»

Tegra 4 prihaja, nVidia z rekordnimi dobički

vir: AnandTech
AnandTech - Na CES-u predstavljena Tegra 4 bo v roke kupcev (izdelovalcev naprav z nVidiinim sistemskim čipom) prišla še v prvi polovici leta. To so pri nVidii povedali že pred nekaj dnevi, a so se nato začele širiti napačne novice, da so imeli v mislih 2. četrtletje nVidiinega fiskalnega leta 2014 (ki se začne konec januarja), kar bi jim dalo približno mesec dni več časa, da bi začeli dostavljati prve čipe. A temu ne bo tako, saj se bodo očitno držali koledarskega, ne fiskalnega leta. Skupaj s prvimi pošiljkami čipov Tegra 4 proizvajalcem bodo v drugem četrtletju iz svojih tovarn v trgovine poslali še prve primerke igralne konzole Shield, ki prav tako uporablja čip Tegra 4. Te lahko torej pričakujemo v začetku poletja, prve mobilne...

23 komentarjev

V Kiberpipi prihodnji teden: OWASP Meetup, Mozilla Persona

Slo-Tech - Kiberpipini napovedniki se po krajšem premoru vračajo.

Prihodnji torek, 19.2.2013 tako organiziramo srečanje varnostnih strokovnjakov OWASP Slovenija. OWASP (Open Web App Security Project) je odprta, globalna, brezplačna in neprofitna mednarodna skupnost, ki se posveča dvigovanju varnostnega nivoja programske opreme. Dogodek se tokrat začne že malo prej kot običajno, ob 16:30, zaradi lažje logistike pa vas prosimo za predhodno prijavo skozi Eventbrite.

Vsebinsko bo razdeljen na tri sklope:
1. Predstavitev KOC RIS (Živa Gorup Reichmann);
2. Predstavitev največjih tveganj spletnih aplikacij – OWASP TOP 10 (Jure Škofič);
3. Zlivanje vgrajene, mobilne in spletne (ne)varnosti (Tadej Vodopivec).

V sredo, 20.2. ob 19:15 bo potem

1 komentar

Google bo imel tudi fizične trgovine

Google Chrome mini-store, Tottenham Court Road, London

CNet - Očitno bo Google res odprl lastne fizične trgovine, kot se je potihoma napovedovalo že lani, čeprav je še decembra Google to zanikal. Kot poroča več zanesljivih virov blizu podjetja, naj bi Google v ZDA do božične nakupovalne sezone letos odprl svoje prve fizične trgovine. To sicer ne bodo prve fizične postojanke, bodo pa prve opečnate.

Google ima trenutno nekaj manjših stojnic v ameriških prodajalnah Best Buy in v nekaterih britanskih trgovinah. Gre za tako imenovane Chrome mini-stores, a te so daleč od Applovih trgovin ali v zadnjem času tudi Microsoftovih. A Google s podajanjem na trg strojne opreme spoznava, da mora bodočim kupcem dati možnost naprave v živo preizkusiti, preden...

7 komentarjev

Novi Radeoni so še daleč

Diapozitiv, ki je povzročil precej razburjenja

vir: AnandTech
AnandTech - Že v začetku tedna je po spletu odjeknila novica (oz. takrat še govorica), da skoraj celo letošnje leto ne bomo videli novih grafičnih kartic iz zeleno-rdečega tabora. Govora je seveda o AMD-jevi seriji Radeonov HD 8000, ki bi jih glede na pretekle razvojne cikle in napovedi morali ugledati že jeseni, kasneje se jih je pričakovalo za tekoče prvo četrtletje letošnjega leta oz. najkasneje za začetek drugega četrtletja. S tem očitno ne bo nič, saj bomo nove Radeone videli šele proti koncu letošnjega leta, najverjetneje za novo nakupovalno sezono. S tem bo trenutna aktualna serija HD 7000 na trgu kot najboljše, kar ponuja AMD, skoraj celi dve leti (Radeon 7970 je izšel 7. januarja lani).

Nekaj čipov iz serije 8000 je bilo že predstavljenih, a predvsem za prenosne...

44 komentarjev