»

Radeon HD 2x00 na dolgo in široko

X-Bit Labs - Fantje z X-bit labs so pripravili obširen članek na temo nedavno predstavljenega novega Radeona. Na kar 22 straneh so najprej podrobno opisali različne nove tehnologije, uporabljene v čipu R600, si navzven ogledali kartico, njeno vezje in razporeditev elementov ter hladilni sistem. Po začetnem teoretičnem delu so seveda kartico tudi temeljito pretestirali v praksi in naredili malce bolj optimističen zaključek od večine opisovalcev do sedaj, ki so kartico precej popljuvali.

Izvorna novica.

30 komentarjev

Optimus končno uradno najavljen

The inquirer - Eden od bolj popularnih kosov hardvera na internetu, z OLED zaslončki v tipkah opremljena tipkovnica Optimus, se je poslovila od Duke Nukema, zapustila megleno sobo izven časovnih dimenzij ter se materializirala. Čez par dni bo namreč možno prednaročiti omenjeno tipkovnico, prvič napovedano pred dvema letoma, v roke pa jo boste dobili najkasneje do jeseni. Glavni problem pri celi zadevi je trenutno predvsem cena, saj znaša neverjetnih 1564 ameriških dolarjev. Izvorna novica.

70 komentarjev

Stephen Hawking bo obiskal Slovenijo

24 ur - Na 24ur poročajo, da bo konec avgusta obiskal Slovenijo profesor Stephen Hawking.

Otvoril bo konferenco Time and Matter 2007, ki bo potekala od 26. do 31. avgusta 2007 v organizaciji Laboratorija za astrofiziko delcev pri Univerzi v Novi Gorici. Poleg njega bodo predavali še drugi predavatelji s cele Evrope, cilj konference pa je najti "celotno sliko", kar se tiče povezave kvantne mehanike z ostalimi deli fizike.

82 komentarjev