»

Dva nova AMD-jeva superračunalnika

The inquirer - AMD je izbojeval še eno pomembno bitko na področju superračunalnikov, saj so se pri Los Alamos National Labs odločili prav zanje in ne za Intel, ko so izbirali ponudnika za izgradnjo dveh superračunalnikov. Zverini, ki se bosta imenovali Lightning in Orange, bosta sestavljeni iz več kot 3.300 64-bitnih Opteron 244 procesorjev, ki jih bo krmilila Linux distirbucija. Računska moč enega takšnega računalnika bo nepredstavljivih 11,2 teraflopsov, Američani pa nameravajo enega porabiti za jedrske raziskave, drugega pa za raziskave na področju znanosti in medicine. Klik!

9 komentarjev

Za vse 21" LCD-ja željne

Testirali so Pentiu... em ...Samsungov LCD :)

vir: GamePC
GamePC - Danes so postali 17" LCD zasloni že skoraj standard, medtem pa počasi na naše mize in pred naše oči prihajajo še večji. GamePC je tokrat izvedel zanimiv preizkus 21-palčnega Samsungovega LCD prikazovalnika, ki sliši na ime SyncMaster 213T. Ponaša se z diagonalo enaindvajsetih palcev in dostopnim časom 25 ms. Izdelek že na pogled očara in bo verjetno pritegnil marsikaterega kupca z malo globljim žepom, da bo investiral vanj. Vsem, ki imate kak tolar preveč (ali morda 250.000 preveč -- alien-w) in bi ga radi (nes)pametno vložili, vam svetujem da si ogledate test.

16 komentarjev

Tretjinski porast prodaje pomnilnika

The Register - Kot napovedujejo pri Gartner Dataquest, bo v tretjem letošnjem četrtletju prodanega za okrog 35 odstotkov več pomnilnika kot v drugem kvartalu. Kakorkoli že, običajno je, da se prodaja malenkostno dvigne v tretjem četrtletju, a napovedi kažejo, da bo letošnja bera to povprečje krepko presegla. Tudi Hynix je že objavil, da povpraševanje po pomnilniku pričenja dosegati proizvodnjo. Če so predvidevanja Gartner Dataquest pravilna, bodo v tretji četrtini letošnjega leta po svetu prodali za 5 milijard dolarjev pomnilnika, medtem ko so ga v drugi zgolj za 3,72 milijarde. Več o tem.

7 komentarjev