»

AMD 2400+ in 2600+ 21-ega

The inquirer - Govorice, da bo AMD kmalu izdal dva nova procesorja so, kot kaže, vedno bolj resnične. 21. avgusta naj bi izdal novega 2.133GHz hitrega AthlonaXP 2600+ in 2GHz tiktakajočega AthlonaXP 2400+. Nobeden od procesorjev sicer še ne bo podpiral 333MHz FSBja, toda pravijo, da bodo kmalu prestavili tudi to.
Ob poti: Intel je prestavil izid 2.80GHz Pentium 4 na 26. Avgust. The Inquirer.

7 komentarjev

WD 100GB

Mikhailtech - Če vam venomer znova zmanjkuje prostora na trdem disku, si bo počasi treba omisliti kakšen takle disk. Western Digital 1000JB SE 100GB so si ogledali na Mikhailtechu. To je disk s po 40GB prostora na ploščo, 8MB predpomnilnika, solidno ceno in drugimi bombončki. Očitali so mu le visoko porabu procesorske moči potrebne za delovanje diska. "Stara" toda zaradi spremenjene cene zanimiva zadevica.

6 komentarjev

Novi Zip 750MB že v prodaji

Yahoo News - Iomega je včeraj naznanila, da pošilja na trg novi Zip pogon, ki bo zmožen shraniti kar trikrat večjo količino podatkov kot njegov predhodnik Zip 250MB. Novi pogoni bodo na voljo v dveh različicah, ki pa se bosta razlikovali samo v vmesniku. Prva bo uporabljala USB 2.0, v jeseni pa bo na voljo tudi firewire različica.

Po besedah Iomege bodo hitrosti prenosa dosegale približno 7,5 MB/sec, njihov pogon pa bo menda tudi precej vzdržljivejšiin seveda kompatibilen z starimi Zip disketami (250MB in 100MB).
Še cena: okroglih 180USD [:\\]
Vse to in še več si preberite na tej spletni strani.

5 komentarjev

Playstation pred Xboxom

The Register - Sony je potrdil namero o splavitvi spletnoigralnega sistema, ki bo konkuriral Microsoftovi storitvi 'Live' za Xbox. Izdelek, predvidoma ocenjen na $40, bo vseboval modem ter mrežni vmesnik, bo na ameriškem trgu v količini 250.000 kosov na voljo 27. avgusta (2 meseca pred Microsoftom), do konca leta pa želijo prodati vsaj 400.000 enot. Klik!

Poleg tega, da bo sam paket nemalo cenejši od ameriškega konkurenta, pa ta prav tako ne bo zahteval mesečne naročnine, kar zna predstavljati nemajhno prednost. No, je pa res, da je percepcija naročnine v ZDA verjetno drugačna kot bi bila v naši deželici. Igrovja takisto ne bo ravno manjkalo -- 27. avgusta bo tako na voljo 5 podprtih naslovov, več jih bo sledilo, med drugim tudi PCjevski znanec Everquest ter Final Fantasy XI, ki nas (jih) imata ugledati naslednje leto.

1 komentar

Windows 2000 SP3 hecnosti

The Register - Zopet dokaj delikatna tema, ki bi bila v forumu najverjetneje celo brisana [>:D].

Po svoje sem že kar navajen, da na angleškem cajtengu The Register na čase objavljajo novice z navodili oz. 'zapiski', kako zaobiti določene varnostne zapore v raznovrstnem programju. Tokrat jim je zobe zaskelela EULA v SP3 za Lukenj 2000 -- pardon -- Windows 2000 (se ne bo ponovilo, obljubim!), ki Microsoftu daje pravice do vohljanja po uporabnikovem računalu za namene kritičnih popravkov, varnostnih nadgradenj ipd. Tako pa se je na spletu znašel programček Enabler, ki najverjetneje onemogočenim gumbkom to lastnost spreminja. Klik!

Da se razumemo, uporaba tako nameščenega popravka je nelegalna, prav tako pa bi bilo nezakonito MSjevo vohljanje po vašem računalu. Le, da oni tega verjetno ne bi vedeli...

1 komentar