»

IBM-ova 60 GB pošast

Technoyard - IBM je že od nekdaj veljal kot proizvajalec dobrih in kvalitetnih trdih diskov, pa tudi po manjših težavah mu ne kaže nič slabše. Njegovi diski ostajajo eni izmed najboljših, kar jih lahko dobite za svoj denar. Temu ne oporekajo niti na Technoyardu, kjer so stestirali IBM 60GXP disk, ki ima kapaciteto 60 GB in vsebuje 2MB 100MHz SDRAM predpomnilnika in deluje s 7200 obrati na minuto, ter podpira UltraATA 100 vmesnik. Disk so primerjali z Maxtorjevim DiamondMax Plus 60GB. Rezultati? IBM-ov disk je dobil rekordnih 98 %, kar daje vedeti, da se IBM ne bo odrekel tradiciji. Preden pa odletite v trgovino, pa naj dodam, da se disk kar precej greje, zato boste (tukaj mislim predvsem na overclcokerje) potrebovali posebno hladilno ležišče.

1 komentar

GeForce 3 "superhlajenje"

Overclockers Australia - Avstralce imamo že tako ali tako za malo čez les, vendar to ne pomeni, da nimajo dobrih idej. Ledino spet orje Overclockers Australia, ki nam je ponudil nekaj nasvetov, za tako imenovano GeForce 3 superhlajenje. No, naj vam povem, da je to kao superhlajenje sestavljeno iz peltierja in vodnega bloka. Testov tako modificiranega GeForca 3 in vodiča žal ni, si pa lahko ogledate slike, ki vam bodo dale marsikatero novo idejo. Sicer pa slike včasih povejo več, kot tisoč besed.

0 komentarjev

ISDN tweakanje

3D SPOTLIGHT - Kar dolgo je že od tega od kar je Telekom začel agresivno oglaševati svoj ISDN paket, ki naj bi koristil tistim, ki so obupali nad pregovorno dobrim analognim linijam, ki so bile mala malica za kolikor tolikor sposoben modem. In glej ga vraga, ISDN se je dodobra razpasel po slovenskih domovih, pa tudi marsikateri zanesenjak se je odločil za enega izmed paketov. Ljudje so živeli srečno in spokojno (odmislimo visoke račune, ki so jih "razveseljevali" vsak konec meseca), dokler niso ugotovili, da bi lahko iztržili več. Če hočete svojo ISDN linijo izkoristiti do konca, potem je rešitev samo tweakanje (če kdo ve kako lepo slovensko sopomenko, naj mi sporoči). Vendar kako? Odgovor boste našli na 3DSpotlight.

3 komentarji

CPUfx-ovo vodno hlajenje

3D SPOTLIGHT - Ja, vroče je in tudi človeku bi kdaj pa kdaj koristil kakšen ventilator, ki bi ga ves čas nosil na glavi (da ne boste mislili, da to ni možno, saj obstajajo kapice, ki imajo ventilatorčke na sončne celice) ali pa vodno hlajenje - v banjo si natočite mrzlo vodo in uživate. Pri računalnikih je drugače, saj jim direktna mrzla kopel ne dene ravno najbolje, zato je treba uporabiti malce drugačen prijem - vodno hlajenje s preizkušenim sistemom kroženja vode. Videli smo že veliko bolj ali manj posrečenih sistemov: od Senfuja, do nekaterih brezimnih izdelkov in nazadnje še CPUfx-ovega primerka, ki so ga testirali na 3DSpotlight. Tukaj ne gre za nič posebnega, saj se sitem še vedno drži preizkušene metode kot pijanec plota (sistem za vodno hlajenje, ki ga je opisal Dan je ponudil vsaj močen magnet, s katerim smo lahko pritrdili radiator znotraj ohišja); radiator z 120 mm Sunnon ventilatorjem, cevke, vodni blok, itd. No, nekaj pa so le dodali, kar drugi niso - shim. Kot že veste, tudi vodni...

0 komentarjev

MP3 player dodatek za Visorje

PC Stats - Ročni računalniki postajajo vse bolj priljubljeni, čemur priča tudi veliko število dodatkov. Tukaj ne mislim na programsko, ampak na strojno opremo, ki lahko vašemu dlančniku doda nekaj novih funkcij. Po dodatkih zagotovo prednjačijo ročni računalniki z operacijskim sistemom PalomOS; pred kratkim smo videli dodatke, ki lahko "original" Palma spremenijo v mobilni telefon, kmalu pa so se tudi pri podjetju Innogear odločili, da izkoristijo razširitveno mesto Visorjev in naredijo strojni dodatek, ki opravlja nalogo MP3 playerja. Dodatek je lepo oblikovan in malce spominja na Applov dizajn, saj je popolnoma prozoren. Dobimo ga skupaj z 32 MB pomnilnika, ki ga lahko razširimo do 128 MB, v napravo pa so vdelali tudi 2 MB Flash roma, ki programe za napravo, lahko pa ga uporabimo kot dodaten pomnilnik pri Visorjih. Zanimivo.

0 komentarjev

Razprodaja

Guru 3D - V12 Engine je ime grafičnemu pogonu, ki poganja Tribes 2. In je naprodaj. Za smešno nizko ceno. Dynamix's, lastniki in ustvarjalci pogona, so propadli. Zato tudi prodajajo svoj grafični pogon. Za koliko? Za pičlih $100! To je enkratna priložnost za vse delam-igre-sam mojstre, da odkupite več kot soliden grafični pogon in naredite svojo uspešnico (zgledujte se po naših južnih sosedih, ki so naredili Serious Sama!). Spodaj: kako izgleda V12 Engine na mojem računalniku (screenshot morate povečati do maksimima, drugače zgleda grda voxel grafika.)

5 komentarjev

Microsoft vse zanika

Guru 3D - Pojavile so se novice, da je nekaj hudo narobe z Microsoftovo Xbox konzolo. Problem naj bi bil v matični plošči. Intel je naredil design za plošči in pravi, da z njo ni nič narobe. Flextronics, podjetje, ki izdeluje to matično ploščo za Microsoft (in tudi druge komponente z Xbox), tudi zatrjuje, da oni niso krivi. Dejtvo pa je, da je nekaj narobe. Nazadnje, ko so delali javno predstavitev konzole se je namreč sesula.
Vseeno pa ta napaka naj ne bi ovirala načrtovane izdaje Xbox-a, 8 novembra. Microsoft namreč tekmuje z drugimi proizvajalci konzol, ki bodo, kmalu po Microsoftu, izdali svoje druge in tretje generacije konzol. Spodaj: fotka iz Unreal Championship na Xbox-u.

2 komentarja

GeForce3 MX?

Guru 3D - Pri Guru3d so zelo navezani na Creativ-ove produkte. Zato je tudi Creative zelo navezan na njih. Vedno so prvi, ki dobijo v test njihove grafične kartice, mp3 playerje, zvočnike,... so tisti, ki gredo na ogled Creativove tovarne... Skratka eni na druge so navezani.
Tako tudi ni čudno, da so iz vira znotraj Creativa dobili fotografijo grafične kartice, ki bo izšla septembra. Sicer njihov vir ni rekel, da gre za GeForce3 MX, ampak nobena kartica zdaj v prodaji (in v prihodnje) ni podobna tej na fotografiji. Najbolj je podobna GeForce2 MX tako da je logično sklepati, da gre tu za GeForce3 MX. Ali pa tudi ne?

8 komentarjev