, pa vendar je ohišje vredno nakupa, stane namreč (le?) 140 dolarjev. Kot vedno pa je vprašljiva dobavljivost v ljubi Kokoški. Klik!

4 komentarji

Trg strežnikov: HP na prvem mestu

Vnunet - Združeni Hewlett-Packard je prevzel prvo mesto na lestvici tržnega deleža na strežniškem trgu. Tu je izpodrinil večnega tekmeca IBM, katerega četrtletni prihodki so iz 3.5 MIO GBP (v enakem obdobju lani) padli na 2.9 MIO GBP. Klik!

17 % upad prihodkov pa zna biti -- čeprav ni omenjeno -- za giganta kar hudičev zalogaj. Ne smemo namreč pozabiti, da imajo taka podjetja veliko večja vlaganja v sam razvoj, da vezave sredstev ne omenjam. No, po drugi strani pa je svoj konec tortice izgubil tudi 'združeni' HP, ki ima s 33 % drobtinic za skoraj 1.8 % manj, kot sta jih leto dni nazaj imela HP in Compaq posamezno.

Seveda pa so ti rezultati dejansko samo tržni delež prodanih enot -- ne vključujejo storitev (vzdrževanje), ki so za podjetja še kako pomembna (tiskalniki : kartuše analogija [:)])

0 komentarjev