»

Compaq Presario 2810T vs. Toshiba Satellite 1900-703

X-Bit Labs - Na x-bit labs so izvedli zelo zanimiv test. Vsi namreč testirajo samo prave AGP grafične kartice za namizne PC sisteme, nihče pa ne pokaže razlike med 3D pospeševalci na področju prenosnikov.

Z v naslovu omenjenima notebookoma so namreč stestirali dve konkurenčni prenosniški 3D grafični kartici in sicer ATI Mobility Radeon 9000 s 64MB DDR in nVidia GeForce4 440 Go z 32MB DDR. Prišli so do zanimivega zaključka, da ATI prekaša nVidio tudi na tem področju, saj GeForce4 Go ne podpira strojnega DirectX8.1. Zelo zanimiv in obširen test si preberite tukaj.

4 komentarji

Test 3D Marka 2003

vir: HardOCP
HardOCP - Na Slo-Techu smo že pisali o pomanjklivostih najnovejšega mučilnika grafičnih kartic -- 3D Marku 2003. Na [H]ard|OCP, so spisali članek o tej novosti in ugotovili, da testi niso realni, saj s posodobitvijo gonilnikov pridobite na točkah, medtem ko se hitrost grafike med igrami ne spremeni. Prav tako pa so sprejeli interno pravilo, da na [H]ard|OCP ne bodo testirali s tem programom. Klik!

10 komentarjev

ATI Radeon 9000 Pro All In Wonder

vir: Hexus
Hexus - Serija Radeonov je zagotovo poglavitni del prihodka podjetja ATI, ki je trenutno vodilno podjetje v svetu grafikulj. Kralj grafičnih kartic je zagotovo Radeon 9700 Pro, a ker je ta kartica predraga za množice, so razvili tudi slabotnejšo serijo 9000. Posebnost te kartice je v tem, da vključuje tudi TV vhod in izhod, ki omogočata gledanje televizijskega programa in sprejemanja video posnetkov, ter predvajanje računalniške slike na televizijskih aparatih. Sicer pa je to čisto običajni Radeon 9000 Pro s 64 MB DDR pomnilnika.

1 komentar

Modri laserji za DVD

CNN.com -

Devet podjetij, ki propagirajo t.i. Blu-ray Disc tehnologijo -- DVD format nove generacije, ki uporablja lasersko svetlobo modre valovne dolžine -- je končno sprejelo dogovor, da bodo pričeli licence podeljevati jutri. Tehnika modrega laserja bo dopuščala kapacitete do 27 GB na običajni 12 cm plošči, kar je v primerjavi s trenutnimi 4.7 GB nepredstavljivo veliko.

Že prej omenjene licence bodo podeljevali za dobo deset let, stale pa bodo od 20.000 do 60.000 dolarjev, odvisno kaj bodo njihovi kupci razvijali (ploščke, pogone, komponente ...). Kdaj bo ta tehnologija postala dostopna ljudskim množicam, uradno še ni znano, govori pa se, da na Japonskem še letos. Kakorkoli že, tehnologija je po besedah odgovornih nared, zaplete se lahko le še pri licenciranju in patentiranju. Originalna novica.

10 komentarjev

Intervju s Keithom Kowalom

VTR-Hardware - Na spletni strani VTR-Hardware so objavili zapis intervjuja, ki so ga izvedli s Keithom Kowalom prejšnji teden v Parizu. Keith Kowal je zaposlen pri tajvanskem gigantu VIA, kjer dela kot menedžer trženja Viinem glasbenem oddelku, kjer je priznan kot eden najboljših strokovnjakov za področje glasbe sploh. Kaj zanimivega je imel povedati, si lahko preberete tukaj.

1 komentar