»

Sony ustrelil še enega DRM kozla

ZDNet - Ob vseh možnih debaklih z DRM sistemi, ki jih je Sony uspel izvesti (spomnimo se samo slavnega rootkita), se vam verjetno počasi že zeha, a kljub temu zaenkrat ne nameravajo odnehati. Pojavljajo se novice o težavah z ARccOS-om, sistemom za zaščito DVD filmov, ki na začetek diska vstavi pokvarjene podatke. Večina komponentnih predvajalnikov naj bi jih ignorirala, zmotili pa naj bi starejše programe, ki se uporabljajo za izločanje vsebine DVDjev na trdi disk. Kljub zelo plemenitim namenom se je, kot ponavadi, stvar v praksi obrnila proti uporabnikom. Na nekaterih predvajalnikih iz Toshibe, Harman Kardon-a, RCA-ja, Phillips-a in celo Sony-ja ploščki z omenjeno zaščito ne delajo pravilno, zlobni uporabniki pa jih kljub vsemu brez težav nelegalno kopirajo. Izvorna novica.

7 komentarjev

Srečanje Mac uporabnikov v Kiberpipi

Slo-Tech - V četrtek, 26.aprila, bo v Kiberpipi, natančneje v njihovi kinodvorani, srečanje uporabnikov in navdušencev nad Apple-ovimi računalniki. Program bo kar pester, po kratkem uvodu bo sledil pregled zadnjih 30 let jabolčne zgodovine, ogled predstavitve prvega Maca iz leta 1984, baje pa pripravljajo tudi nekakšno presenečenje.Vstop dovoljen samo z dolgimi lasmi in zgoščenko lastnega benda.

46 komentarjev

Kiberpipa, ker je svet zunaj

Slo-Tech - Kiberpipa, drugi najboljši kibercenter v Evropi, nadaljuje svoje poslanstvo in prinaša nova znanja, izkušnje in zanimivosti vsem, ki hočete več.

Ste že slišali za Googlov Summer of Code, poletno študentsko delo na odprtokodnih projektih za 4500 USD? Morda. Zagotovo pa ne veste, da sta prejšnje poletje tako prekodirala tudi dva slovenca. Eden izmed njiju, dolgoletni član Kiberpipe, Uroš Trebec, vam bo v torek ob 19.00 zaupal svoje izkušnje z Google Summer of Code in obiskom Googla v Londonu.Za vse, ki programirate svoje spletne servise pa je verjetno zanimiv globalni aventikacijski sistem OpenID. Podporo so mu napovedali AOL, Digg in drugi, v sredo ob 19.00 pa bo o tehnični izvedbi OpenID in kako ga integrirati v svojo spletno stran predaval Sebastjan Trepča na Spletnih uricah.V torek štartamo tudi z

17 komentarjev